Srpanj 21, 2025, 23:39:34 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Tek udomljene ribice  (Posjeta: 5404 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline babyboom

• Moderator
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Odg: Tek udomljene ribice
« Odgovori #25 u: Svibanj 15, 2012, 07:51:09 prijepodne »
krasno!
lijep i jednostavan akvarij i preslatke male štrumpfice! :D
nemoj podleći iskušenju da akvarij natrpavaš bilo čime više jer će malene vrlo brzo narasti i trebati što više prostora za plivanje
sad im je lijepo, nadam se da će tako biti i dalje
sad samo pazi da ih ne hraniš previše - bolje više puta na dan pomalo (dnevni obrok podijeliš na više dijelova i tako daješ)!
jednom tjedno im daj papati graška, salate....i svakako ih jednom tjedno drži na "dijeti" - ili jedan dan nemoj dati uopće papati, ili, recimo, srijedom i subotom nemoj dati večernji obrok
svakako pazi na vodu (podlogu nemoj previše intenzivno usisavati, samo površinski - da se u njoj ne ugnjave dobre bakterije), filter održavaj do savršenstva (ispiri ga redovito
u vodi koju si izvukla iz akvarija prilikom mijenjanja), i bit će im lijepo, a i tebi s njima!

Offline Smilas

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #26 u: Svibanj 16, 2012, 01:25:09 prijepodne »
Super!  Imaju fino mjesta z aplivanje, reci kakvi su ti dojmovi po pitanju filtera, ja imam Rivieru 60 i nisam s e odusevio filterom, ima podosta mana.

Offline Nia

• Novi član
  • *
  • Spol: Ženski   Lokacija: Zagreb
« Odgovori #27 u: Svibanj 16, 2012, 08:16:49 prijepodne »
Jako pazim na sve i vrijedno učim na forumu  :) Jednom tjedno im dam papati grašak za doručak, nakon toga kad oduševljenje malo splasne i smire se usišemo malo dno i dio vode i počistimo malo filter u toj vodi. Ponekad dobe i malo blitve i to je isto veliko uzbuđenje onda i jednom tjedno vitamine. Što se tiče filtera ja sam za sad zadovoljna ali nemam baš nekih iskustva tak da... U filteru smo dobili dvije spužvice, vatu, ugljen i keramičke valjčiće ali sam izbacila ugljen i vatu i stavila još keramike. A s čim ti nisi zadovoljan?

Offline Smilas

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #28 u: Svibanj 16, 2012, 13:30:48 poslijepodne »
Pa nisam zadovoljan s onim pipcima ljepljivim koji skoro da nemaju funkciju, usisom vode u filter na mjestu izlaza vode, jer postoji mjesta pa se voda i od tamo nadomjesta ako je filter malo prepuunjen, a prepunjen je često radi fine spuzve koju cu vjerovatno izbaciti van prvom prilikom... No da jedini razlog zašto to vec nisam naPravio je poradi fine litraze i puno prostora za filtermaterijal