Vodu tretiram aquatanom. Kupit ću danas neke vitamine (dali oni mogu sa aquatanom?).
A de mi reci samo, citao sam negdje da corydorasima smeta sol? jel im neće smetati ako ubacim malo soli? jel to Tuzlanska kamena sol ili obična ona?
Probao sam jučer slikati neonku al sve slike budu mutne, probat cu danas neku bolju napraviti. U biti plašim se da je columnaris i na malcima i na toj neonki, jer sam procitao na portalu među bolestima :
"a) Nefritis – upala bubrega:
Dolazi do poremećaja u radu bubrega na način da se zbog upalne reakcije smanjuje filtracija krvi pa tako i izbacivanje otpadnih produkata iz tijela ribe. Bubrežno tkivo propada, smanjuje se mogućnost izbacivanja viška tekućine iz tijela pa se ona nakuplja u trbušnoj šupljini i očnim dupljama.
Poremećaji u radu bubrega manifestiraju se kao:
- „Pop Eye“ (ispupčene oči iz očnih duplji),
- „trbušna vodenica“,
- ascites (abdominalni dropsy; nakupljanje tekućine u trbušnoj šupljini),
- poremećaj plivanja, napravilno plivanje, plutanje i dr. zbog pritiska tekućine na zračni mjehur,
- opća slabost, povišena tjelesna temperatura, letargija i dr.
Ukoliko ribu ne liječimo dolazi do insuficijencije (zatajenja) bubrega i uginuća ribe."
Uglavnom krenit cu danas ovako kako si rekao pa ću vidjeti sta se desava...hvala na smjernici