Kolovoz 02, 2025, 20:54:01 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Kako sačuvati bilje nekoliko dana izvan akvarija?  (Posjeta: 4894 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline chungaaa

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Dob: 36
Odg: Kako sačuvati bilje nekoliko dana izvan akvarija?
« Odgovori #25 u: Rujan 07, 2012, 20:57:45 poslijepodne »
Eto, propale biljke sa zadnje i predzadnje slike.  :( Na izgled su bile normalne, ali su iznad korjena kao istrunule. I smrdjele su po trulom. A korijen i gornji dio biljke na izgled super. Ostalo je od jedne i od druge po  2-3 stabiljčice koje su naizgled čitave pa sam njih stavila u akvarij. Nadam se da će im biti bolje.  -?
Dal bi se to moglo desiti u tih par dana koliko su bile kod mene ili su možda već bile takve kad sam ih kupila, pa su se kod mene samo pogoršale?

Offline chungaaa

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #26 u: Rujan 07, 2012, 21:02:24 poslijepodne »
I jedan problem (znam da ne spada pod ovu temu, ali da ne otvaram novu... ) Kupila sam novi eheim jager 75w grijač. Podešen je na 26 stupnjeva, termometar kaže 28, a on i dalje grije. To bi značilo da je grijač pokvaren ili?

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #27 u: Rujan 07, 2012, 21:51:55 poslijepodne »
I jedan problem (znam da ne spada pod ovu temu, ali da ne otvaram novu... ) Kupila sam novi eheim jager 75w grijač. Podešen je na 26 stupnjeva, termometar kaže 28, a on i dalje grije. To bi značilo da je grijač pokvaren ili?
nekao sam siguran da su uz grijac dosle i nekakve upute. Znam da zvuci glupo kombinacija necega kaj se samo usteka u struju i upute, no ipak.......
U slucaju da ih ipak nemas, grijac se kalibrira prvo. Znaci ako ti termometar pokazuje 28 (a to je isto relativno jer i razliciti termometri znaju pokazivati razlicito u istom akvariju jedan do drugoga) onda onaj crveni prsten sa strelicom namjesti na 28. Nakon toga okreni plavi regulator na zeljenu temperaturu.

Offline chungaaa

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #28 u: Rujan 07, 2012, 22:18:08 poslijepodne »
ojoj, sad me sram... upute nisam ni pogledala. Samo sam namjestila temperaturu i uštekala.
Sad sam na brzinu prošla upute (nema hrvatskih, a nisam baš neki englez ili njemac, ali ima slovenski, a to mi je isto ko hrvatski), i stvarno piše da ako se kasnije ne poklapaju termometar i grijač da se mora grijač podesiti. Jesam ja isto šašava - postavljam pitanja, a nisam ni upute pogledala. uf...
Hvala ti!  :-[

Offline ivan_zg

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 36
« Odgovori #29 u: Listopad 13, 2012, 15:36:46 poslijepodne »
aj da se skrpam ovdje da ne trazim dugo :P hoce li biljkama bit sta ako provedu 15-ak sati u vrecici,?

Offline Marko_Sp

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
« Odgovori #30 u: Listopad 13, 2012, 16:15:44 poslijepodne »
slobodno ih ostavi u vrečici

Offline ivan_zg

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 36
« Odgovori #31 u: Listopad 13, 2012, 16:47:33 poslijepodne »
ok, i ja mislim da im nece nista bit, al bolje da pitam...

Offline zpazin

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb - Trešnjevka
« Odgovori #32 u: Listopad 26, 2012, 23:23:45 poslijepodne »
Ja sam imao sličan problem samo što nisam čekao akvari već postolje.
Biljke su dolazile, a postolje ne. Biljke su dolazile pošom po onim velikim vrućinama ja sam odmah otvarao isprao ih lagano i stavljao u amperčiće s vodom.
I tako su neke biljčice bile i desetak dana u amperčiću i već sam bio očajan jer su počele mjenjati boju na smeđe.Međutim kad je postolje došlo i kad sam biljke zasadio mislio sam da će više od pola istrunuti kad gle čuda sve i jedna biljka se primila.
Vasllineria, Anubias nana i rogolist su bili preko 10 dana u amperčiću; Juncus repensa, javanska mahovina, Bacopa australis... oko 7 dana u amperčiću i Glossa, Ceratopteris siliquosa, Hemianthus micranthemoides...jedno pet dana u amperčiću.
Dok su biljke bile u amperima mjenjao sam vodu svaka 2-3 dana i nisam ih stavljao direktno na sunce.
Tako da se iskreno nadam da će i tvoje biljčice preživjeti.
Oprosti gdje si nabavio bacopu australis?
Working hard or hardly working?