Lipanj 30, 2025, 09:36:02 prijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Dobro došli u EU  (Posjeta: 6951 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline joke44

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
Odg: Dobro došli u EU
« Odgovori #125 u: Srpanj 08, 2013, 13:32:15 poslijepodne »
Stvari su tako jednostavne. Ako u računovodstvu (državnom) radi 20 ljudi (zaposleno) a efektivno radi 2 i skoro stiže, onda je višak bar 16. Ne mogu prožvakati tezu da nema viška zaposlenih u sustavu koji je brojan jednako kao i kineski, a razlika u broju stanovnika nije baš zanemariva ;)

Lokalna samouprava je tek posebna stvar ali da ne cjepidlačimo :)

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
« Odgovori #126 u: Srpanj 08, 2013, 14:13:10 poslijepodne »
Hrvatska sa 4,2 miliona ima jednak broj oćina kao i Velika Britanija...ili Engleska,zaboravio sam.. ali razlika u broju stanovnika je 60 tak miliona?

Mislim, da se ne lažemo...  Općine i gradovi su HDZ-u poslužili za uhljebljivanje svih članova, simpatizera i bliže i daljnje rodbine... A SDP-u i ostalima se ta igra dopala, pa kad god mogu, postupaju jednako...

Ja opet velim, dok se glave ciljano ne krenu kotrljati, ništa od nas...

Offline joke44

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #127 u: Srpanj 08, 2013, 14:28:55 poslijepodne »
Igzekli, i kako su se mijenjale vlasti, broj uhljeba je samo rastao i svi kao imaju posla.

Katastre nismo sredili 20 godina. Ne samo da ih nismo sredili nego nismo ni započeli raditi.

Evo npr. Ja bih sad sve ljude koji su 20 godina primali plaću u katastrima diljem lijepe naše lijepo streljao, a onda krenuo po ostalim "branšama" Jer svatko tko je 20 godina primao plaću za nerad je zaslužio streljanje

i tako bi riješio višak državne uprave, a da istovremeno ne bi opteretio burzu  :). I kao bonus bi se riješio lošeg neradničkog gena jer bi ih izbacio iz uzgoja, tako da bi za 2-3 generacije imali normalne stanovnike nezaražene virusom "državni stalni posao dobijen preko veze" i konačno bi moglu krenuti dalje/naprijed (ovo sam u akvaristici naučio i radi)
« Zadnja izmjena: Srpanj 08, 2013, 14:47:44 poslijepodne od joke44 »

Offline strasilo

• Trade Count: (+9)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #128 u: Srpanj 08, 2013, 18:03:39 poslijepodne »
kao što rekoh ... prvo naučiti pojmove i korištenje istih, a onda krenuti u raspravu i razgovor ... ;)

državna uprava i lokalna samouprava nije isto i nema veze jedno s drugim, čak se ne financiraju iz istog proračuna.. ;)
uvijek dostupan na [email protected]

Offline cann

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #129 u: Srpanj 08, 2013, 20:33:09 poslijepodne »
Hrvatska sa 4,2 miliona ima jednak broj oćina kao i Velika Britanija...ili Engleska,zaboravio sam.. ali razlika u broju stanovnika je 60 tak miliona?

Mislim, da se ne lažemo...  Općine i gradovi su HDZ-u poslužili za uhljebljivanje svih članova, simpatizera i bliže i daljnje rodbine... A SDP-u i ostalima se ta igra dopala, pa kad god mogu, postupaju jednako...

Ja opet velim, dok se glave ciljano ne krenu kotrljati, ništa od nas...

potpis deda..kad čovjek malo bolje zagrebe u ove kvazi "načelnike" i "gradonačelnike" selendra, dođe ti da povraćaš od muke i jada..
koja smo mi država..treba nas tražit svijećom, i još k tome, u eu :D :D
ne znaš dal je vic il san  :clown:

Offline noktopus

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Slovenija
    • www.aquareja.si
« Odgovori #130 u: Srpanj 08, 2013, 22:13:20 poslijepodne »
Meni kot tog vašeg ulazka u EU nešto nije sasvim jasno.

Telefoniranje prije 1.7. Hrvatska - Slovenija minut 1,15 €
                                                                                      Kamo je sve ove godine išla ova razlika u cijeni ?  Stvarno me zanima ko je goleme novce trpao u džep a sad mu se ventil za te goleme novce zatvorio.   KO ???
Telefoniranje po 1,7. Hrvatska - Slovenija minut   0,29 €

Bančni transfer novca preko banka neta iz Slovenskog bančnog računa na Hrvatski bančni račun

Prije 1.7. sam hteo jednom dečku uplatit 70 € - platio bih proviziju 10,20 €
                                                                                                                                           Opet isto pitanje kamo je išla ta silna razlika, kot jednog plačenja  golemih 10€ ??????
Sad mogu uplatit 70€ i platim proviziju 0,35€
« Zadnja izmjena: Srpanj 08, 2013, 22:16:38 poslijepodne od noktopus »

Offline nick08

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 55
« Odgovori #131 u: Srpanj 08, 2013, 22:21:08 poslijepodne »
Meni kot tog vašeg ulazka u EU nešto nije sasvim jasno.

Telefoniranje prije 1.7. Hrvatska - Slovenija minut 1,15 €
                                                                                      Kamo je sve ove godine išla ova razlika u cijeni ?  Stvarno me zanima ko je goleme novce trpao u džep a sad mu se ventil za te goleme novce zatvorio.   KO ???
Telefoniranje po 1,7. Hrvatska - Slovenija minut   0,29 €

Bančni transfer novca preko banka neta

Prije 1.7. sam hteo jednom dečku uplatit 70 € - platio bih proviziju 10,20 €
                                                                                                                                           Opet isto pitanje kamo je išla ta silna razlika, kot jednog plačenja  golemih 10€ ??????
Sad mogu uplatit 70€ i platim proviziju 0,35€

Pa što nije jasno, Igore?  Država je suvlasnik HT-a, pa se proračun krpa tako da se vlastite građane odere što više moguće, a da se i dalje tvrdi da porezi nisu preveliki... Tako i banke koje funkcioniraju kao država u državi... Centar moći u nas je kod onoga koji lihvarski posuđuje novac državi, gospodarstvu i građanima.   :down:

Ipak, ulazak u EU znaći i primjena nešto jeftinijih usluga... ne iz dobrote prema vlastite građane, nego od straha od Europskih sankcija...

Offline joke44

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #132 u: Srpanj 09, 2013, 10:34:33 prijepodne »
kao što rekoh ... prvo naučiti pojmove i korištenje istih, a onda krenuti u raspravu i razgovor ... ;)

državna uprava i lokalna samouprava nije isto i nema veze jedno s drugim, čak se ne financiraju iz istog proračuna.. ;)

Primjer je bio iz lokalne, a možemo i u poreznu, možemo i u sve agencije vladine i nevladine (nema ih puno), možemo u policiju, možemo..... (na streljanje mislim)

ali kad ti kažeš da nema viška onda nema. Pogledaj i broj parlamentaraca po zemljama svijeta itd

ali kao što rekoh, nisu višak, nego ne rade, nema nepotizma nego su došli preko veze itd

zanemari

Offline strasilo

• Punopravni član
« Odgovori #133 u: Srpanj 09, 2013, 11:32:13 prijepodne »
ali jebiga, kad razlika postoji, samo ju treba moći i znati shvatiti ... ;)

broj ljudi koji ne radi svoj posao treba zamjeniti istim tim brojem ljudi koji će ga raditi ... znači da nisu višak jer ti ljudi trebaju tamo da bi se posao obavio ... otpuštanjem radnika nećeš napraviti da se posao riješi, već ćeš i dalje imati neriješen posao i falit će ti ljudi koje ćeš opet morati zaposliti da bi ga riješili ...

znači nije problem u višku radnika, već je problem u neobavljanju posla ....

ako trebaš 10 ljudi da ti okopaju vinograd, hoće li vinograd biti okopan ako otpustiš te ljude ili ako ih "natjeraš" da rade ? šta ti misliš ?

Offline joke44

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #134 u: Srpanj 09, 2013, 11:54:14 prijepodne »
Pa da li ti barataš podatkom koliko je ljudi zaposleno u državnoj upravi? Koliko je to % u odnosu na ukupan broj zaposlenih? Kakav je taj odnos u "normalnim" zemljama?

E pa kad to izguglaš onda ćeš doći do odgovora da je to previše. I nemoj pliz sa vinograd primjerima jer nisam debil i radio sam za državnu upravu, i znam bar 20-tak ljudi koji i dalje rade.

Ako je sama vlada u predizbornoj kampanji pričala da postoji 40% viška, onda pliz nemoj više o višku i neradu. Mijenjaš teze bezveze i nezrelo

Činjenica je da ih je pola višak, a drugu polovicu treba zamijeniti sposobnima, pa ih ti zaposli kod sebe u vinogradu

Offline Vran

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
« Odgovori #135 u: Srpanj 09, 2013, 11:55:22 prijepodne »
ako trebaš 10 ljudi da ti okopaju vinograd, hoće li vinograd biti okopan ako otpustiš te ljude ili ako ih "natjeraš" da rade ? šta ti misliš ?
Strasilo, mislim da ne shvačaš što oni žele reći.
Ne otpuštati potrebne ljude, nego otpustiti višak, koji definitivno postoji jer su se ljudi zapošljavali sam da imaju posao, znači trebaš 10 ljudi da ti okopaju vinograd, a imaš ih 30, znači otpustiš 20
Humor prenosi dušu preko ponora i uči je da se igra vlastitom boli. -Anselm Feuerbach

Offline Werther

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • Betta Svijet
« Odgovori #136 u: Srpanj 09, 2013, 11:58:41 prijepodne »
Udaljavate se od teme... ;)

Dobro došli u EU!
:bike2:

Offline strasilo

• Punopravni član
« Odgovori #137 u: Srpanj 09, 2013, 12:01:38 poslijepodne »
Pa da li ti barataš podatkom koliko je ljudi zaposleno u državnoj upravi? Koliko je to % u odnosu na ukupan broj zaposlenih? Kakav je taj odnos u "normalnim" zemljama?

E pa kad to izguglaš onda ćeš doći do odgovora da je to previše. I nemoj pliz sa vinograd primjerima jer nisam debil i radio sam za državnu upravu, i znam bar 20-tak ljudi koji i dalje rade.

Ako je sama vlada u predizbornoj kampanji pričala da postoji 40% viška, onda pliz nemoj više o višku i neradu. Mijenjaš teze bezveze i nezrelo

Činjenica je da ih je pola višak, a drugu polovicu treba zamijeniti sposobnima, pa ih ti zaposli kod sebe u vinogradu

u predizbornim kampanjama su svašta pričali ...  :-X

a prema svom bogatom internetskom iskustvu sam prihvatio činjenicu da nikad nitko i nikome na forumu nije uspio promjeniti mišljenje, pa tako to neće ni sad biti ... ;)

a isto tako znamo svi naš domaći mentalitet .... ma neka i meni crkne krava, samo da crkne i komšiji .... tako je i ovdje slučaj, ako je netko ostao bez posla, to onda trebaju svi, pa makar krepali ...  :down: :down:

što se mene tiče ... over and out po pitanju (ne)zapošljevanja ...  :up:

Offline blacktihi

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
« Odgovori #138 u: Srpanj 09, 2013, 12:06:53 poslijepodne »
Ovih dana imam priliku slušati priču oko ishođenja građevinske dozvole... Ne bi vjerovali koiko potpisa treba da bi ju dobili, odnosno koliko je vremena potrebno da prođe cijela procedura....

To više nema posla ni sa količinim ljudi koja treba obaviti posao, nego kako je taj proces uopće zamišljan... A takvih procesa ima puno puno previše...

Dok god će sve biti tako komplicirano neće nikome biti bolje....

Offline joke44

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #139 u: Srpanj 09, 2013, 12:12:03 poslijepodne »
Pretpostavio sam da ćeš ovo reći pa - otišao sam sam iz državne uprave u privatni sektor još prije 5 i po godina. Rad za državu se protivi mojem mozgu jer ne mogu biti toliko glup, inertan, bezidejan i bezvrijedan (ne vrijeđam ljude koji rade u državnim firmama ali to se od njih traži - šuti, kenjaj i primaj plaću)

toliko o kravama

živio

Offline ifsilon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • U usta ga vista, bejbe!
    • Ifsilon Exotics
« Odgovori #140 u: Srpanj 10, 2013, 11:06:15 prijepodne »