Srpanj 24, 2025, 11:44:57 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Hitno trebam pomoć!!!!  (Posjeta: 1400 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline MEMO

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
Hitno trebam pomoć!!!!
« u: Svibanj 09, 2012, 18:35:19 poslijepodne »
jucer sam primjetio na biljka sitne tockice pa sam mislio sa su zelene alge,al kada sam danas tj. sad vidio imao sam sta vidjeti.
biljke su mi pocele trunit al ne znam zasto.mjenjam vodu svakih 20 dana po 15-20 litara,dodajem tekuce gnojivo za biljke,co2 domaci,orginal svijetlo u poklopcu,u podlozi humus i zemlja za cvijece
sad mislim da je filter posto ga nisam dugo cistio al ne vjerujem da je to razlog
evo stavit cu par slika da vidite pa bi molio pomoc sta mi je cinit
« Zadnja izmjena: Svibanj 11, 2012, 17:36:37 poslijepodne od Renta »
MEMO

Offline 985plavi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
    • Facebook profil
Odg: HITNO TREBAM POMOC!!!!
« Odgovori #1 u: Svibanj 10, 2012, 10:12:58 prijepodne »
Nikakva frka.

Trunu stari listovi koje si već davno trebao odsječi te omogučiti biljkama da bujnije rastu novi listovi...

Ako vodu mijenjaš svakih 20 dana, ako ne usisavaš podlogu i a ako filter ne opereš jednom mjesećno pougibat će ti sve ribe a bilje se neće razvijati kako treba...

Offline MEMO

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Svibanj 10, 2012, 10:55:07 prijepodne »
Nikakva frka.

Trunu stari listovi koje si već davno trebao odsječi te omogučiti biljkama da bujnije rastu novi listovi...

Ako vodu mijenjaš svakih 20 dana, ako ne usisavaš podlogu i a ako filter ne opereš jednom mjesećno pougibat će ti sve ribe a bilje se neće razvijati kako treba...
ok..tnx..bas sam jucer promjenio malo vise vode i posisao sta sam mogao od tih listova.al nije mi jasno samo odjednom ode sve.pa imam vanjski filter eheim 2213 malo je jaci nego sto imam aq i radi savrseno.mislim da sam procitao da ga ne treba cesto cistit.ja ga nisam dirao vec jako dugo :)
MEMO

Offline 985plavi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
    • Facebook profil
« Odgovori #3 u: Svibanj 10, 2012, 11:08:42 prijepodne »
Ako želiš da ti sve funkcionira kako treba trebaš svakih 7 dana promijeniti cca 30 do 35% vode uz obavezno usisavanje podloge a ribe hraniti jednom do 2 puta na dan po vrlo, vrlo malo sa raznovrsnom hranom. Filter materijal se pere jednom mjesečno u akvarijskoj vodi a ako imaš vatu u filteru izbaci je napolje i zamijeni sa spužvom.

Redovitim promjenama vode uz smanjenje prehrane imat ćeš puno, puno manje algi...

Offline MEMO

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Svibanj 11, 2012, 16:35:39 poslijepodne »
Ako želiš da ti sve funkcionira kako treba trebaš svakih 7 dana promijeniti cca 30 do 35% vode uz obavezno usisavanje podloge a ribe hraniti jednom do 2 puta na dan po vrlo, vrlo malo sa raznovrsnom hranom. Filter materijal se pere jednom mjesečno u akvarijskoj vodi a ako imaš vatu u filteru izbaci je napolje i zamijeni sa spužvom.

Redovitim promjenama vode uz smanjenje prehrane imat ćeš puno, puno manje algi...
hvala na javljanju...hmmm...al ja nemam alge u biti ima ih malo,a to su one zelene tockaste a to kazu da je dobar znak i da je sve u redu.meni su preko noci pocele trunit biljke u tom je problem..ne znam uzrok...
MEMO

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Shrimp noob
Odg: Hitno trebam pomoć!!!!
« Odgovori #5 u: Svibanj 11, 2012, 19:07:19 poslijepodne »
Ako su pocele trunuti preko noci,provjeri koncetraciju co2,moguce da si si skuho biljke
Što je lako moguce kod diy izvedbe co2,vjerojatno si nesto prcko ili napravio novu prejaku smjesu

Offline artal

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #6 u: Svibanj 12, 2012, 12:35:01 poslijepodne »
Nekoliko pitanja: koliki je akvarij, kakva je rasvjeta (to šta piše original ne znači puno), koliko je dugo akvarij u pogonu i koje to tekuće gnjojivo dodaješ?
Neko moje mišljenje je da vjerojatno dodaješ samo mikroelemente i moguće je da fali makroelemenata. Moguće je i da je rasvjeta preslaba za količinu zemlje (ukoliko je postav relativno nov)... U svakom slučaju teško je pronaći problem ukoliko se ne zna više podataka o akvariju.
Razlika između genijalnosti i gluposti je ta da genijalnost ima granice

Offline SMRTNIK

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #7 u: Svibanj 13, 2012, 09:53:42 prijepodne »
ja u svom akvariju malom od 54l mjenjam vodu 1 -2 put u mjesec dana a filter sam cistio zadnji put prije 3-4mjeseca a bilje raste normalno tak da mislim da ti nije od toga
mozda ti je rasvjeta pre slaba posto je original

Offline MEMO

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Svibanj 13, 2012, 10:23:55 prijepodne »
ja u svom akvariju malom od 54l mjenjam vodu 1 -2 put u mjesec dana a filter sam cistio zadnji put prije 3-4mjeseca a bilje raste normalno tak da mislim da ti nije od toga
mozda ti je rasvjeta pre slaba posto je original
hmmm...ne znam sta je al tako preko noci samo da pocme trunit ne mogu vjerovat...aj da sam primjetio i da se to par dana vidjelo al ovo...nemam rijeci...kud sam skupo platio biljke sad nemam nist od njih...pa poludio sam totalno...al u tom je jos stvar sto te biljke ne traze puno svjetla.posto sam take kupovao jer sam bio svjestna sta imam u aq.neznam zbilja sta da kazem
MEMO