uvijek je po meni bolja opcija - "nesto slicno radjeno po mjerama".
jer to sve u svemu ispadne drasticno jeftinije. i draticno prilagodljivije potrebama.
jer, nevezano za taj konkretni model koji si gledala, u pravilu rijetko tko bude zadovoljan filtracijom i rasvjetom u tim "gotovim" akvarijima. akvarij od cca 200 litara ce ti svugdje napraviti za 100 eur max, ovisno koja debljina stakla, odnosno koje tocne dimenzije zelis.
"tvornicki" poklopci su preskupi, i imaju istu manu kao i ovi s akvarijima - najcesce dolaze s jednom ili 2 neonke (ne one snage koja bi bila primjerena akvariju, vec po jednostavnom sistemu - najduza koja stane u dimenzije poklopca). A za neku opciju da ti odmah nadograde rasvjetu, cijena poklopca raste sumanuto.
Ja bih uvijek radije otisao kod staklara, a imas i firmi koje rade akvarije, s upitom - takav i takav akvarij, te dimenzije, ta litraza, koliko novaca? i to je to. za razliku u cijeni do tog "gotovog" bih uzeo kvalitetan filter, grijac, a poklopac bih sam improvizirao ili napravio od necega, sa rasvjetom koja mi pase. cak i ako to sve skupa bude kostalo jednako kao i taj rio, cak i ako bude nesto skuplje kostalo, mislim da imas neusporedivo bolju stvar.
Jos komentar, litrazu je po meni besmisleno nabijati visinom akvarija, iako je tako najjednostavnije. akvarij visi od 45 cm je nepotreban u vecini slucajeva, osim ako ribe specificno ne zahtjevaju duboke akvarije, ili ako ta visina nije popracena i odgovarajucom duzinom, od barem 120cm....ako nisi u toj kategoriji, mislim da bi visina od 40cm bila itekako i vizualno i funkcionalno zadovojavajuca.