Dosta dugo Vas špijuniram, skupljam idee i planiram kako se ubaciti u ove vode i napokon uleti mi prilika za probu.
Dobio sam na poklon komplet, mislim si super, neću u neku značajniju investiciju, kad ono PEEP. Ali svaki gušt košta pa...
Uglavnom diy staklo 60*35*35 koje nigdje ne curi, unutra neki hang on filter Millenium 1000, kojemu se rotorić nije vrtio i curi na dnu posude točno na mjestu di kabel od struje izlazi van, uglavnom taj je u konobi, možda postoji neka mogućnost reparacije,ali sad mi nije do toga pa sam uzeo EHEIM Unutrašnji filter Pick-Up 2008, 150-300 L/h max 30-60 L i dobro nasjeo na marketinšku foru. Stari poklopac je bio napravljen od laminata i aluminijskih kutnih profila sa 1 neonkom, sad je open top sa 1 štednom žaruljom 4000K 20W i još je unutra grijač VISITHERM 200W.
Zasad dok nešto o svemu ovome ne naučim i dok ne skupim dovoljno iskustva ću bit na ovome a kasnije je u planu jedan kutni do cca 200tinjak litara.
Za početak sam skupio nešto nezahtijevnog bilja i ovom prilikom još jednom zahvaljujem xlavier, Dellete i bubica78 na poklonjenom i savjetima(a i drugima koje sam davio porukama)
Podloga je 10kg sljunka i u jednom dijelu namakana zemlja za cvijeće.
Bilje: neki anubias

opet neka paprat
pa neka mahovina
pistia
rogolist
i još neke kojima sam nažalost zaboravio ime
Fauna: prvi stanovnici su puževi,došli onako nenadano ali nema veze,radujem im se jer su prvi

1 cory
2 guppy (m i ž) bila je i druga ž kupljena jer je bila debela,sa velikom crnom točkom i otežano plivala(kao bit će brzo malih

kad ono ribica sa deformiranom kralješnicom i pola repne peraje

nažalost nije izdržala)
Sve se ciklira sa easylife-easystartom vec nekih 19 dana sa time da je bilje ulazilo u vodu tek u zadnjih 7 dana kao i ove 3 ribice. Iskreno čitao sam dosta topica za i protiv cikliranja sa ribama i na kraju iz nekog nestrpljenja i po savjetu ipak kupio te 3 koje eto sretno plivaju i ne primjećujem ikakve razlike u ponašanju od kad su kod mene. Mjenjam svakih 3-4 dana 20% unaprijed pripremljene i tretirane vode a svaki drugi od tih zamjenim 20L.
U planu je u narednim danima povecati broj guppija na 10tak i corya na 6, stoga ako ih netko na području Rijeke ili bliže okolice uzgaja molio bi da mi se javi.Hvala
Eventualno bi mogao još uz guppye uzeti platy ili zebrice.