AKVARIJ:
- dimenzije/litraža, 40x30x30 36l
- temperatura, 26
- parametri vode: pH, NO2, NO3, GH i KH
- vrijeme od pokretanja akvarija, 3 tjedna
- kad su nakon pokretanja akvarija useljene prve ribice, tjedan dana (filter i podloga bili zaciklirani)
- koliko često i koliko mijenjate vode tjedno oko 10l
- da li prilikom izmjene vode usisavate dno akvarija pokupim sa cijevi ali nema bas skoro nista smeca
FILTER:
- model filtera (unutrašnji ili vanjski) i koliki je protok (koliko litara/sat) hang-on 450lh
- način i periodi čišćenja filter materijala za sad jos nisam
- što imate od filter materijala u akvariju (spužva, aktivni ugljen, keramika, vata...) akvarijska spuzva na usisu, spuzva i neka plastika u filteru (plastika je bila orginalno dosla sa filterom)
OSTALA OPREMA:
- panjevi i kamenje te ima li sluzi na panju ili na kamenju i podlozi? 2 lava kamena nema sluzi
- grijač 50w
- pumpa za zrak nema
- CO2 sustav – kakav nema
- koju kemiju dodajete u akvarij? (Gnojiva za biljke, sredstva za pripremu vode i dr.) ffm kod izmjene i stavila sam cim su ribe dosle sera ectopur
STANOVNICI:
- popis vrsta riba i broj pojedinih primjeraka guppy (2 m i 2 ž su ostali ,uginule 2 ž)
- starost ribica odrasli
- ima li potencijalnih „terorista“
- hranjenje – koliko često hranite ribe i kojom hranom (da li je prošao rok trajanja) listici, grindal crvi (zivi), zaledena artemija, 2-3 puta na dan malo
BILJE I HRANJIVA PODLOGA
- da li vam trunu (propadaju) neke biljke ne (od biljaka je trava za tepih i rogolist)
- da li imate alge i koje (obavezno napomenuti ako imate Cijano bakteriju) jako malo algi
- da li ste nedavno koristili neko kemijsko sredstvo za ubijanje algi ne
- od čega se sastoji podloga i kako je rađena te koliko su debeli pojedini slojevi zemlja za cvijece koja je bila u drugom akvariju 3 mjeseca i prije toga je pripremljena bila i sljunak oko 4-5 cm
- da li koristite tabletice za gnojenje bilja, koje i kako su stavljene u podlogu ne
PROMJENE:
- promjene u akvariju u zadnja 2 – 3 tjedna (nove ribice, biljke, oprema)
- promjena kvalitete vode (zamućenje, miris) voda je bistra i nema neobican miris
SIMPTOMI:
- detaljan opis simptoma uginule su 2 ž guppya bez simptoma
- promjene na koži, na perajama ili škrgama, očima... bas nista jedan dan super drugi dan mrtve
- da li uzima hranu, disanje, ponašanje (da li se sakriva...) uzimale su hranu i ponasale se normalno
- kakav izmet imaju ribe (normalan ili končasto sluzavi ili končasto zamučeno-bijeli ili...) neznam kakav im je bio
- kad su se simptomi prvi puta uočili pred 3 dana
- pokušaj liječenja, kojim lijekom/lijekovima nista
- koliko je ribica bolesno, da li je bilo uginuća? pred 3 dana1,danas je uginula 2 ž guppya
- stanje ostalih stanovnika sve se cini normalno
nije mi jasno zasto mi guppyi ugibaju, pred oko 3-4 mjeseca sam ih isto imala u drugom akvariju koji je dobro zacikliran, vise od 1,5 god u pogonu , bile neonke prije i kad sam stavila njih u roku od 2 tjedna 3 uginula od 5 (2 sam dala), onda sam stavila guppy endlere i niti jedan nije uginuo jos uvjek a ima i brdo malenih a ovi ˝obicni˝ mi nikako nejdu

sta se desava ?