molim vas nemojte me upućivati na ispunjavanje upitnika jer nema potrebe za tim ...

znači prije 20ak dana sam prebacio 8 zebrica u akvarij 15 litara sa filterom ... po dnu sam stavio Najas Guadalupensis i pritisnuo kamenjem u nadi da će to biti ok za polaganje jaja ...
nakon 10ak dana sam skužio da se zebrice bez ikakvih problema zavlače kroz biljke i traže hranu, pa sam odlučio preko svega toga staviti mrežicu i također učvrstiti kamenjem .. nakon još par dana sam uhvatio par ribica kako su se ipak nekako uspjele zavući ispod mreže, ali nisu znale izaći, pa sam skužio da mi to i nije bila neka pametna ideja...
onda sam prekjučer odlučio napraviti plastični okvir u dimenziji akvarija gdje sam plastične profile spojio silikonom, preko okvira sam razvukao mrežicu i mrežicu zaljepio super ljepilom za okvir ...
Jučer sam potpuno ispraznio akvarij i očistio (samo čistom vodom) , stavio okvir sa mrežicom, vratio filter i nasupo pola stare vode i pola odstajale i vratio ribice u akvarij ..
Jutros kad sam se probudio na izgled je sve bilo OK, ali kad sam išao hraniti ribice, nisu apsolutno reagirale na ubačenu hranu, samo su plivale, ali nisu jele uopće ... učinilo mi se to poprilično čudno, ali nisam primjetio nikakve druge znakove sve do prije dva tri sata kad su se sve ribice počele sakrivati i zavlačiti iza filtera, kamena i bile su totalno umrtvljene ... tj. mogao sam ih rukom uhvatiti ... e to mi je postalo full čudno i odmah sam uzeo posudu i u nju stavio vodu iz drugog akvarija i ribice prebacio u posudu ... već nakon par minuta ribice su živnule i počele normalno plivati ...
ponovno sam ispraznio mali akvarij promjenio vodu, oprao filter u vodi iz drugog akvarija i nasuo pola vode iz drugog akvarija i pola čiste odstajale .. ribice se sad evo već cca sat vremena normalno ponašaju i plivaju ...
Zanima me šta se moglo desiti ?!?
jedino na šta mi pada sumnja je super ljepilo i nekakvo trovanje ribica... ?!? ... ali sa druge strane sam čitao (i ovdje na forumu) da se super ljepilo smije koristiti ?!?
može li pomoć u vezi ovoga ?
sa silikona skidam sumnju jer sam sa istim lijepio već par akvarija i sve je OK ..