Ja imam takvu osmozu. Kad mi je spojena na hidrofor, odnosno vodu iz bunara, voda skroz polako curi jer je mali pritisak.
Kad prebacim na gradski vodovod, ide normalno. 50 litara za 6-7 sati.
Znaci, na manji tlak u vodovodu logicno je da manje curi.
Zadnje serije takvih osmoza (npr sa elegance reef-a) imaju ventil o kojem svi pricaju. Ostale takve jeftine nemaju, barem kolko ja znam. Taj ventil je nadomjestak za tzv. smanjivac protoka ( flow restrictor) koji je na osmozama i sluzi bas za određivanje omjera ciste i prljave vode. Znaci, ako imas membranu deklariranu na 180 litara vode na dan, analogno tome postoji i flow restrictor. Moze biti u kapilarnoj verziji (onaj koji imas ti) i u izvedbi ventila koji kolege spominju. Ventil se rucno (na oko) podešava tako da dobiješ određeni omjer ciste i prljave vode. Služi i ispiranju membrane, što mu je prednost.
Ako je tvoja osmoza deklarirana da daje 180 litara ciste vode dnevno, onda je i flow restrictor namjenjen za tu kolicinu vode dnevno. Naravno, to je tako na tlaku od npr. 3 bara. Ako je tebi tlak manji, eto ti manjeg protoka. Očito je kod tebe to slucaj. To što veliš da voda brzo curi iz pipe ništa ne znači. I kod mene brzo curi iz bunara, pa svejedno sporo na osmozi, za razliku od gradskog vodovoda sa vecim tlakom.