Kolovoz 12, 2025, 08:37:25 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Preporuka za akvarij  (Posjeta: 1029 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Dany_27

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
Preporuka za akvarij
« u: Ožujak 15, 2012, 11:23:45 prijepodne »
Hocu dati napravit akvarij ali s pregradama,da li netko zna neku firmu ili nesto da radi povoljno ....Split bi bio pozeljan ali mogu i drugi gradovi

Offline stomed

• Punopravni član
Odg: Preporuka za akvarij
« Odgovori #1 u: Ožujak 15, 2012, 11:36:22 prijepodne »
pod pregrade mislis unutarnji filter napravit?
ako radis neki veci akvarij nemoj to bas dat bilo kome, moglo bi te skuplje izic u konacnici, sami staklari su najeftiniji ali nisu bas najvjestiji u tim stvarima

Offline 985plavi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
    • Facebook profil
« Odgovori #2 u: Ožujak 15, 2012, 11:36:46 prijepodne »
Što će ti akvarij sa pregradama?

Offline Dany_27

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Ožujak 15, 2012, 11:40:37 prijepodne »
Trebam imat kao box pregrade za bette muske jer se ne smiju vidjeti, zato zelim jedan akvarij ali s pregradama jer njima ne treba puno prostora itd.....ali mora bit jedan grijac i filter da grije sve a filter cisti

Offline stomed

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Ožujak 15, 2012, 11:50:29 prijepodne »
kako onda rjesit protok kroz sve to zajedno a nesmiju bit skupa, vidjet se? preljevima? to i nije bas naj solucija. mozda otvori pri vrhu pregrada pa da se tu voda preljeva..stvarno neznam

Offline 985plavi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
    • Facebook profil
« Odgovori #5 u: Ožujak 15, 2012, 11:52:23 prijepodne »
Dany takvi se akvariji prave za Bette a najbolje bi bilo da se obratiš u naš podforum Betta svijet ili na njihovu web stranicu i tamo češ dobiti nacrte i informacije o takvim akvarijima.

Pozdrav i sretno.

Offline Damir_Sl

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #6 u: Ožujak 15, 2012, 13:09:20 poslijepodne »
Ja bih to rijesio sa rupama u pregradama, u rupe stavis one odzracnike za namjestaj, imas ih stvarno u svim velicinama i oblicima. Ribe se nece vidjeti, nece moci jedna do druge, a voda ce prolaziti, nesto slabije, ali to ti u principu za bete i nije bitno.

Dakle, na svaku pregradu 3 manje okrugle rupe sa tim resetkama, ili jedna veca, i to je to. To ti rijesi protok vode.

Sto se filtracije tice, na planirani broj pregrada dodaj jos jednu, uzu, 10cm sirine bi trebalo biti dosta, u nju stavi pumpu, nemoras nesto extra jaku, kao i grijac. Nadalje, treba ti nekakva "posuda" koja je duzinom dimenzija akvarija, siroka jedno 10cm, visoka, isto tako, ako ti vizualno-prostorno ne smeta, mozes i visu. To ti staklar moze i od stakla napraviti, iako je zbog tezine (ipak ce to stajati na vrhu akvarija) mozda bolja plastika.

Ta posuda na svakom kraju mora imati po jednu rupu - kroz lijevu rupu ce ici cijev spojena s pumpom, i ubacivati vodu u tu posudu. Kroz desnu ce se voda vracati nazad u akvarij. Nadalje, trebaju ti i 2-3-4 (ovisi o dimenzijama akvarija) plasticne posude, kosare, kao one za cjediti nesto, sto imaju proreze-rupice samo na dnu. U njih stavljas filter materijal. Morat ces napraviti i jos par "podebljanja" dna te posude, odnosno da ove kosarice sa filter materijalom ne stoje direktno na dnu, vec na tim pojacanjima, tako da voda ispod njih slobodno prolazi. Jos ti treba i jedna cijev, koju ces probusiti i napraviti spray bar od nje.

I princip ti je sljedeci, pumpa vuce vodu, sprica je kroz spraybar, voda pada u te kosarice, cijedi se preko filter materijala, ispod posudica prolazi glavnom posudom do rupe, kroz rupu se vraca nazad u akvarij. Ukoliko ti treba da voda ulazi u svaki odjeljak posebno (iako nevidim potrebe za tim), opet sa komadom cijevi i par nastavaka izvedes izlaz u svaku posudu zasebno.

Ovo je jedini nacin koji sam ja smislio za filtrirane takvog akvarija, jer imam i ja jedan veci, kojeg planiram pregraditi za drzanje malih riba, dimenzijama mi za nista drugo ne pase, a pregradjivanjem bih dobio 3 sasvim ok "akvarija" za drzanje malih riba, koji se griju i filtriraju u jednom sistemu, ovako imam 3 zasebna filtera i grijaca.

Edit - varijanta 2.

U tu najmanju pregradu jedan unutarnji filter, u pregradama rupe kao i u varijanti 1, iz tog unutarnjeg filtera cijev sa spraybarom koji ce vodu vracati istovremeno u sve pregradjene dijelove, mozda jos jednostavnije nego pravljenje top filtera.

Offline Dany_27

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Ožujak 15, 2012, 13:37:57 poslijepodne »
ok puno vama hvala a jel znate neku firmu da radi kavrije po mjerama

Offline Damir_Sl

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #8 u: Ožujak 15, 2012, 13:39:34 poslijepodne »
A cuj, s obzirom da se radi o betama, vjerovatno ne pricamo o akvarijima od 3 kubika vode. Drugim rijecima,svaki staklar ce ti tako nesto moci napraviti.

Offline GROF

• Urednik morske redakcije
  • Administrator
  • Trade Count: (+9)
  • Punopravni član
  • Dob: 49 Lokacija: Split
    • Grof - akvarij
« Odgovori #9 u: Ožujak 15, 2012, 13:49:56 poslijepodne »

A da si doša na jedno ovakvo okupljanje ...  dobija bi sve potrebne informacije:

https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=70681.0

;)

Offline Dany_27

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Ožujak 15, 2012, 13:52:42 poslijepodne »
A da me je netko pozvao ...tak sad vidim -:)  novi sam ovdje pa polako