Kolovoz 17, 2025, 21:42:39 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Tetra Medica  (Posjeta: 972 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline sc90

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 34
  • Dobro je sve sta se dobro zavrsi :)
Tetra Medica
« u: Studeni 20, 2012, 20:53:39 poslijepodne »
Bok... Zanima me koliko vremena treba akvariju da se vrati u normalu nakon stavljanja general tonica ... Sad je zelene boje kada ce opet biti prozirna
Aquastar 60 :)

Offline 985plavi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
    • Facebook profil
Odg: Tetra Medica
« Odgovori #1 u: Studeni 21, 2012, 09:25:05 prijepodne »
Pozdrav sc90,

lijek koji si koristio vrlo je opasan jer zbog mixa jako oštečuje jetru riba pa često bolesne ribe poumiru od lijeka... Žao mi je što se nisi prvo savjetovao sa nama u podforumu Slatkovodne bolesti posebno zbog toga što ribe možda uopće nisi ni trebao liječiti...

Taj je lijek poubijao sve dobre bakterije. Nakon završetka liječenje promijeni do 80% vode i jedan dan filtriraj preko aktivnog ugljena a kada ugljen izvadiš napolje vrati spužvu i natopi ju sa propisanom dozom Dobrih bakterija Easy Life "easyStart" i to ponavljaj narednih 5 tjedana jer je toliko potrebno da se voda ponovo isciklira.

Pozdrav i ubuduće se prvo javi u podforum Slatkovodne bolesti.

Offline sc90

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 34
  • Dobro je sve sta se dobro zavrsi :)
« Odgovori #2 u: Studeni 21, 2012, 17:40:49 poslijepodne »
Stavia sam 10ml u 112 litara akvarij valjda nece poci po zlu nista ........ Trebam li mijenjati vodu ili ce se ona sama promjeniti tj razbistriti
Aquastar 60 :)

Offline 985plavi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
    • Facebook profil
« Odgovori #3 u: Studeni 22, 2012, 08:53:51 prijepodne »
sc90, pa zar nisi pročitao što sam ti napisao:

Citat:
Taj je lijek poubijao sve dobre bakterije. Nakon završetka liječenje promijeni do 80% vode i jedan dan filtriraj preko aktivnog ugljena a kada ugljen izvadiš napolje vrati spužvu i natopi ju sa propisanom dozom Dobrih bakterija Easy Life "easyStart" i to ponavljaj narednih 5 tjedana jer je toliko potrebno da se voda ponovo isciklira.

Nadam se da si inaće radio redovite tjedne promjene vode od 30 do 35% uz detaljno usisavanje podloge a ribe hranio vrlo malo, maximalno 2 puta na dan toliko da za 10 do 15 sekundi pojedu svu hranu?