Srpanj 25, 2025, 04:01:38 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: tako je bilo, tako je i tako če se nastaviti  (Posjeta: 2268 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Bojko

• Akvarij.NET Expert
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
tako je bilo, tako je i tako če se nastaviti
« u: Svibanj 11, 2012, 11:30:47 prijepodne »
Vidim ti ja da vam je moral pao / post kupujem M'bune/ i išao sam malo pogledati neke stare postove, koji novodobni ciklidaši nisu pročitali...da bi... ne bi bilo pi :D darija.
I eto malo uspomene na zlatne godine ciklidistike...koje naravno još traje:

Eto malo sam proletio ovaj podforum i u listopadu če več biti 5 godina od kada je nastupio samostalni put.Mogu reči da je to bio jako zanimljiv period, jer su ciklidi dobili svoje mesto, ipak kao mnogobrojna familija to i zaslužuju.
Puno članova iz početka više se ne javlja ili su prešli u druge vode ili jih je pak nešto drugo vodilo, pa da sad nisu aktivni više, no ali ti početni postovi su obrodili plodove, pa sad ima puno novih ciklidaša, koji pišu sa istom žestinom ko nekada i tako se za budućnost ciklidistike ne brine.
opet smo puno pitanja rešili ali uvek se nadju nova i nova što znači, da je ciklidistika jako živa i aktuelna.No možda se u poslednje vreme interes širi ka Tanganjika ciklidima, barem po postovima ,što u biti i nije ništa loše, naprotiv to mi se čini korak dalje.U svemu tome eto ne smemo zaboraviti i " okorjele" Malawi ciklidaše, tako da su ta dva jezera baš lepo prezentirana.
Šta još reči, pa da ciklida ima još podosta , pa se nadam da če se pisati i o nekim "eksotima" i tako privuči pažnju i na njih...to sam maltene pisao svaku neku okruglu brojku...
Ciklidistika ima svoje uspone i padove, mada kako stoje stvari barem tu je stalno u usponu, što se vidi u odabiru ciklida, uredjenju akvarija, nekih dobrih DIY varijanti, kao i znanju o ciklidima koje se ima...sve to jeste dobar znak i kao takav jeste garant, da če zlatne godine ciklidistike potrajati još duuugo...
i da iako je to  više manje znano ciklid snaga i ciklid duh jeste jako prisutan medju ciklidašima i stvarno to su reči koje valjaju i krase ciklidaše i novima ulijevaju nadu, da če kad bude potrebno oni naču svu potporu i savjete od iskusnih ciklidaša
Šta da još reknem....neka nas prati ciklid snaga i dalje....
Moram da još ovo dodam....možda neče biti kao skromna rečenica ali po pitanju ciklidistike akvarij net je najbolji u HR....šta ja mogu, kad je to živa istina...."

Ko je pročitao do ovde skužit če bit ciklidistike i snagu ciklida :)

Offline smileyzg

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
Odg: tako je bilo, tako je i tako če se nastaviti
« Odgovori #1 u: Svibanj 11, 2012, 11:54:02 prijepodne »
Pratim ciklide već duže vrijeme... i zaljubljen sam u njh... i moram priznat... uskoro ciklidi (ponovo) dolaze u moj skromni dom...

Južna Amerika - Rio Tapajos :) - 400l

neke osnove sam polovio... a što se potencijalnih problema tiče - siguran sam da ću ovdje naći sve odgovore!  :up:

"It's your road, and yours alone! Others may walk it with you, but no one can walk it for you..."

Offline tarantula 87

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #2 u: Svibanj 11, 2012, 12:24:55 poslijepodne »
Ma naravno da ne umire dok smo mi živi :up:

Offline alen_zgb

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #3 u: Svibanj 11, 2012, 13:14:35 poslijepodne »
Bas tako, uvijek ce nas biti, i kako kolega Bojko kaze, uvijek se nešto novo događa i jos uvijek je sve kako je bilo nekada.. Mozda nekada nije bilo toliko prepirki i slicno kao sto je danas, valjda ljubomorni jedni na druge ko ima ljepsu i ko ima vise riba  :D :D pa stalno neke prepirke, a sto se tice ciklidistike, ja mislim da to nikada nece izumrijeti, jer to je jedno od najljepsih izabranih puteva sto se tice akvaristike.. sto se mene tice, ja namjeravam se baviti akvaristikom dok sam ziv, naravno ako Bog da i ako bude sve kako treba i moguće, a ciklide ce biti uvijek samnom gdje god se nalazio, i s njima kad se krene nemoze se covjek odreći.. vec sam pokusao, ali ipak srce vraca na ono sto je najljepse i najbolje..  :up:

također sam citao nedavno postove starije od 5god, bilo je zanimljivih stvari, jer se na neki nacin tek ulazilo u veci broj ljubitelja ciklida i upoznavalo također, nije ih mozda bilo kao sada, pa je sve na neki nacin kao bilo zanimljivo, jer je tu bilo mnogobrojnih pitanja, sto, kako, gdje, kuda i td.. a danas kad se postavi pitanje koje je bilo ajmo reci 50ak puta, dosta ljudi se na neki nacin buni i kaze takvih pitanja ima mali milijon.. u redu sve stoji, ali ima ljudi koji neznaju da se to mozda prije pisalo o tome, a mi koji znamo nesto vise od onih koji su pocetnici smo tu da im pomognemo, bilo to pitanje X puta postavljeno.. ja sam uvijek za da nekome pomognem sto znam, a tako ce se rađati sve vise ljubitelja ciklida, uz prijatnost prema nekome i pomoć također sve ide na bolje i forum postaje na neki nacin vise posjecaniji.. jer kako kazes, akvarij.net je jedan od najboljih foruma u hrvatskoj.. kako nece biti kad covjek ovdje moze na neki nacin zavrsiti skolu akvaristike, sto god nekog nesto zanima moze ovdje naci i saznati mnogo stvari, od pocetka do kraja i postat profesor..  ;)
« Zadnja izmjena: Svibanj 11, 2012, 13:29:41 poslijepodne od alen_zgb »

Offline Cvele

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
  • Vjetropirac
« Odgovori #4 u: Svibanj 11, 2012, 14:13:50 poslijepodne »
uvijek Tanganyika.
snaga ciklida :klap:

Offline Zeleni

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #5 u: Svibanj 11, 2012, 15:33:29 poslijepodne »
Pratim ciklide već duže vrijeme... i zaljubljen sam u njh... i moram priznat... uskoro ciklidi (ponovo) dolaze u moj skromni dom...

Južna Amerika - Rio Tapajos :) - 400l

neke osnove sam polovio... a što se potencijalnih problema tiče - siguran sam da ću ovdje naći sve odgovore!  :up:

evo meni je drago da se uz Malawi i u novije vrijeme skoro pa zaboravljenu Tanganyiku (naravno iznimke nekim članovima koji su od početka u istim vodama a ne kao ja prebjeglica) kolege odlučuju na ciklide novoga svijeta kao što je Južna Amerika, vidim da se Rio Tapajos iz krajeva Amazone lagano širi i na podrućje rijeke Save :)  :up:

Offline Bojko

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
« Odgovori #6 u: Svibanj 11, 2012, 17:15:16 poslijepodne »
lijepo je to sroćio Alen Zg. Pa baš u tome jeste poanta....ciklidi su vjekoviti , samo se vlasnici ilti akvaristi promenjuje i u cijelini se slažem sa njime, da ponekad valja pročitati starije, čak najstarije postove, vezane uz tu temu.Ipak tamo ,ko to bude čitao, iz svih postova zrači ciklid snaga...i kao takva trebala bi i sad.Sad što to nije ...jbga...vremena su takva...ipka ciklidi su ciklidi...oni su intiligentne ribe, a gazde njihove...kako koji.... ;)
Šta želim reči...pustite svađu u kraj, ipak taj je podforum mišljen kao pozornica izmjene ideje, djelenja iskustva, prikazivanja te opisivanja vaših ljubimca ciklida. Ono podvalio mi je škart robu, umalo ga ne probijem...valjda ima koji forum koji podnosi i takve priče....raspalite tamo ali ovde neka vam bude primarni cilj gajenje tih riba...pored morskh najlepših  i pomoć početniku, kako bih i oni ušli na neki "bezbolni " i čudesni svet akvaristike nazvane ciklidistika.
Ciklidaše druži i ovo :Svi za jednog, jedan za sve....i ko to ne shvaća ili ne želi to shvatiti...mislim lično, da ne bude zabune, da mu taj forum nije pravo mesto.

Sad je na vama da se odlučite ...kako gods se odlučili ipak treba da znate, da su ciklidi neminovni...dok njihovi vlasnici... :)

Eto ja se raspisao, nadam se da če se situacija poboljšati i da u naredne dane, mesece ilti godine čitam samo neke pozitivne postove a sve to u vezi poboljšanja i podizanja ciklidstike na neki svetski nivo...gdje je i bila :klap: :klap: :klap:

Offline sick boy

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #7 u: Svibanj 11, 2012, 19:32:59 poslijepodne »
prijatnost prema nekome i pomoć također sve ide na bolje i forum postaje na neki nacin vise posjecaniji.. jer kako kazes, akvarij.net je jedan od najboljih foruma u hrvatskoj..
Nije samo u Hrvatskoj vec na balkanu  :klap:

Offline DRC VZ

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #8 u: Svibanj 11, 2012, 20:52:46 poslijepodne »
malawi  :heart:

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
« Odgovori #9 u: Svibanj 11, 2012, 21:57:55 poslijepodne »
Gledaj to ovak Bojko, prije 5 godina, kad sam otvarao podforum Ciklidi, rekoh, ajde, neka ih s tim vražjim afričkim ( jer uglavnom smo na njih automatski mislili) ciklidima blentavim :D

Danas mi je u dnevnom sobi Malawi haplochromines akvarij, kumu jednom sam složio Malawi M'bune, u podrumu mi je jedan Tanganykanac i još jedan haps tank...tak da...

da ne velim koliko jake ekipe ima, možda ne pišu, ali su potkovani pošteno... uostalom samo moj blentavi kum Jurupari može biti primjer za globalnog ribljeg manijaka kakvih je malo na planeti.. :D

SNAGA CIKLIDA!!  :up:

Offline Triput

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
« Odgovori #10 u: Svibanj 12, 2012, 09:05:43 prijepodne »
Ciklidi su ovisnost. Krenuo s biljnim akvarijem. Nakon nekog vremena ubacio par apistogramma u njega. Nakon jos vremena izbacio bilje i slozio Tanganyiku. A sada sam u fazi pripreme novog s Malawcima.... na bilje vise i ne pomisljam  :D

Offline Faber

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #11 u: Svibanj 12, 2012, 11:28:22 prijepodne »
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst