Svibanj 10, 2025, 16:42:10 poslijepodneNajnoviji Član: Mgrgic6

Autor Tema: uređenje novog aq sa postojećom opremom  (Posjeta: 1008 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline bee01

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Lokacija: novi zg
uređenje novog aq sa postojećom opremom
« u: Kolovoz 29, 2012, 09:21:31 prijepodne »
pozdrav....

planiram oformiti novi aq 45l, ali s time da prebacim stari već zaciklirani filter i dio vode iz starog aq pa pretpostavljam da ne treba ciklirati mjesec dana  :question:

evo kako sam ja to zamislila, a vi procjenite jel to ok, svaki savjet je dobrodošao  :)
dakle, najprije bih stavila novi pijesak na dno i nalila vodu iz pipe pa ostavila 1 dan da klor ispari, idući dan bih dodala nešto starog pijeska (malo ispranog u mlakoj vodi da baš smeće ne prebacim) zasadila biljčice, stavila panj, filter, grijač, lampu i dotočila vode iz starog aq, nakon što se malo pročisti ubacila ancije, i idući dan ako sve bude ok dodala i druge ribice....
jel to ok ili ipak prebrzo?
« Zadnja izmjena: Kolovoz 29, 2012, 09:28:55 prijepodne od bee01 »

Offline DavorT

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb - Martinovka
Odg: uređenje novog aq sa postojećom opremom
« Odgovori #1 u: Kolovoz 29, 2012, 11:35:38 prijepodne »
ja bi na tvom mjestu napravio rađe sljedece - stari pijesak oprao u akvarijskoj vodi iz starog akvarija - nikako u kloriranoj i pomješao ga s novim pjeskom i to po omjeru cim vise starog iskoristiti to bolje (a oprat ga do stupnja da makneš krupnu prljavštinu), u novi akvarij bi stavio zaciklirani filter i nalio pipovacu tretiranu s aquasafeom ili necim slicnim sto trenutno ubije klor i eventualno koju litru stare vode. nebi nikako prao mlakom vodom pjesak i ubio bakterije nepotrebno.

ja sam na taj način oformio 2 akvarija i funkcioniralo je besprijekorno bez ikakve potrebe za cikliranjem akvarija.

Offline bee01

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Lokacija: novi zg
Odg: uređenje novog aq sa postojećom opremom
« Odgovori #2 u: Kolovoz 29, 2012, 11:51:22 prijepodne »
imaš pravo, ipak su dvije glave pametnije od 1  ;)

zaboravih još napomenuti da ispod šljunka će ić zemlja tak da sve bude kak spada... :up: