Srpanj 21, 2025, 14:10:48 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: izrada akvarijuma pomoc  (Posjeta: 4055 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline naid

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Odg: izrada akvarijuma pomoc
« Odgovori #25 u: Veljača 28, 2012, 15:29:52 poslijepodne »
Zdravo svima.
Treba mi mala pomoć.
Nisam toliko stručan za debljinu stakla pa tražim vašu pomoć.
Izradio bi akvarij 120x70x40 (d x v x š) sa debljinom od 10 mm sa ojačanjima, gdje sam mislio i napraviti u njemu i filter šta kažete ili da napravim vanjski.
cijene za 10mm su 50 KM dok
za 12mm 80 KM i to mi je poskupo sada.
brušenje po metru je 4 KM.
Unaprijed Vam hvala.

Offline stomed

• Punopravni član
« Odgovori #26 u: Veljača 28, 2012, 15:38:14 poslijepodne »
za 70cm visine je blje sto deblje staklo ali 10mm ti je sasvim zadovoljavajuce. samo, jesi priovjerio da mozes gurnuti ruku 70cm duboko? neki se tu zeznut pa njim je nezgodno cistiti akvarij, rezati bilje, itd. i na tu visinu obavezno stavi i donja pojacanja, ne samo gore, i mozes jedno na sredini
-bolje ti je vanjski, u 40cm ces tesko ugurati solidan filter a da ti ostane mjesta u samom akvariju

Offline mugen

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Sirac
« Odgovori #27 u: Veljača 28, 2012, 15:47:33 poslijepodne »
za 70cm visine je blje sto deblje staklo ali 10mm ti je sasvim zadovoljavajuce. samo, jesi priovjerio da mozes gurnuti ruku 70cm duboko? neki se tu zeznut pa njim je nezgodno cistiti akvarij, rezati bilje, itd. i na tu visinu obavezno stavi i donja pojacanja, ne samo gore, i mozes jedno na sredini
-bolje ti je vanjski, u 40cm ces tesko ugurati solidan filter a da ti ostane mjesta u samom akvariju
imam samo pitanjce zasto visina 70cm a sirina tako malaaaaa...........

Offline stomed

• Punopravni član
« Odgovori #28 u: Veljača 28, 2012, 15:50:21 poslijepodne »
zasto pitanje meni? nije moj aq.

Offline Damir_Sl

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #29 u: Veljača 28, 2012, 17:18:12 poslijepodne »
ovo su besmislene dimenzije, nazalost. toliko visok a uzak akvarij, neznam sto mislis drzati u njemu. moje skromno misljenje da visina od70 cm uopce nema smisla ako akvarij nije drasticno duzi i drasticno siri od ovih dimenzija koje navodis.

120x70x40 je 336 litara, zar ne? 120x50x50 je 300 litara, razlika nikakva, a o boljem izgledu i prakticnosti da ne pricam. Uostalom, ja nebih isao na 70cm visine sa 10mm staklom, dakle i drasticno jeftinija, a samo 30 litara razlike, sto neces ni osjetiti.

Nego, ove cijene od 10mm - 50km, mislis na cijenu kvadrata stakla? To su neke uobicajene cijene u bih ili? Nekako mi na prvu djeluje jeftino.

Offline stomed

• Punopravni član
« Odgovori #30 u: Veljača 28, 2012, 17:40:23 poslijepodne »
bih ima nizi standard od nas..nade se dosta toga jeftino za nas pojam, a cesce ima i za naci onako, ispod stola :)
mozda hoce sto veci volumen na istu povrsinu pa zato, ali ni ja nebih isao na 70 s 40 sirine. bit ce tesko za odrzavanje i izgled ce biti malo cudan, prevelika visina a premala dubina, bar za moj ukus.
nebi ni ja;) nije najpametnija 10ka za koristit, ali je izvedivo, trebalo bi imati duplo dno, tj, bar po kutevima po duzini i sirini dodatno staklo, uz sve drugo maherski spojeno. samo taj maher vjerojatno nije ni on ni njegov staklar

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #31 u: Veljača 28, 2012, 20:13:58 poslijepodne »
ma ne sekira mene standard, ali ako je ova cijena, isplati se otici po sleper-dva stakla.... :D

Zezam se, ali bilo bi vjerovatno jeftinije otici u bih i naruciti akvarij, jasno ako nadjes dobrog majstora, pa ga prenjeti preko granice, nego raditi kod nas, ako je matematika ovakva kako kolega kaze

(da, nisam spomenuo kako ga prenjeti, jos razmisljam o tome  :D )

Offline smcm5

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #32 u: Veljača 28, 2012, 20:20:28 poslijepodne »
ma ne sekira mene standard, ali ako je ova cijena, isplati se otici po sleper-dva stakla.... :D

Zezam se, ali bilo bi vjerovatno jeftinije otici u bih i naruciti akvarij, jasno ako nadjes dobrog majstora, pa ga prenjeti preko granice, nego raditi kod nas, ako je matematika ovakva kako kolega kaze

Offline smcm5

• Punopravni član
« Odgovori #33 u: Veljača 28, 2012, 20:25:52 poslijepodne »

ja sam nasao ovu  firmu evo link  http://www.termoglas.com.ba/  kod njih cu raditi akv cijena 160x50x50 10mm 100eura sitnica masinski rezano masinski bruseno

Offline smcm5

• Punopravni član
« Odgovori #34 u: Veljača 28, 2012, 20:27:03 poslijepodne »
i ne brini za granicu, samo se javi

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #35 u: Veljača 28, 2012, 20:32:32 poslijepodne »
ma ono, djete prenjelo akvarij, sta djete zna sta je 200 kila, uhvati i nosi...... :D :D

Ali ova cijena je stvarno ok....

Offline smcm5

• Punopravni član
« Odgovori #36 u: Veljača 28, 2012, 20:43:26 poslijepodne »
pa kazem vam,neko mi je tu na forumu pisao da je isti u hr platio 1600kn to je vise nego dobra cijena,vidjecemo kad bude uradjen,

Offline stomed

• Punopravni član
« Odgovori #37 u: Veljača 28, 2012, 20:46:46 poslijepodne »
jeftinije je u bih puno toga, samo treba preci km tamo i natrag, platit autocestu mozda, a ovisi i kakav akvarij hoces, treba to moci strpati u auto.
a i jos koju steku cigara uzet :)

Offline naid

• Novi član
  • *
« Odgovori #38 u: Veljača 29, 2012, 12:41:45 poslijepodne »
Hvala ljudi na odgovorima.
Iz Bosne sam, a ovo su cijene sa mašinskim rezanjem, a ovaj akvarij zbog postolja imam postolje 50 cm sirine i 130 cm pa što da uzimam drugo postolje a mislio sam malo veću zapreminu vode, ovo mi je prvi veći akvarij pa sam tražio savjete.
Hvala Vam.

Offline naid

• Novi član
  • *
« Odgovori #39 u: Veljača 29, 2012, 12:50:07 poslijepodne »
Pamglas firma iz Tešnja.A ako hoćeš mogu ti poslati i akvarij i šteke cigara po Bešlagiću Enis-u samo, haha
A ima i još firmi, za manje akvarije mogu ti firme upakovati i poslati busom.ako se dogovoriš.

Offline Dellete

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 38
  • P.
« Odgovori #40 u: Veljača 29, 2012, 14:25:18 poslijepodne »
Hvala ljudi na odgovorima.
Iz Bosne sam, a ovo su cijene sa mašinskim rezanjem, a ovaj akvarij zbog postolja imam postolje 50 cm sirine i 130 cm pa što da uzimam drugo postolje a mislio sam malo veću zapreminu vode, ovo mi je prvi veći akvarij pa sam tražio savjete.
Hvala Vam.

Pa onda napravi 130x50x55ili60 visine, to je 360l, odnosno 390 litara. Samo ćeš se patiti sa 70