Jesetre najčešče povezujemo sa kavijarjem i vrlo malo nas zna, da su jesetri sve češči i u vrtnim jezercima i u drugim divljim ribnjacima, a o njihovom uzgoju se vrlo malo zna,zato sam na mojoj spletnoj stranici napisao nekoliko uputa o njihovom uzgoju u vrtnim jezercima.
OVDJE možete pronači nekoliko uputa kako da gojite jesetre, i nešto odgovor na najčešča pitanja o njima.
Koliko je najmanji ribnik u kojem možemo imat jesetre?
Jeli može jeseter živjeti uz druge ribe u ribnjaku?
Jeli ga možemo stavit u akvarij?
Jeli oni jedu bilje u ribnjaku?
Jeli su stvarno čistači u ribnjaku?
Kako brzu rastu?
Zašto noču plivaju po rubu ribnjaka?
Kada jih je najbolje hranit?Ovo je nešto od pitanja na koje možete nači odgovore, i vjerujem, da čeju vam pomoči ako več imate u svome ribnjaku kojeg jesetra, a dobro bih bilo,da si ovo pročitate ako vas interesuje da bih ovu ribu imali u svome ribnjaku.
Lepotan na donji fotografiji mi je kot fotografiranja dobro obradio ruke, jer ima kožu kao šmirgl papir, zato u dodiru sa večima jesetrima treba upotrebit rukavicu, sad to znam prije nisam.
Na fotografiji je jesetar koji je u 7 godina narastao iz 20cm na 110cm i ima 7.5 kg,živi u vrtnom ribnjaku od 25.000l vode, uz njega žive i dva manja jesetra i oko 25 koja koji su skoro svi veličine iznad 50cm.
Manji albino jesetar živi u istome ribnjaku, isto je star 7 godina ali je narasto tek do 60cm,jer ne raste tako brzo kao njegov rodžak-acipenser baerii.
Uz dobru filtraciju vode i pravilnu prehranu može svako imat ovakve lepotane u svojoj bari.