Srpanj 19, 2025, 13:12:34 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Evo i mojih 300 litara  (Posjeta: 1967 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline mario.k

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Evo i mojih 300 litara
« u: Veljača 21, 2012, 20:26:50 poslijepodne »
Svi komentari su dobrodošli

Offline pericasubasic

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • uvik kontra!!!
Odg: Evo i mojih 300 litara
« Odgovori #1 u: Veljača 21, 2012, 20:46:37 poslijepodne »
Lijep akvarij ako mene pitaš,ali čekat ćemo veće znalce :D
Btw nadam se da ćeš nešto i napisati o samom akvariju.

Offline dario

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
« Odgovori #2 u: Veljača 21, 2012, 21:07:00 poslijepodne »
ako je to 300L, onda bi trebalo malo ljepse sortirati biljke da se dobije na velicini akvarija...

probaj grupirati biljke u grmice, a ovo kamenje zamijeni sa nekim prirodnijim i pomakni ih sa sredine akvarija
opcenito, nikad nije dobro saditi visoke biljke u prvi plan!
i sto ti ono pluta na povrsini?!

vidim da ti bilje prilicno dobro napreduje, ali malo ga poslozi pa ce sve skupa ljepse izgledati
i ona kosarica sa biljem mi nikako nije jasna u lijevom kutu

diskusi su ti jako lijepi

-  Zagreb/Savica  -

Offline mario.k

• Novi član
  • *
« Odgovori #3 u: Veljača 21, 2012, 21:20:24 poslijepodne »
ako je to 300L, onda bi trebalo malo ljepse sortirati biljke da se dobije na velicini akvarija...

probaj grupirati biljke u grmice, a ovo kamenje zamijeni sa nekim prirodnijim i pomakni ih sa sredine akvarija
opcenito, nikad nije dobro saditi visoke biljke u prvi plan!
i sto ti ono pluta na povrsini?!

vidim da ti bilje prilicno dobro napreduje, ali malo ga poslozi pa ce sve skupa ljepse izgledati
i ona kosarica sa biljem mi nikako nije jasna u lijevom kutu

diskusi su ti jako lijepi

Sa visokim biljkama u lijevom prednjem planu pokušavam sakriti ogroman filter koji se tamo nalazi,
a ono crno što pluta je zapravo izbušeno crijevo kojim pokušavam smanjit protok vode u akvariju jer nisam
našao drugo riješenje...
Ni ja sam još nisam skroz zadovoljan sa postavom ali kroz par dana ću presložit

Offline Damir_Sl

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #4 u: Veljača 21, 2012, 21:51:02 poslijepodne »
Grupiraj biljke, visokima pokrij coskove i opremu.Aeraciju u jedan cosak, mislim da ti ovako na sredini ubija akvarij totalno. I vadi one biljke iz loncica, to kao prvo. Grana mi nekako ne djeluje nesto reprezentativno, radije 2 panja (mangro ili mopan), svaki u jedan cosak, bilje iza i oko njega, a prednji plan slobodan, ili sa nekim skroz niskim biljem. tako nazad imas pravu djunglu gdje se diskusi mogu sakriti, kao i ostale ribe, ako imas jos sto osim njih, a cijelu prednju stranu imas slobodnu radi hranjenja i da diskusi imaju gdje plivati.

Ovako rastrkano, akvarij vizualno djeluje puno manji, po meni je uvijek efektnije imati ubiljen zadnji kraj i coskove, blagi polukrug, dobiva se dojam puno puno veceg akvarija i veceg prostora.

Offline RI

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 43
« Odgovori #5 u: Veljača 21, 2012, 21:54:16 poslijepodne »
ikao što su rekli samo grupiraj i otvorit će ti se prostor za još novih biljki i izvadi onu biljku iz košarice  :up:

Offline Venom

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
  • Juwel Rio 180 !
« Odgovori #6 u: Veljača 21, 2012, 22:07:29 poslijepodne »
Nemam ti sto reci , kolege su ti rekle , vece bilje u pozadinu , manje naprijed , dobit ces na velicini i lijepoti akvarija  :up:

Offline Dellete

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 38
  • P.
« Odgovori #7 u: Veljača 21, 2012, 22:09:14 poslijepodne »
Ja ne vidim tu 300l  :nerd: po meni je to 100-njak litara kada pogledaš veličinu bilja i opreme (crijevo za zrak, termometar, ribe-mladi diskusi).

Akvarij sa ovako raštrkanim biljem dijeluje vrlo prirodno, ali ako hoćeš nešto više onda o uređenju su ti sve već rekli.. stavi valisineriju uz stražnje staklo i stavi neku drugu pozadinu, po mogućnosti crnu, ili neku drugu jednobojnu i odmah će ti se akvarij dignuti za jednu stepenicu.  :up:

Offline alen_zgb

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #8 u: Veljača 21, 2012, 22:33:17 poslijepodne »
slazem se za kolegama i kolegicom.. sve su ti objasnili.. nisam neki strucnjak za biljne, ali zasto ti je jos uvijek biljka u kosarici sa vatom u akvariju, nedavno je bila slicna tema gdje su raspravljali o tome, da je to malo stetno za ribe..  :rolleyes: mozda grijesim, ali mislim da to nije bas u redu..

a i zanima me koje su ti dimenzije akvarija? i kakvu opremu imas, opisi nam malo akvarij i sve u njemu, ako nije problem.. inace sretno u daljnjem uređenju.. s vremenom akvarije ce izgledati sve bolje ako budes poslusao kolege kako ti kazu..  :up:

Offline mario12

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #9 u: Veljača 22, 2012, 07:24:26 prijepodne »
Osobno po meni bi kamenje moralo van,pošto su unutra discusi ,i slažem se sa dellete ovako naoko to izgleda kao nei tank 100-150L.Vate vadi van jer skupljaju puno nečistoća i prljaju vodu.A diskusi trebaju čim čišću vodu,kakav ti filter ?
Prestanite pucat u mrtve konje...
Mob. 0993453385

Offline mario.k

• Novi član
  • *
« Odgovori #10 u: Veljača 22, 2012, 08:44:02 prijepodne »
Akvarij je dimenzija 90*60*60,dakle 324 L.Nekima se čini da nije ne znam ni ja zašto vjerojatno zbog
raštrkanog bilja.  Koristim filter at 883 (1500 l/h),koji je unutarnji i dosta je nepraktičan zbog svojih dimenzija
ali nema veze,kad bude mogućnosti nabavit ćemo vanjski.Podloga je aqualit i zasada bilje jako dobro napreduje uz povremeno
dodavanje gnojiva (koristim plantamin).
Rasvjeta je od štednih žarulja sve skupa oko 400 W(nikada nisu upaljene sve od jednom).
Od riba se trenutno nalazi 10 diskusa od 5 do 8 cm veličine.

Bilje:
          vallisneria gigante
         - vallisneria nana
         - cabomba caroliniana
         -mahovina
         - leća
         - anubias nana
         - i još tri biljke za koje neznam imena

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #11 u: Veljača 22, 2012, 09:45:17 prijepodne »
Dimenzije su relativno ok, bolje bi bilo da je malo duzi a uzi, ali to je vec stvar ukusa. Samo ti to bilje grupiraj, povadi iz loncica, neznam nista o stetnosti one vate i podloge u kojoj su biljke u tim kanticama, ali je idealno mjesto za talozenje ostataka hrane i necistoca, ako nemas kakve ribe dna koje bi to eventualno cistile. Dakle, pribavi si i saku-dvije corydorasa, nekog ancistrusa, gibicepsa, pleha, ovisno o zeljama, potrebama i daljnim planovima za tvoje ribe, jer ovo dugorocno gledano nije akvarij za 10 diskusa.

Filter je jako los izbor. Odlican je to filter, ali struja koju pravi je prejaka, ja sam na tezi nacin naucio koliko diskusi ne vole jak protok. Takodjer, oprezno doziraj svjetlo, diskusi nisu ljubitelji jake rasvjete, stovise smeta im. A mislim da se to vidi i na ovim tvojim slikama, mozda je slucajnost, ali grupirani su ti u najtamnijem dijelu akvarija, pa obrati malo paznju na to gdje se najvise zadrzavaju.

Offline mario.k

• Novi član
  • *
« Odgovori #12 u: Veljača 22, 2012, 10:08:06 prijepodne »
Biljke sam ostavio još u košaricama (ne sve ove što jesu trenutno) jer nemaju još razvijen korijen pa me strah ako
ih izvadim da će propast.
Filter pravi jaku struju,ali je trenutno riješeno s dugačkim crijevom koje ima po sebi jako puno rupica pa je strujanje
vode svedeno na minimum.
Znam da je previše riba za ovaj akvarij ali dio riba će bit smiješteno u drugi akvariji ali dok još malo narastu.
Idući tjedan ću grupirat biljka pa stavim slike.

Offline Marko_Sp

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
« Odgovori #13 u: Veljača 22, 2012, 10:23:52 prijepodne »
Samo ti to posadi što prije, jer ćeš mu presađivanjem iz košarice oštetiti korijen, a biljka je već već oslabljena transportom i sl.

Offline Dany_27

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
« Odgovori #14 u: Ožujak 08, 2012, 00:12:31 prijepodne »
prelijep mi je akvarij...jednog dana će i u moju kuću jedan od 300 L :P

Offline Microsorium

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 54
« Odgovori #15 u: Ožujak 10, 2012, 07:02:02 prijepodne »
možeš ti od ovoga i bolje. već su ti kazali ... a ja ti predlažem da pronađeš fotografije sa sličnim biljkama po netu i onda dobro proučiš kako ih je tko koristio. ne trebaš kopirati ali će ti kroz par dana doći neke tvoje ideje. po meni nema pravila, ali prednji i zadnji plan, visoke i niske biljke ... to je jedno koje se samo najvještiji odluče srušiti.
polako i bez žurbe, bitno je da je akvarij zdrav, ribe dobro, bilje da raste ...
pozz