Moj savjet je da dok god pišeš 'žohare neda mama' ili ne uzimaš takvu životinju ili da se roditelji dođu informirati tu na forum.
Mislim nedaju mi roditelji da ih uzgajam, a da ih kupujem to nije problem samo uzgoj u kući na to sam mislio
Ne znam od kud si al onda bi trebao praktički svakodnevno kupovat žohare i odmah nahraniti živine...a ako ih držiš više vremena htio ti ili ne oni če se razmnožavati...puno je jeftinije uzgajat sam svoju hranu ili makar kupovat svakih par mjeseci da nadoknadiš gubitak(ako se ne uspijevaju dovoljno brzo razmnožavat)...B.dubie i B.lateralisi su najbolji izbor za guštere...za agame mislim da se više isplati B.dubije dok za gekone definitivno B.lateralise jer se ne prave mrtvi i konstantno se miću pa ih gekon lakše uoči a i manji su pa se ne trbaš brinut o njihovoj veličini kad ih daješ kao hranu(odraslima),jedini nedostatak jer što su jako brzi al se ni jedni ni drugi ne mogu penjat po glatkim površinama što je veliki +...ja svoje držim u kutiji bez poklopca i nikad nisam imao problema sad kolko je to pametno neznam,svako ih drži na neki svoj način...
Ja ti osobno preporučujem leopard gekone jer su najjednostavniji za držanje...ne moraš se brinut za "ništa"(naprema ostalim životinjama)...
za leopardiće ti treba temp oko 28°-30°C po danu a po noći može past i oko 20,grijač se njima inače drži u podlozi ili ispod terarija(kabl a možeš i žarulje koristit)...trebaš im osigurat posudu sa vodom i skrovište i naravno hranu(+kalciji sa vitaminom D3)...hrane im treba puno manje nego bradatim agamama...možeš ih hendlat kad god al preporučio bih ti da to pokušaš dok su van skrovišta a ne da ih tjeraš van pa da ih uzmeš...isto tako imaj na umu da njima to ne paše...ja svoje vadim iz terarija samo kad dođu neki gosti da bi ih pokazao al ih inače uopče ne diram....
Imaš gore hrpu linkova,prouči uvijete držanja pa odluči...sa roditeljima naravno
Računaj da ti u taj terariji stane(po mom mišljenju) i više od 2 leopardića...
P.S. ja sam svoje prve leopardiće dobio sa 11-12 godina i uvijek sam se sam brinuo o njima jer je to bio jedan od uvijeta da ih držim i evo jednog imam i dan danas,živ i zdrav....pa se nemoj obeshrabriti ako ti neko kaže da nemaš godine za to...samo sljedi "upustva" i nemoj da to bude faza od mjesec dana pa ko ih j***....
Želim ti puno sreće i ugodnih iskustva sa tvojim (valjda) budućim ljubimcima(dali bile bradate ili leopardići)

Pozdrav,Spaljeni
P.S.ispričavam se nisam vidio da si napisao da češ uzgajati cvrčke i brašnare...ipak ti preporučujem žohare i umjesto brašnara fobase