pozz
evo mog problema!
imam 3 barbusa (jedan zeleni) i u zadnje vrijeme stalno mi miruju u nekom zaklonu, jedan se cak neki put i naginje na bok. Svijetlo sam na 3 dana iskljucio i sad sve izgleda ok, ali tako ne moze biti jer mi bilje propada. Lampe su philips aqua relle tld 18w/89 stare su 4 mj. prije sve bilo ok.
Sad sam stavio stare lampe nije bas neko svijetlo...ali cim upalim svijetlo odmah se isto skrivaju i najveca prugasta odmah problijedi i dobije mutno zutu boju po tijelu.
Jedino sto primjecujem promjenu je bijela kora na vrhu aq (sto sam citao da je normalno pa ju pokupim sa platnenim papirom) ali to ne utjece koliko ja pratim situaciju.I
AKVARIJ:
- dimenzije/litraža: 120l
- temperatura: 26
- parametri vode: pH, NO2, NO3, GH i KH
To baš i ne znam jer nemam nista za mjeriti, ali mi biljke gube boju blijede su
- vrijeme od pokretanja akvarija:
kak mi se jako skupila alga smedja ja sam vodu promjenilo svi prije 1 mj.
- kad su nakon pokretanja akvarija useljene prve ribice:
nisu bas mogle biti dugo u kanti pa sam ih stavio nakon 3 dana
- koliko često i koliko mijenjate vode:
u pravilu ju dolijevam cca 20l..ali sad kad mi je ovak stanje vadim van tih 20L i stavljam pipovacu
- da li prilikom izmjene vode usisavate dno akvarija:
malo ga zamutim pa pokupim sto se da
FILTER:
- model filtera (unutrašnji ili vanjski) i koliki je protok (koliko litara/sat):
2 unutarnja 450l/h
- što imate od filter materijala u akvariju (spužva, aktivni ugljen, keramika, vata...) :
samo spuzva
prije jedno 1 mj sam pokusao upogoniti vanjsi rabljeni F sa aktivnim ugljenom i lavom i ballsima..ali mi je previse zujao pa sam ga izvadio i stavio ove stare
OSTALA OPREMA:
- panjevi i kamenje te ima li sluzi na panju ili na kamenju i podlozi?:
prokuhana 3 kamena
- grijač: da
- pumpa za zrak: ne
- CO2 sustav -.
Nekad s kvascem
- koju kemiju dodajete u akvarij? (Gnojiva za biljke, sredstva za pripremu vode i dr.)
imam kupljenu PRO FITO ali ne stavljam jer mi se barbusi cuno ponasaju (tad sam i zamjetio probleme ali to je bilo davno)..promjene boju tresu se,,,koma
STANOVNICI:
- popis vrsta riba i broj pojedinih primjeraka :
Imam jos samo 2 nane male
prije tjedan dana mi je uginuo veliki dosta stari ancistrus. a prije toga jos 2 mala anchija stara cca 6mj
- hranjenje – koliko često hranite ribe i kojom hranom (da li je prošao rok trajanja)
ujutro i oko 16 h - listici i jednom tjedno blitva grasak kuhano i zamrznuto
PROMJENE:
- promjene u akvariju u zadnja 2 – 3 tjedna (nove ribice, biljke, oprema)
kora na vrhu..izgleda ko masnoća
evo bas juber stavio trs stari i ocisceni ali mi se pocelo hvatati ko bijela vata pa sam izvadio
- promjena kvalitete vode (zamućenje, miris)
- da li vam trunu (propadaju) neke biljke
lose je jer je ne mogu hraniti jer de bojim da mi i tih 5 riba ne ugine
SIMPTOMI:
- detaljan opis simptoma
gore opisano
- da li uzima hranu, disanje, ponašanje (da li se sakriva...)
da zaletavaju se na vrh i sibnu dolje
- kakav izmet imaju ribe (normalan ili končasto sluzavi ili končasto zamučeno-bijeli ili...)
mislim da ok
- kad su se simptomi prvi puta uočili
- pokušaj liječenja, kojim lijekom/lijekovima
- koliko je ribica bolesno, da li je bilo uginuća?
- stanje ostalih stanovnika
eto potrudio se sto sam najbolje znao pa ako ima koja dobra dusa da mi pomogne...zahvaljujem
mislim da sam vodu mjenjao 3 x u zadnjih 6 mj