Srpanj 22, 2025, 18:14:54 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Killifish  (Posjeta: 1601 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline kliker

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
Killifish
« u: Rujan 17, 2014, 16:50:21 poslijepodne »
Listam malo po netu o ribicama pogodnim za manje akvarije i tako naletim na jedan članak u kojem su navedene ribice manjeg rasta gdje se spominju i ove iz naslova.
Jeli se itko susreo s njima stvarno ima brutalno dobrih, a mislim da je ista fora kao i s još nekim vrstama koje su tako lijepe da prihvaćaju samo živu hranu.

Offline manilu

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
Odg: Killifish
« Odgovori #1 u: Rujan 17, 2014, 16:53:22 poslijepodne »
Odlične su

Offline DavorT

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb - Martinovka
« Odgovori #2 u: Rujan 17, 2014, 23:12:44 poslijepodne »
Meni su killi jeli bez problema i suhu ( listice i pelete) i smrznutu hranu, bez diskriminacije i bez perioda navikavanja na umjetnu hranu. Drzao sam fundolopanchax gardneri  i nothobranchius rachovii.
« Zadnja izmjena: Rujan 17, 2014, 23:19:41 poslijepodne od DavorT »

Offline Martina Oscar

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
« Odgovori #3 u: Rujan 19, 2014, 11:36:24 prijepodne »
Pratim ;)

Uvjeti?
Uzgoj?
itd...

;)

Offline DavorT

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb - Martinovka
« Odgovori #4 u: Rujan 20, 2014, 09:11:37 prijepodne »
Prvo se treba odluciti dali se zeli drzati jednogodisnje ili visegodisnje vrste.

Kod jednogodisnjih je najbolje uzet jajasca i izleci ih, jer kad kupis ribu u ducanu vec je jednom nogom u grobu , a bas nema smisla kupit ribu koja ce zivit jos mjesec dva.

Visegodisnji kiliji su bolji, zive 2-3 godine,i bolje su za pocetnike.

Osnovna i najvaznija stvar je da akvarij mora biti skroz pokriven jer ce inace napustiti akvarij. Može biti akvarij gusto zasaden, moze biti hrpa zaklona, ali prirodnu tendenciju da se sele iz lokve po suhom u drugu lokvu na prvi znak opasnosti nemoze se suzbiti nikako.

Najbolje je da su solo u akvariju. Mogu u zajednicki akvarij, ja sam ih drzao s kongo tetrama i kribensisima, ali bolje bi bilo da su solo. Isto tako poprilicno sam siguran da bi neke manje ribe stradale od njih, neonke i sitna ekipa bi bili pojedeni vjerojatno ili ozljedeni jer te ribe znaju "doplutat" do druge ribe i gricnut ju po boku (meni su tako znale gricnut kongo tetre koje su bile duplo vece od njih).

Manje svjetla je vise boje kod njih. Ribe su apsolutno spektakularne kad su u mracnijem akvariju.

Ja ih osobno nisam mrijestio, ali moze se i ima na netu za svaku vrstu detaljne upute kako i sta.