Svibanj 12, 2025, 02:07:03 prijepodneNajnoviji Član: Mgrgic6

Autor Tema: Novi član!!! Molim pomoč hitno!!!  (Posjeta: 2138 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline odmurijeburaz

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški  
Novi član!!! Molim pomoč hitno!!!
« u: Ožujak 03, 2014, 17:15:53 poslijepodne »
Pozdrav svima evo novi sam na forumu. U prošli petak sam kupio akvarij cca20 litara i prodavač u pet centru mi je rekao da u njega stane 5 ribica koje sam skupa sa njime odabrao. točnu vrstu neznam ali kolko sam shvatio radi se o zlatnim ribicama imaju dva repa. Prodavač mi je rekao da je potrebno mijenjati vodu odnosno 1/2 vode svakih tjedan dana i po potrebi ako se ona zamuti ili ako vidim da ribice izlaze na povrsinu po zrak. Znači od petka sam im dva puta mjenjao vodu. danas sam promjenio pola pa nakon par sata opet idu na povrsinu van. molim nekoga iskusnijeg da mi kaze kako rijesit problem jer nezelim da se ribice muče.
akvarije nema pumpice za zrak niti procisčivače ni grijanje.

Offline dzems

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: knin
  • volim ribe i ribice
Odg: NOVI ČLAN!!! MOLIM POMOČ HITNO!!!
« Odgovori #1 u: Ožujak 03, 2014, 17:38:40 poslijepodne »
Pozdrav svima evo novi sam na forumu. U prošli petak sam kupio akvarij cca20 litara i prodavač u pet centru mi je rekao da u njega stane 5 ribica koje sam skupa sa njime odabrao. točnu vrstu neznam ali kolko sam shvatio radi se o zlatnim ribicama imaju dva repa. Prodavač mi je rekao da je potrebno mijenjati vodu odnosno 1/2 vode svakih tjedan dana i po potrebi ako se ona zamuti ili ako vidim da ribice izlaze na povrsinu po zrak. Znači od petka sam im dva puta mjenjao vodu. danas sam promjenio pola pa nakon par sata opet idu na povrsinu van. molim nekoga iskusnijeg da mi kaze kako rijesit problem jer nezelim da se ribice muče.
akvarije nema pumpice za zrak niti procisčivače ni grijanje.
sto god da napravis ribice ce se muciti...uljevas direktnu pipovacu u kojoj je klor koji nije dobar,nemas pumpicu ni filter.bar spremi sa strane kantu od 10 litara i neka odstoji 24 sata prije izmjene,pumpa za zrak i hang on filter usrecili bi ribe
Totalna Steta

Offline miki255

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #2 u: Ožujak 03, 2014, 17:42:56 poslijepodne »
Najbolje bi bilo da si pročitao priručnik za početnike prije nego si i išao kupiti akvarij i ribe....

Offline odmurijeburaz

• Novi član
  • *
« Odgovori #3 u: Ožujak 03, 2014, 17:47:18 poslijepodne »
Najbolje bi bilo da si pročitao priručnik za početnike prije nego si i išao kupiti akvarij i ribe....
Dali imaš kakav prijedlog šta da kupim?

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Shrimp noob
« Odgovori #4 u: Ožujak 03, 2014, 17:52:08 poslijepodne »
Za ovakve ljude nemam rijeci
Bez procitane ikakve informacije o akvarijima odes i kupis ribe i akvarij
Iskreno ne znam sta da ti kazem  :down:

I sad otvaras temu koju lupas velikim slovima,sto znaci da se deres,i sad ti je hitno potrebna pomoc
E sad si odi u taj isti shop pa kupuj filtere i pumpe one koje ti prodavac prodaje,usput kupi tonu hrane i preparata za pripravu vode ,gnojiva,plasticnog bilja i jos nesto protiv algi
sretno

Offline odmurijeburaz

• Novi član
  • *
« Odgovori #5 u: Ožujak 03, 2014, 17:58:35 poslijepodne »
DEREM SE ZATO ŠTO GLUMIŠ NEKOG KO JE EKSTRA PAMETAN A ISPADAŠ NIŠTA BOLJI OD ONOG KRETENA OD PRODAVAČA KOJI JE PLAĆEN ZA POSAO KOJI NE ZNA RADIT!!!
Fino sam pitao prodavača koji akvarij bih uzeo i koliko i kojih ribica mogu uzet a on je bio pametan ko i ti isto tako. Molim nekoga sa razumijevanjem i znanjem da mi pomogne u ovom slučaju.
Na ovaj forum sam došao kako bih ribicama ribicama olakšao život a ne da bih se svađao sa nekime.

Offline miki255

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #6 u: Ožujak 03, 2014, 18:02:00 poslijepodne »

Offline VlatkoZ

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
« Odgovori #7 u: Ožujak 03, 2014, 18:04:13 poslijepodne »
Eh da, nije bas najbolji pocetak. Probaj ribice vratiti u pet shop ili ih kod nekoga udomi (trebaju puuno veci akvarij od tvoga).
Isprazni akvarij i procitaj vodic za pocetnike na portalu.

Offline pericasubasic

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • uvik kontra!!!
« Odgovori #8 u: Ožujak 03, 2014, 18:04:13 poslijepodne »
Ja bi ti predlozio da odes kupit akvarij od 300 litara,dobar vanjski filter,zapravo odlican,ne dobar.
..podlogu naravno...grijac ti recimo ne treba,eto ustede...pa ako ribe prezive dok se isciklira to ce biti odlicno.

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Shrimp noob
« Odgovori #9 u: Ožujak 03, 2014, 18:05:27 poslijepodne »
Prvo nauci komunicirati sa ljudim preko neta,onda mozemo pricati
A tako se derati mozes u štali  :up:

Offline Kulikuli

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
  • nikad se nemoj predat osim kad moraš
« Odgovori #10 u: Ožujak 03, 2014, 18:14:24 poslijepodne »
Probaj sve vratit u dućan u kojem si to kupio, i zaboravi na akvaristiku ;), kažeš da se dereš jel kolega kao glumi nešto, al dereš se odma na početku prije nego ti se kolega obratio, što ti baš i nije neki stav, iskreno ni ja ne razumijem kako netko može ući u dućan i kupovat živa bića a da uopće se ne informira o njima, pa barem su danas informacije dostupne,i onda ljudi pomozite !!! Ozbiljno moja ti je preporuka da odeš sve to vratit tamo di si kupio i zaboraviš na akvaristiku ( barem dok ne utvrdiš neke osnove ). Pozdrav ;)

Offline karla339

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Dob: 27
« Odgovori #11 u: Ožujak 03, 2014, 18:16:33 poslijepodne »
moja preporuka je da vratis to sve u ducan kao sto su i drugi rekli ili ako bas silno zelis akvarij onda odi i kupi si nesto veci mislim da bi ti 56l bilo sasvim dovoljno kupi filter i pumpicu za pocetak te naravno hrane za ribice i kupi si sto literature o akvaristici ako ti se neda trazit netom....ali se bar posavjetuj jer ces uprotivnom gadno mucite te ribice
do tad budu ti ribice valjda izdrzale
ali stvarno neshvacam sto je bilo tako zurno da se odmah kupi akvarij bez ikakvog predznanja

Offline natty

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: Rijeka
« Odgovori #12 u: Ožujak 03, 2014, 18:42:12 poslijepodne »
Nazalost opet se pokazalo kako prodavaci u ducanima nicemu ne sluze. :down

kupi veci akvarij sa filterom. Bit ce dosta za pocetak. Vodu ostavi da odstoji 24 h. Postoje i preparati za pripremu vode koje mozes koristiti u propisanim kolicinama.

Offline Dellete

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 38
  • P.
« Odgovori #13 u: Ožujak 03, 2014, 19:13:52 poslijepodne »
Pozdrav

Voda izgleda mutno, ribice su na površini jer nemaju dovoljno kisika i truju se vlastitim izmetom.
Akvarij ne da je premali, nego se to uopce ne moze nazvati akvarijem. Samo za usporedbu, jedna zlatna ribica naraste skoro do velicine tvog akvarija. Ribice se muce i nece dugo zivjeti u ovim uvjetima.

Prodavaci su cesto prodavaci, uvale sve sto stignu, samo da bi prodali. Ima iznimaka, i ti ducani su tu na forumu.

Sto sad mozes napraviti da spasis situaciju?
1.procitati prirucnik za pocetnike kojeg ti je vec netko linkao.
2. Vratiti ili udomiti ribe , kupiti veci akvarij od barem 50+ litara i filterza akvarij od 100litara (nemoj opet nasjesti na pricu prodavaca da je filter na kojemu pise da je za 50litara dovoljan, to nije tocno, treba ti duplo jaci)
3. Ciklirati akvarij - ostaviti akvarij praznim na mjesec dana, samo sa ukljucenim filterom
4. Kupiti ribe -jedna zlatna ribica ide na 40-50 litara, ali moja preporuka su toplovodne, jednostavnije su i mozes ih vise staviti

Deranje i pametovanje prema postojecim clanovima je nepotrebno i time samo odbijas ljude

Offline strasilo

• Trade Count: (+9)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #14 u: Ožujak 03, 2014, 19:41:01 poslijepodne »
Prvo nauci komunicirati sa ljudim preko neta,onda mozemo pricati
A tako se derati mozes u štali  :up:

Iskreno, ni tebi nebi škodilo malo kulture u komunikaciji ... ;)

Svaka čast tebi i tvojim akvarijskim ostvarenjima i tome skidam kapu, ali o načinu komunikacije baš i nemaš kome soliti pamet .. ;)

Čovjek je došao po pomoć, a nazivanje ljudi (između redova) "budalama" baš i nije rješenje problema..  :down:
uvijek dostupan na [email protected]

Offline Seba

• Administrator
  • Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
    • http://www.akvarij.net
Odg: Novi član!!! Molim pomoč hitno!!!
« Odgovori #15 u: Ožujak 03, 2014, 20:58:20 poslijepodne »
1. Kao i svi ostali što su predložili, prvo prouči priručnik za početnike. Sve bitne teme su tamo obrađene. http://www.akvarij.net/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=498
2. Prouči pravila foruma https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=92795.0
3. U slučaju da tada budeš imao još dilema, i pitanja rado ćemo pomoći..  :)
If you can't explain it simply, you don't understand it well enough.

Offline ZliBrka

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
Odg: Novi član!!! Molim pomoč hitno!!!
« Odgovori #16 u: Ožujak 03, 2014, 22:30:50 poslijepodne »
Pozdrav i dobrodosao!

Kolege su ti manje-vise sve rekli, pa ih poslusaj.

Po meni trebas vratiti ribice u taj pet-shop i uzeti neki filter za tu lovu i onda polako krenuti ispocetka kako treba. Svakako citaj sto vise.

I da, molim te spusti ton i svi ce ti rado pomoci.   :up:

Lp, Sasa
"Dišemo slobodno jedino kad nas s drugima povezuje zajednički cilj koji nadilazi naše JA."  Zemlja Ljudi