Vidim ti ja da vam je moral pao / post kupujem M'bune/ i išao sam malo pogledati neke stare postove, koji novodobni ciklidaši nisu pročitali...da bi... ne bi bilo pi

darija.
I eto malo uspomene na zlatne godine ciklidistike...koje naravno još traje:
Eto malo sam proletio ovaj podforum i u listopadu če več biti 5 godina od kada je nastupio samostalni put.Mogu reči da je to bio jako zanimljiv period, jer su ciklidi dobili svoje mesto, ipak kao mnogobrojna familija to i zaslužuju.
Puno članova iz početka više se ne javlja ili su prešli u druge vode ili jih je pak nešto drugo vodilo, pa da sad nisu aktivni više, no ali ti početni postovi su obrodili plodove, pa sad ima puno novih ciklidaša, koji pišu sa istom žestinom ko nekada i tako se za budućnost ciklidistike ne brine.
opet smo puno pitanja rešili ali uvek se nadju nova i nova što znači, da je ciklidistika jako živa i aktuelna.No možda se u poslednje vreme interes širi ka Tanganjika ciklidima, barem po postovima ,što u biti i nije ništa loše, naprotiv to mi se čini korak dalje.U svemu tome eto ne smemo zaboraviti i " okorjele" Malawi ciklidaše, tako da su ta dva jezera baš lepo prezentirana.
Šta još reči, pa da ciklida ima još podosta , pa se nadam da če se pisati i o nekim "eksotima" i tako privuči pažnju i na njih...to sam maltene pisao svaku neku okruglu brojku...
Ciklidistika ima svoje uspone i padove, mada kako stoje stvari barem tu je stalno u usponu, što se vidi u odabiru ciklida, uredjenju akvarija, nekih dobrih DIY varijanti, kao i znanju o ciklidima koje se ima...sve to jeste dobar znak i kao takav jeste garant, da če zlatne godine ciklidistike potrajati još duuugo...
i da iako je to više manje znano ciklid snaga i ciklid duh jeste jako prisutan medju ciklidašima i stvarno to su reči koje valjaju i krase ciklidaše i novima ulijevaju nadu, da če kad bude potrebno oni naču svu potporu i savjete od iskusnih ciklidaša
Šta da još reknem....neka nas prati ciklid snaga i dalje....
Moram da još ovo dodam....možda neče biti kao skromna rečenica ali po pitanju ciklidistike akvarij net je najbolji u HR....šta ja mogu, kad je to živa istina...."
Ko je pročitao do ovde skužit če bit ciklidistike i snagu ciklida