Rekli su na prognozi jutro -1 do 3 temperature, ja sam sa otišao baterijom pogledati ribu i čini mi se na opip da je voda več blizu nule, sa svim onim ledom u jezercu.Makar je u blizini gdje je ribica plutala aerator i samo na tom mijestu ukrug otprilike metar i pol nema leda.Nisam mogao izdržati i zagrabio sam ju u jednu kantu i odnio u hodnik, koji se ne grije i dosta je hladno, al nema smrzavanja, kad je u kući.
Ako se je prenajela leče, ja sam kriv i osiječam potrebu da joj pomognem da se ne smrzne, al možda se i nebi, je

ga sad.Naime do mijesec dana unatrag, makar ribe ne hranim vani od 11.mj., svejedno sam svako malo kad sam čistio akvarije, višak leče bacao u jezerce.Da ne bacim u smeče, a i da ribe ako baš jako ogladne imaju kaj za gricnuti.Možda to nisam trebao raditi.

A ako je bolesna, možda i bolje da sam ju izvadio, da ne ugine u jezercu i zarazi ostale.
Izgleda ukočeno(leđna peraja), možda se več na pol smrzla, uglavnom još je živa i samo pluta, više baš i ne pokušava plivati, kak je kad sam došao iz posla.

Kaj sad ?
Evo slika: