Nov sam na forumu, pa vas stoga sve zajedno srdacno pozdravljam i zelim vam sretan i blagoslovljen Bozic !

Nego, da krenemo na stvar :
Dobio sam od cure za Bozic 3 ribice u totalno krivoj kombinaciji i totalno krivom akvariju, sto ona neuka u akvaristici nije znala, a debili iz petshopa su joj to preporucili

..
Dobio sam 1 bettu i 2 zlatne ribice u okruglom 6l akvariju te sam ih morao odvojiti .. Bettu sam ostavio u okruglom, a zlatne ribice sam stavio u korito s 24l vode
Postro sutra mogu zapoceti s kupovinom veceg akvarija i uredivanja istog, te kao neuk u kombinacijama , trebam par savjeta !
1. Namjeravao sam kupiti akvarij 54l (60x30x30/4mm) i unutra staviti zlatne ribice .. No nebih volio drzati samo 2 zlatne ribice, a bojim se da cu mozda morati, nego bih stavio unutra jos 5-6 malenih kao jato .. No one bi onda morale biti hladnovodne te zahtjevati jako malo vode .. Jel postoji takva vrsta ili bih se morao ograniciti samo na zlatne ribice ?
2. Da li mogu dati izraditi akvarij od plexiglasa ili mora biti bas od stakla ?
3. U vasoj galeriji slatkovodnih akvarija, pronasao sam jedan zanimljivo osmisljen te vam njegovu sliku donosim u privitku ... Namjeravao sam samo na dno staviti crno kamenje, u sredinu ova 2 kamena ovako slozena ko na slici te sastrane neku visoku travu .. Da li bi kamenje izvadeno iz potoka, jer je slicne texture, bilo u redu te da li se mora s njim nesto uciniti ( neko ciscenje ili nesto ) prije postavljanja u akvarij ? I koju visoku travu bi mi preporucili ? Pod visokim mislim da se penje od dna prema povrsini vode, a bilo bi i dobro da ju ne pojedu zlatice ....
Evo zasad toliko, nadam se da ste me sve razumjeli i da mi mozete pomoci jer zelim svojim ribicama cim prije pruzati zasluzeni dom !