AKVARIJ:
- 60x50x40
- Trenutno 24C inaće 25C
- parametri vode: Ne znam
- Akvarij pokrenut 12.06.2012
- kad su nakon pokretanja akvarija useljene prve ribice: nakon mjesec dana (ne ove o kojima je sada riječ)
- koliko često i koliko mijenjate vode: Pokušavam 30% tjedno ali najčešće je to svaki tjedan i pol.
- da li prilikom izmjene vode usisavate dno akvarija: Da
FILTER:
- model filtera: Haqos Expro 1200
- način i periodi čišćenja filter materijala: kad se smanji protok filter materijal čistim u akvarijskoj vodi prilikom mijenjanja vode.
- što imate od filter materijala u akvariju: crna spužva, plava ona neka vata (nije ona vata koja se mijenja svaki tjedan), bio balls i keramika.
OSTALA OPREMA:
- panjevi i kamenje: loza, kamenje sa sljemena, jedno drvo iz pet centra.
- grijač: 100W
- pumpa za zrak: nemam
- CO2 sustav – povremeno Diy
- koju kemiju dodajete u akvarij: Prošli tjedan sam dodavao Profito i crnu algu špricao carbom ali je previše ima pa više to ne radim
STANOVNICI:
- popis vrsta riba i broj pojedinih primjeraka: Penguin tetra 13kom, 5 coridoras paleatusa long fin, jedan mali ancistrus
- starost ribica: ne znam, par mjeseci sigurno neke i do godinu dana.
- ima li potencijalnih „terorista“: nema osik kaj se hokejke međusobno "kolju"
- hranjenje – koliko često hranite ribe i kojom hranom: tetramin ujujtro, nije prošo rok trajanja. Ostalo mi je još malo hrane za zlatne ribice pa sam pomiješao sa tetraminom. Nadam se da to nije problem.
BILJE I HRANJIVA PODLOGA
- da li vam trunu (propadaju) neke biljke: Biljke ne propadaju ali ima po njima hrpa crne alge s kojom trenutno vodim rat.
- da li imate alge i koje: Cianobakteriju sam riješio eritromicinom prije jedno 4 mj, a sada mi je napala akvarij crna čupava il koja je to već alga ne znam. Nađe se i zelene sluzave alge koju kupim četkicom za zube.
- da li ste nedavno koristili neko kemijsko sredstvo za ubijanje algi: Tjedan i pol dana sam dodavao Blue Exit za cijanobakteriju ali se nije ništa promijenilo tako da sam odustao. To je bilo prije 4 mj...
- od čega se sastoji podloga i kako je rađena te koliko su debeli pojedini slojevi: Florabella zemlja za cvijeće namakana mjesec dana prije stavljanja u akvarij, preko nje je šoder iz pet centra. Debeja je 2-3cm
- da li koristite tabletice za gnojenje bilja, koje i kako su stavljene u podlogu: Ne.
PROMJENE:
- promjene u akvariju u zadnja 2 – 3 tjedna (nove ribice, biljke, oprema): Imao sam uz Haqos spojen i Eheim 2010 kojeg sam prije 2 tjedna izvadio van.
- promjena kvalitete vode (zamućenje, miris): Nisam ništa primjetio
SIMPTOMI:
- detaljan opis simptoma: Jedna Hokejka ima izgubljenu pigmentaciju na lijevoj strani tijela i nekak zamučeno oko. Nije onak lijepo sa crnom točkom nego je nekak bijelkasto. I druga hokejka ima samo tako zamučeno oko ali je pigmentacija ok. Još jedna hokejka nema komadić zadnje gornje peraje al mislim da su se to međusobno poklale pa joj je netko odkinuo komadić. Sa tom je sve uredu.
Ova što joj je pigmentacija otišla ko da ne vidi na to oko sad sam gledao i kad se neka druga zaleti na nju sa te strane ona uopće ne reagira neg se ova sam zaleti u nju.
- da li uzima hranu, disanje, ponašanje (da li se sakriva...): Dvi jedu, disanje normalno, ponašanje ok, ne skrivaju se.
- kakav izmet imaju ribe (normalan ili končasto sluzavi ili končasto zamučeno-bijeli ili...): ne znam ali nisam primjetio ništa neobićno.
- kad su se simptomi prvi puta uočili: Ovu samo sa okom sam primjetio još prošli tjedan, a ovu bez pigmentacije sad ujutro kad sam ih hranio.
- pokušaj liječenja, kojim lijekom/lijekovima: Kapao sam JBL atvitol sad ujutro prilikom hranjenja i zaletavale su se na kapljice (12 kapljica sam stavio)
- koliko je ribica bolesno, da li je bilo uginuća: nije bilo uginuća za sad su dvije.
- stanje ostalih stanovnika: Mislim da je problem još i u ancistrusu, jučer navećer sam ga vidio na staklu i nije bio baš dobro. Nekak mu je trbuh bio napuhnut i guzica natečena. Ko da ima problema sa probavom. To je bilo već ugašeno svijetlo tako da ga nisam baš najbolje vidio. Sad ujutro kad sam hranio corydorase nije se pojavio, što znaći da nije ni jeo. Stavio sam mu komad špinata prije sat vremena i još se nije pojavio na njemu. Možda je noćas

. Probat ću ga naći pa da ga uslikam.
Uglavnom akvarij mi je u totalnom sranju sa algama i boleštinama tako da mislim da ću ga cijelog maknut i složit ponovo jer od kako sam stavio zemlju za cvijeće i lozu imam s tim samo problema... Još da i ne spominjem Haqos kojemu je protok manji nego što je imao Eheim 2010 dok su radili zajedno. Nije ni čudo da je takav koliko sam ga platio...

Hvala svima unaprijed na pomoći i nadam se da ću uspijeti u lijećenu

Poz...