Srpanj 19, 2025, 05:41:36 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Cory. treba pomoc  (Posjeta: 1054 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline valu

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
Cory. treba pomoc
« u: Listopad 27, 2012, 21:12:25 poslijepodne »
Kupio sam 14 Corydorasa i covjek ih je nasumice uhvatio, nisam birao jer je bilo preko 100 corya u tom akvariju. Kada sam doso doma odmah sam primjetio da je jedan u losem stanju - sugav. Premjestio sam ga u jedan akvarij da bude solo.
Sada je tamo 1mj i cini mi se da izgleda bolje ali opet, nisam bas siguran koju bolest ima. Sve ovo sto sam procitao, ne odgovara.
Akvarij je 28L, fini rasprsivac zraka, grijac 25W - temp na 25C i filter Eden 501. Mali papa i aktivan je, jedino sta izgleda lose i ne znam uopce jer mu se ta ostecenja mogu popraviti - regenerirati?

Ima nade za njega, jel se ta ostecenja peraja mogu popraviti? Sta uopce ima? Kako da mu pomognem osim cistog akvarija i dobre hrane + vitamina?

Offline Marko_Sp

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
Odg: Cory. treba pomoc
« Odgovori #1 u: Listopad 27, 2012, 21:55:56 poslijepodne »
Vidim da mu fali pola leđne peraje. Mislim da će mu to narasti ponovo. Ostalo se vidi slabo, kakvi su simptomi?

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #2 u: Listopad 27, 2012, 21:58:56 poslijepodne »
mozda ces mu najlakse pomoci ako ga stavis u akvarij kod ostalih corydorasa. ako je mjesec dana u karanteni, i ne ispoljava nikakve druge znakove osim ovih ostecenja (dali je i rep ostecen?), nebih ga patio samog u praznom akvariju. Ako normalno pliva, normalno jede i ponasa se, onda ne vidim potrebe da vise bude u karanteni. ako nema nekih drugih simptoma?

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Shrimp noob
« Odgovori #3 u: Listopad 27, 2012, 22:28:18 poslijepodne »
moguce da je imo neku nfekciju priliko koje su mu se ostetile peraje i otpale
Ako jede i aktivan je bolje ga je pustiti sa drugima,njegovo zarastanje peraja ce potrajati,pa ce mu biti ugodnije sa drustvom

Offline blacktihi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
« Odgovori #4 u: Listopad 28, 2012, 07:43:31 prijepodne »
Definitivno možeš probati dodati češnjak u vodu u kojoj se maleni nalazi, list catape bi isto mogao dobro djelovati na njega, ali ako su to jedine problematične stvari na njemu, a sve ostalo je OK, drži ga zajedno sa ostatkom jata, biti će on OK

Offline 985plavi

• Moderator
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
    • Facebook profil
« Odgovori #5 u: Listopad 29, 2012, 11:03:03 prijepodne »
Na ribi se vide posljedice držanja u vodi loše kvalitete.

Riba je potpuno zdrava bez ikakve bakterijske upale a pereje će se regenerirati samo ukoliko su očuvane koštane žbice između kojih može izrasti epitel.

Slobodno ga premijesti kod ostalih riba.