Evo jedan moj u kojem trenutno čuvam biljke koje će ići u emerzni sad kad zatopli. Ne bi ga predstavljao, ali mi je procvao lotus u njemu pa sam ga usput slikao dok sam slikao cvijet.

Dimenzije 90*45*45, 3*39 W T5 daylight 9 sati dnevno, CO2 preko keramike, EI gnojenje, podloga mješavina svega i svačega. Filtrira ga Eheim 2071, za CO2 je tu pumpa koja se lijepo vidi na slici.
Inače to je
OVAJ akvarij koji je krenuo kao aquascape, ali sam ga s vremenom pretvorio u džunglu jer nisam imao kud s nekim biljkama koje sam htio zadržati. Nakon kaj pokrenem emerzni uzgoj idem na rescape, opet s granama i s drugom podlogom. Već sam ga htio malo srediti i prije, prodavao sam lotus jer zauzima puno mjesta, ali taman kad sam ga išao čupati sam shvatio da je pustio cvijet pa sam ga ostavio da procvate.
Imam malih problema s crnim algama, mislim da sam malo pretjerao sa sastojcima u podlozi, u slijedećem setupu ću malo pripaziti na količinu hranjive podloge. Držim ih pod kontrolom promjenama vode, ali se nisu još povukle do kraja, a meni se baš i ne da jako truditi.
Unutra su gupiji, 5-6 malih skalara, 15ak crvenih neonki i 7-8 Corydorasa, znači miješana ekipa. Gupije sam pokušao izvaditi i pokloniti, ali ih je par i s vremenom su se i uz skalare opet malo po malo razmnožili. Ima jedno 20-30 vrsta biljaka, to mi se nije dalo brojati