Srpanj 25, 2025, 04:33:00 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: premještanje riba iz jednog akvarija u drugi  (Posjeta: 4118 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline shumy

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: vinkovci
Odg: premještanje riba iz jednog akvarija u drugi
« Odgovori #25 u: Veljača 04, 2012, 13:17:45 poslijepodne »
koji si izlaz stavio?okreni ga prema površini da ti mreška površinu,i odmah je manje strujanje vode u aq.i bez obzira što je novi filter ako je ubačen u friško postavljen aq hoče se zaprljati vrlo brzo.ja u svom aq od 170l imam atman 882,1200l/h i stream pumpu od 2000l/h.

Offline tomkranj

• Punopravni član
« Odgovori #26 u: Veljača 04, 2012, 13:23:08 poslijepodne »
koji si izlaz stavio?okreni ga prema površini da ti mreška površinu,i odmah je manje strujanje vode u aq.i bez obzira što je novi filter ako je ubačen u friško postavljen aq hoče se zaprljati vrlo brzo.ja u svom aq od 170l imam atman 882,1200l/h i stream pumpu od 2000l/h.
neznam..al po meni je to puno previše...za tako mali akvarij...znaći da u sat vremena cca. 20 puta prevrti cijelu vodu iz akvarija...po meni...puno previše..kakva korist onda od filter materijala ako voda kroz njega samo proleti??     na izlaz mi je sad onaj za smanjivanje protoka i poslje njega onaj koji vuće zrak odnosno, onaj koji ubacije mjehuriće u vodu...

Offline stomed

• Punopravni član
« Odgovori #27 u: Veljača 04, 2012, 13:26:53 poslijepodne »
pa..ako atmana trazis, onda ovaj tu http://www.aquapet.co.uk/aquapetimages/CF2400+205L.jpg

:) :) :)

Offline shumy

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #28 u: Veljača 04, 2012, 13:29:16 poslijepodne »
ali moraš računati da ti je filter pun filter materijala,a 400l/h ti je max protok pumpe bez filter materijala.skini te nastavke i stavi najširji koji imaš i okreni ga prema površini.

Offline stomed

• Punopravni član
« Odgovori #29 u: Veljača 04, 2012, 13:30:36 poslijepodne »
pa moze se regulirati protok ako je bas previse, spray bar ga uspori a i preko ventila moze. filtru je bitnija kolicina materjala nego sami protok, tj, do neke granice ga mozes usporiti da se nista neizgubi

Offline shumy

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #30 u: Veljača 04, 2012, 13:32:02 poslijepodne »
a kako će ubaciti ventil u taj filter?

Offline dante

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #31 u: Veljača 04, 2012, 13:34:59 poslijepodne »
znaći da u sat vremena cca. 20 puta prevrti cijelu vodu iz akvarija...po meni...puno previše..kakva korist onda od filter materijala ako voda kroz njega samo proleti??   

To znači da filter prevrti vodu cca 7 puta u sat vremena što je nekakav minimum za unutarnje filtere. Stream pumpa u njegovom slučaju nema nikakve veze s filtracijom nego samo poboljšava protok i izmjenu vode u akvariju.

Offline shumy

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #32 u: Veljača 04, 2012, 13:35:57 poslijepodne »
 :up:

Offline stomed

• Punopravni član
« Odgovori #33 u: Veljača 04, 2012, 13:39:47 poslijepodne »
neznam za ventil ali uvjek se da izlaz malo zastopati na ovaj ili onaj nacin. mislim, ja ni nebih usporavao filter ali ako mu vec smeta iz njemu poznatih razloga onda postoji rjesenje, nije to bas takva nauka

Offline shumy

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #34 u: Veljača 04, 2012, 13:42:37 poslijepodne »
a trebao je dobiti original priključak koji ji dosta širok i raširi mlaz,slično kao kod stream pumpi.a ostaje mu cirkulacija.

Offline tomkranj

• Punopravni član
« Odgovori #35 u: Veljača 04, 2012, 13:43:33 poslijepodne »
koji je onda nastavak bolje stavit? onaj koji ubacuje i zrak ili onaj koji sam filtrira vodu i usmjerit ga prema površini?

Offline shumy

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #36 u: Veljača 04, 2012, 13:46:27 poslijepodne »
kod mene je bez nastavka za zrak.a ako ga okreneš prema površini sam izlaz vode ti mreška površinu.

Offline stomed

• Punopravni član
« Odgovori #37 u: Veljača 04, 2012, 13:47:03 poslijepodne »
pa da, zrak ti netreba, vise efekta ce biti ako mlaz uzburkava povrsinu. iako, malo cudno da je bas toliko prejak, ako je taj kinez deklariran 400l/h onda nema sanse da mu je pravi protok veci od 200.

Offline tomkranj

• Punopravni član
« Odgovori #38 u: Veljača 04, 2012, 13:49:53 poslijepodne »
pa da, zrak ti netreba, vise efekta ce biti ako mlaz uzburkava povrsinu. iako, malo cudno da je bas toliko prejak, ako je taj kinez deklariran 400l/h onda nema sanse da mu je pravi protok veci od 200.
neznam baš..stvarno sam vidio već dosta filtera i nisam vidio da ima neki ovakav protok (s obzirom na to što je napisano, tih 400l/h) , tako da mislim da bi ovaj mogo imat ako ne tolko onda vrlo blizu tome...

Offline shumy

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #39 u: Veljača 04, 2012, 13:51:20 poslijepodne »
ma pumpe su dobro deklarirane ali to je protok bez filter materijala.taj filter je rađen da se ta pumpa može zamjeniti jačom ili slabijom bez velikin problema.bar je kod mene tako.

Offline stomed

• Punopravni član
« Odgovori #40 u: Veljača 04, 2012, 14:08:48 poslijepodne »
protok se mjeri na glavi,izlazu, pumpe bez ikakvog otopra. velika razlika budek ako vuce kroz filter materjal, dal ima sta montirano na izlaz,. pa cak i dubina vode. mozes uzeti posudu, flasu, od 1-2l i stopericu pa izmjeriti. vidjet ces koja je razlika izmedu realnog i deklariranog

Offline tomkranj

• Punopravni član
« Odgovori #41 u: Veljača 04, 2012, 14:22:52 poslijepodne »
promjenio sam nastavak i okrenuo ga prema površini, al vidim da su mi ribe sad stalno u jednom kutu i tu stoje sve...jel to dok se ne naviknu ili? i, da gasim filter kad ih hranim?

Offline Dellete

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 38
  • P.
« Odgovori #42 u: Veljača 04, 2012, 14:30:54 poslijepodne »
Ribe vole protok vode (osim betta i drugih dvodihalica jer im je onda lakše udahnuti) tako da to sigurno nije razlog zašto su u kutu. Akvarij je friški i filter nije cikliran pa su u šoku. I teško da 400l/h može napraviti takvu struju. Na svom 120l akvariju imam 900l/h pa se voda vidljivo giba samo do polovice akvarija (kada očistim filter)

Ajde još jednom provjeri što piše na naljepnici na powerheadu
« Zadnja izmjena: Veljača 04, 2012, 14:36:27 poslijepodne od Dellete »

Offline tomkranj

• Punopravni član
« Odgovori #43 u: Veljača 04, 2012, 14:46:12 poslijepodne »
dobro sad su malo već počele se micat...vračaju se u normalu  :D sad mi radi još jedan filter od 340l/h ( koji sigurno nema ni 1/3 protoka ovog večeg, a kao razlika je samo 60l/h) , ali on ide van pa će ostati samo ovaj at-200
« Zadnja izmjena: Veljača 04, 2012, 14:52:18 poslijepodne od tomkranj »

Offline profish

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 61
  • http://www.youtube.com/watch?v=3xbdF959AS0&feature
« Odgovori #44 u: Veljača 04, 2012, 16:06:09 poslijepodne »
dobro sad su malo već počele se micat...vračaju se u normalu  :D sad mi radi još jedan filter od 340l/h ( koji sigurno nema ni 1/3 protoka ovog večeg, a kao razlika je samo 60l/h) , ali on ide van pa će ostati samo ovaj at-200
Ako pise 400 onda je to to.Ja imam od 400 i to je za poluditi,samo je kod mene rasporedjeno na 10 rupa u sprajbaru(original)i dalje ribe su morale uzeti zalet da bi isle sa jedne strane na drugu.Sa druge strane imam neki powerhead od 600 taj nije ni do koljena ovom od 400.Trebas uzeti i sam napraviti protocnost,tako da ne skodi ribama,malo ces se sam zabaviti,pokusaj improvizirati sa drugim cjevcicama te sa spuzvicama na izlaz,mozda treba jaci i gusci filter materijal,stavi vise vate pa ce slabije vuci,tu se moras sam zabavljati sa tim......

Offline tomkranj

• Punopravni član
« Odgovori #45 u: Veljača 04, 2012, 17:47:11 poslijepodne »
Ako pise 400 onda je to to.Ja imam od 400 i to je za poluditi,samo je kod mene rasporedjeno na 10 rupa u sprajbaru(original)i dalje ribe su morale uzeti zalet da bi isle sa jedne strane na drugu.Sa druge strane imam neki powerhead od 600 taj nije ni do koljena ovom od 400.Trebas uzeti i sam napraviti protocnost,tako da ne skodi ribama,malo ces se sam zabaviti,pokusaj improvizirati sa drugim cjevcicama te sa spuzvicama na izlaz,mozda treba jaci i gusci filter materijal,stavi vise vate pa ce slabije vuci,tu se moras sam zabavljati sa tim......
ajde napokon neko da zna o ćem pričam  :D  :up:

Offline profish

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 61
  • http://www.youtube.com/watch?v=3xbdF959AS0&feature
« Odgovori #46 u: Veljača 04, 2012, 18:09:29 poslijepodne »
ajde napokon neko da zna o ćem pričam  :D  :up:
Ovako:imas cjevcice za zrak?pa imas one skretnice,pa imas i nesto nalik na sarafic(vidica)sa kojom reguliras zrak,pokusaj tu nesto iskombinirati tako da dobijes manji izlaz vode....Svaki put kad stavis cjevcicu u one nastavke,oslabis protok....Morat ces se igrati.Ja sam uzeo kantu vode i kombinirao sa svim i svacim,na kraju sam dobio premali protok kad sam htio da mi ide na dvije strane za double betta box,naime ja sam skroz zacepio pravi izlaz za vodu(silikon)i koristim onaj manji za zrak,ajde idem vidjeti imam li koju sliku pa ces vidjeti kako sam se ja  igrao sa tim   pogledaj kako sam stavio regulator od zraka i sa njim smanjivao protok,evo ideje pa nesto sam smisli,treba ti dosta nastavaka i vate komadica spuzve i nesto ce se izroditi..LP