Kolovoz 06, 2025, 00:58:24 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Problem glo rasvjeta  (Posjeta: 831 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline pierre

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 54
Problem glo rasvjeta
« u: Veljača 28, 2013, 21:10:23 poslijepodne »
glo rasvjeta a-1574, 2x30 w, t8. kupljena polovna prije jedno dva mjeseca. radila bez problema, do danas, od kada ne daje znakove zivota...
normalno da sam prije dva tjedna kompletno mijenjao sve u akvariju, od podloge, sljunka, bilja... sve je super islo, bez algi, pa problem moram rijesit brzo.
osobno imam i inace dvije lijeve ruke, a u struju se ne kontam ni najmanje. ne znam ni kako bih otvorio tu kutiju da je ne rasturim. ako ima netko iskustva sa ovim problemom, cijenio bih savjet sto i kako napraviti. a kada bi se netko razumio i bio iz osijeka i voljan pogledati, bilo bi idealno.

Offline zlatko__hr

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 29
  • No Turbo,No Fun!
Odg: Problem glo rasvjeta
« Odgovori #1 u: Veljača 28, 2013, 21:31:12 poslijepodne »
ja imam glo 1x30w,i mjenjao sam prigušnicu na njoj zato jer sam vidio da če uskoro krepati,najvjerojatnije je princip skidanja isto,prvo sam skinuo starter,pa sa nekim malim tankim ravnim odvijačem rastavio plastike,i unutra je prigušnica kučište za starter i prekidač,e sada dali je to tako ili nije
-Slavonija- :d032:-Istra-

Offline pierre

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Veljača 28, 2013, 21:58:36 poslijepodne »
starter je negdje unutra, nema sarafa ni niceg da se otvori ta kutija, ostaje opcija odvijaca...

Offline galo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #3 u: Veljača 28, 2013, 22:49:23 poslijepodne »
znaci kao je pierre rekao radi se o ovoj rasvijeti http://www.amazon.de/Glo-A1574-Glomat-Leuchtstoffroehre-30/dp/B001940LEQ . Preko slike mogu vidjeti da se starter nalazi unutar poklopca, sto nije slucaj kod starijeg modela gdje se starter vidi i moguce ga je je promjeniti bez skidanja poklopca. Kako kaze zlatko kod ovog modela nema sarafa ako sam dobro skuzio, dovoljno je samo odvijacem polagano odizati poklopac u krug da se poklopac kojim slucajaem nebi polomio i otvoriti. Treba prvo probati sa promjenom startera, ima u duckasima elek. materijala za sitne para zamjenjivih ako ni tada ne proradi otisla je prigusnica, ali ipak vjerujem da je do startera  :up:

..ajmo ljudi, dajte neki prijedlog da covjeku pomognemo, ako je netko imao takav slucaj, jer tek je sad postao zadovoljan sa aq i sve napravio da klapa a onda krepa rasvijeta   :-X

Offline ZeleniMrav

• Punopravni član
  • You'll Never Walk Alone
« Odgovori #4 u: Veljača 28, 2013, 23:08:05 poslijepodne »
..ajmo ljudi, dajte neki prijedlog da covjeku pomognemo, ako je netko imao takav slucaj, jer tek je sad postao zadovoljan sa aq i sve napravio da klapa a onda krepa rasvijeta   :-X

Tako je...akvarij mu je predobar,stvarno se potrudio i to je to,kad je nesto predobro mora te nesto i *ebat  :o
20l vanila
North: Unfinished business
“Look deep into nature, and then you will understand everything better.” AE

Offline galo

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Veljača 28, 2013, 23:29:10 poslijepodne »

Tako je...akvarij mu je predobar,stvarno se potrudio i to je to,kad je nesto predobro mora te nesto i *ebat  :o
slazem se  :up:

Offline kasad

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Lokacija: Osijek
« Odgovori #6 u: Veljača 28, 2013, 23:37:28 poslijepodne »
Poz jesi napravio rasvijetu ja sam iz Višnjevca ako nisi napravio javi na PPpa ti dodjem pogledat  8)

Offline pierre

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Ožujak 03, 2013, 13:42:55 poslijepodne »
ima li tko iz osijeka da pogleda? nadilazi moje skromno znanje definitivno...