Srpanj 24, 2025, 04:57:22 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: moj prvi drugi 40x25x20 aq ispocetka  (Posjeta: 1162 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Zuribus

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Lokacija: zgb, gajnice, tresnjevka
  • slovožder
moj prvi drugi 40x25x20 aq ispocetka
« u: Kolovoz 31, 2012, 01:00:50 prijepodne »
pozdrav   :up:

dobio gupije na poklon, otisao do prvog shopping centra i uzeo sve ovak malo ko u naslovu, no name filter i ostavio otvoreni akvarij lezerno na šanku...nakon 2 tjedna kupio krivo bilje i puza neritu koji me je vjecno napustio nakon doslovno 2 sata.

naravno da sad shvacam da je to neopisiva katastrofa, uskoro uzimam malo veci vec sredjeni da se polako upoznam sa ovim svim na pravi nacin..a i spasim ribice usput, vec imam mlade svih velicina :)

stoga, ostaje mi taj maleni sa filterom, molio bi savjete sta da napravim od toga...neke biljke samo za pocetak, rakove, puzeve...da se igram sa necim ALI da ne moram stavljat svjetlo i poklopac gore ( samo neki diy jednostavni poklopac ako ce trebat naravno )...mislim, jer to moguce, imat kvalitetne orgije puževa i kozica unutra uz otvoreno, neke biljke uz obicnu rasvjetu iznad šanka, neki zivi svijet....ili fantaziram previše hehe

i jos par pitanja kad sam vec tu  :nerv:

idem puno po prirodi, vidio sam na par mjesta da se spominje živahna prehrana riba...i da se te ličinke nalaze u prirodi kroz cijelu godinu čak...naravno da ljudi upozoravaju na bolesti i bakterije, ali to sam pročitao na upustvima u pripremama za zimu, da se ribama daju masni crvici, licinke komaraca i takve migoljave slastice...jer ima sta korisno u šumama za pronaci ribicama ili isto fantaziram.

i, da ostanemo u prirodi...procitao sam da je korijen hrasta dobra dekoracija,,,,pronadjem prevrnuti hrast u sumi, a ima ih...jer to ide ? ...jer ima drugih korijena koji se daju obraditi a da se nadje jeftino u šumi ?

eto, to bi me zanimalo za pocetak...zakacio se na ovo skroz, kuzim da je to igra kolko para tolko muzike ali...nekak si mislim da to vecina ljudi ovak ko ja, smoci ruke slucajno i onda se hvata za glavu nakon mjesec dana kad skuzi kolike je pare bacio u vjetar...i vodu :D

copy left all rights reserved

Offline Dellete

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 38
  • P.
Odg: moj prvi drugi 40x25x20 aq ispocetka
« Odgovori #1 u: Kolovoz 31, 2012, 10:42:46 prijepodne »
Prvo pročitaj ovo: http://www.akvarij.net/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=498

Cikliranje i tako to...ribe se ne ubacuju odmah u akvarij, sve ti piše tamo.

Poklopac ti netreba, ali rasvjeta da, ako misliš imati ikakvo bilje. Ima raznih malih lampica za kupiti koje se stavljaju na otvorene akvarije, npr. Ovo je wave cosmos hang on lampa:

Jeftinija verzija je uredska lampa sa štednom žaruljom od oko 6000K ili diy led

Offline Zuribus

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Lokacija: zgb, gajnice, tresnjevka
  • slovožder
« Odgovori #2 u: Kolovoz 31, 2012, 12:26:14 poslijepodne »

thx  :zagrljaj:

e to me zanimalo, jer moze bit samo neka lampa gore i nezahtjevno bilje, tako da mogu jeftino pocet nesto sa tim malim, bilosta a da opet ima lijepog zivog svijeta...ostalo su mi odgovorili preko poruka, nasao sam par ljudi koji su vrlo susretljivi, super sve...citam i ucim naravno, osnove su tu i sutra dolazi novi aq, jedva cekam !
copy left all rights reserved

Offline Dellete

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 38
  • P.
« Odgovori #3 u: Kolovoz 31, 2012, 13:04:22 poslijepodne »
Nema problema ;) čekamo slike kada ga složiš