Prvi puta u mojoj karijeri bavljenja akvaristikom dogodila mi se sljedeća situacija. Geophagus, veliki mužjak, za kojeg sam mislio da je preko noći uginuo je još uvijek živ. Naime, prije tjedan dana pronašao sam ga naglavačke u bilju i pretpostavio sam da se možda preko noći dogodio nekakav incident između njega i mystusa koji zna biti poprilično bahat kada je gladan. Geophagus je bio onako malo ofucan. Izvukao sam ga iz akvarija i shvatio da diše pa sam mu osposobio privremeni smeštaj. Na dnu leži obrnuto okrenut kao da mu je problem sa zračnim mjehurom. Jedna škrga mu je rascopana a ja ga sada održavam u životu na način da sam složio jaku aeraciju i ubacio OXY tablete. Dodao sam mu i malo vitamina a kako su se u međuvremenu pojavile i bakterije na perajama malo ga doziram i s antibiotikom i malo soli u slučaju da ima škržne parazite. I tako ja njega gledam već tjedan dana i žao mi je da se muči a ne mogu ga samo tako ubiti jer ne znam kako ga eutanizirati a da ne pati, a ovako se muči a možda se i izvuće. Možda je samo star iako mu je tek pet godina. U akvariju matičnom akvariju je ''sve 5'' i sve ostale ribe su dobro.