Poz!
Jos bi eventualno bilo korisno da napises podatke o svjetlu, ako akvarij ima uopce kakvo osvjetljenje (mislim, posto nemas biljaka) ,te svakako probaj slikati "to sto pliva po vodi". jako bitna stavka je i nacin na koji peres filter, dali ga blago properes u akvarijskoj vodi, ili na neki drugi nacin?
Neznam ni kakav je to filter, odnosno kako to izgleda, ni kako to radi, ali uzet cemo da filtracija nije bas najsjajnija u tom akvariju, mozda se i varam. Medjutim, izmjena 7 litara vode svaka 2 tjedna, s obzirom na velicinu akvarija i tip ribe mi je nekako premalo. Jasno, ne treba pretjerivati ni sa cestim iizmjenama a pogotovo ne s kolicinom, samo sto mi je ovo stvarno malo, posebice u kombinaciji sa nekakvim uradi sam filterom, koji pretpostavljam i nema neki znacajniji kapacitet a ni protok. Mozda se i varam, ponavljam.
Koliko sam shvatio, tebe muci sto to pliva u vodi, odnosno kakve su to cestice. Moze biti svasta, nemora biti nista. Mozda da pokusas sa izmjenama vode jednom tjedno, 15-tak litara promjeni, filter, ako nisi, peri iskljucivo u akvarijskoj vodi, u biti, samo blago properi spuzvicu-e, nista detaljno nemoj prati ni ispirati.
Jer, cudne plutajuce stvarcice u vodi moze biti znak i neadekvatnog i nezacikliranog filtera, a ako filter materijal ne peres na nacin na koji treba, to bi onda bio prvi "krivac" za to sto se desava.