Ja bih to rijesio sa rupama u pregradama, u rupe stavis one odzracnike za namjestaj, imas ih stvarno u svim velicinama i oblicima. Ribe se nece vidjeti, nece moci jedna do druge, a voda ce prolaziti, nesto slabije, ali to ti u principu za bete i nije bitno.
Dakle, na svaku pregradu 3 manje okrugle rupe sa tim resetkama, ili jedna veca, i to je to. To ti rijesi protok vode.
Sto se filtracije tice, na planirani broj pregrada dodaj jos jednu, uzu, 10cm sirine bi trebalo biti dosta, u nju stavi pumpu, nemoras nesto extra jaku, kao i grijac. Nadalje, treba ti nekakva "posuda" koja je duzinom dimenzija akvarija, siroka jedno 10cm, visoka, isto tako, ako ti vizualno-prostorno ne smeta, mozes i visu. To ti staklar moze i od stakla napraviti, iako je zbog tezine (ipak ce to stajati na vrhu akvarija) mozda bolja plastika.
Ta posuda na svakom kraju mora imati po jednu rupu - kroz lijevu rupu ce ici cijev spojena s pumpom, i ubacivati vodu u tu posudu. Kroz desnu ce se voda vracati nazad u akvarij. Nadalje, trebaju ti i 2-3-4 (ovisi o dimenzijama akvarija) plasticne posude, kosare, kao one za cjediti nesto, sto imaju proreze-rupice samo na dnu. U njih stavljas filter materijal. Morat ces napraviti i jos par "podebljanja" dna te posude, odnosno da ove kosarice sa filter materijalom ne stoje direktno na dnu, vec na tim pojacanjima, tako da voda ispod njih slobodno prolazi. Jos ti treba i jedna cijev, koju ces probusiti i napraviti spray bar od nje.
I princip ti je sljedeci, pumpa vuce vodu, sprica je kroz spraybar, voda pada u te kosarice, cijedi se preko filter materijala, ispod posudica prolazi glavnom posudom do rupe, kroz rupu se vraca nazad u akvarij. Ukoliko ti treba da voda ulazi u svaki odjeljak posebno (iako nevidim potrebe za tim), opet sa komadom cijevi i par nastavaka izvedes izlaz u svaku posudu zasebno.
Ovo je jedini nacin koji sam ja smislio za filtrirane takvog akvarija, jer imam i ja jedan veci, kojeg planiram pregraditi za drzanje malih riba, dimenzijama mi za nista drugo ne pase, a pregradjivanjem bih dobio 3 sasvim ok "akvarija" za drzanje malih riba, koji se griju i filtriraju u jednom sistemu, ovako imam 3 zasebna filtera i grijaca.
Edit - varijanta 2.
U tu najmanju pregradu jedan unutarnji filter, u pregradama rupe kao i u varijanti 1, iz tog unutarnjeg filtera cijev sa spraybarom koji ce vodu vracati istovremeno u sve pregradjene dijelove, mozda jos jednostavnije nego pravljenje top filtera.