Kolovoz 07, 2025, 01:10:02 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: stream pumpa  (Posjeta: 3755 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline kikoporto

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
  • M A L A W I
Odg: stream pumpa
« Odgovori #25 u: Veljača 11, 2012, 06:39:20 prijepodne »
Hydor Koralia...do jaja! :up:
ništa posebno imam ju ja dosta bučna i kada ju ugasiš neče upalit dok ju ne rastavim i malo prodrmam i tako uvjek bila čista ili prljava, neznam možda je na mojoj neka greška ali nisam nešto baš zadovoljan  2800 l/h stara je negdje oko 2 mj
care..mijenjaj tu dok jos imas garanciju..pa onda probaj.Tiha je da katkad ne znam jel radi ili ne.
Dosta hvaljene stream pumpe
kada ju ugasiš i pališ poslije dali pali od prve ili ???
meni je to problem možda ona ni nije toliko bučna možda nijansu je glasnija od fluvala 305 ali ovo kada ju palim to mi ide na živce rasspalio bi ju u pod
sada sam baš gledo kupljena je 13.12.2011
Virovitica - Brezovica

Offline kikoporto

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
  • M A L A W I
« Odgovori #26 u: Veljača 11, 2012, 06:40:36 prijepodne »
hvala vam na odgovorima :up: kako stvari stoje po vasim postovima necu je ni kupiti... salim se, svasta ste tu napisali tako da neznam sad tek NISTA :punch: ova dobra ova nije, i tako u nedogled,... hmm... al ipak hvala :roll:
:D :D :D :D a tek da postaviš pitanje koji je filter najbolji eheim, fluval ili tetra onda bi vidio odgovora  :D :D
Virovitica - Brezovica

Offline staglin

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
  • Non bene pro toto libertas venditur auro
« Odgovori #27 u: Veljača 11, 2012, 07:11:33 prijepodne »
u mene se isto koralia doslovno ne čuje.gasi se sama sa svjetlom svaki dan i kod hranjenja je cesto gasim..nikakvih problema...reklamiraj je obavezno.
"Bolje nešto od nečega nego ništa od ničega."

Offline zeljkok

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb-Vrbik
« Odgovori #28 u: Veljača 11, 2012, 12:23:03 poslijepodne »
Ja sam kupio isto neke kineske magnetne no name stream pumpe direktno iz neke aquažvrljmrlj kineske trgovine.  Rade savršeno tiho, bez prestanka godinu dana, cijena je bila pravi jeftilen. Uglavnom i ribe i ja zadovoljni :)

Offline calejopa

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 42
« Odgovori #29 u: Veljača 11, 2012, 20:33:44 poslijepodne »
moze netko reci, koji MODEL ima stream pumpu. tako ce mi biti lakse znati. a ne jel bruji i dali se pali od prve, itd. :roll: dimenzije akva... su 130,60,55v.
0955949261

Offline Faber

• Punopravni član
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #30 u: Veljača 13, 2012, 10:27:09 prijepodne »
Hydor Koralia...do jaja! :up:
ništa posebno imam ju ja dosta bučna i kada ju ugasiš neče upalit dok ju ne rastavim i malo prodrmam i tako uvjek bila čista ili prljava, neznam možda je na mojoj neka greška ali nisam nešto baš zadovoljan  2800 l/h stara je negdje oko 2 mj
care..mijenjaj tu dok jos imas garanciju..pa onda probaj.Tiha je da katkad ne znam jel radi ili ne.
Dosta hvaljene stream pumpe
kada ju ugasiš i pališ poslije dali pali od prve ili ???
meni je to problem možda ona ni nije toliko bučna možda nijansu je glasnija od fluvala 305 ali ovo kada ju palim to mi ide na živce rasspalio bi ju u pod
sada sam baš gledo kupljena je 13.12.2011
Da,pokrece mi se odmah...ja imam koraliu 1(1500l/h ,4.5w)tiho radi,ja sad ne znam kako se cuju ovi veci modeli kad nisam imao a nisam imao kod nikog cuti.Isto se cuje(to jes ne cuje)kao i eheim 2222,dakle radi ali katkad stavim ruku na njega da vidim jel uopce radi. LoL
(meni radi i po noci,znam..ne potrebno no neda mi ju se istekavat,inace sam osjetljiv po noci kad cujem da mi nesto zuji.Recimo u biljnom imam obican powerhead od atmana 250l/h nju gasim jer posto je na te priljepke stvara se neka vibracija koja samo meni smeta po noci(ne mogu zaspat ako mi nije totalna tisina)
Mozda da ti snimim kamerom dok ju palim gasim da vidis?Dakle,zna mi se desit da impeler na pola sekunde iskoci po osovini i odmah nastavi vrtit..al nije to nis lose.

@calejapo-sad kad si napisao dimenzije akvarija..mozda da pogledas na stranicu od hydora tamo je navedeno koja cirkulacijska pumpa je za koju litrazu..recimo..mislim da je moja ako je za slatkovodni oko 100-120l(za morski je recimo 60..al to nas nije briga 8)
S tim da sam cuo da ove kineske po 3000l/h nemaju stvarno toliko litara na sat(pricalo se o tom na forumu pa sam upamtio)
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline calejopa

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #31 u: Veljača 13, 2012, 21:45:18 poslijepodne »
Hvala Faber. Napokon netko sa normalnim odgovorom :up: Vec sam nesta nasao, al puno ti hvala :up: :up:
0955949261

Offline galo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #32 u: Veljača 13, 2012, 21:50:14 poslijepodne »
ja isto glasam za hydor coraliu , imam 2-ojku, 2300l/h necujna a nije ni glomazna a trosi 4,5 w ..smjesno  ;)

Offline Faber

• Punopravni član
  • Lega iz Dubrovnika 8)
Odg: Re: Odg: stream pumpa
« Odgovori #33 u: Veljača 14, 2012, 00:51:50 prijepodne »
Hvala Faber. Napokon netko sa normalnim odgovorom :up: Vec sam nesta nasao, al puno ti hvala :up: :up:
no frks ;)

Sent from my HTC Desire using Tapatalk
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
« Odgovori #34 u: Veljača 14, 2012, 12:02:07 poslijepodne »

Nemam koraliu ali ima nekoliko sunsun pumpi (koje su kopija koralie) i može li mi netko objasniti u čemu je razlika osim u cijeni? Sunsun se ponekad kad nestane struje ne pali sam od sebe a ponekad i rotor krene u obrnutom smjeru.

Događa li se to i sa Koraliom?

Offline stomed

• Punopravni član
« Odgovori #35 u: Veljača 14, 2012, 12:18:20 poslijepodne »
ako isto izgledaju izvana, po obliku, onda i nema razlike, iste pumpe pod drugim imenom, mogu mjenjati neke minorne stvari ali to se sve premale naklade da bi se ista puno znacilo. da sun sun stavlja druge/losije motore, onda bi jos lakse i drugu vanjsku plastiku, oblik, imao. moze se eventualno staviti metala umjesto keramicke osovine, manje bakra tj, tanje zice ili tako nesto.
a rotor nije simetrican? mozda zato nepali tada? ali kod vecine pumpi je normalno da se vrte na dvije strane, da je uvjek ista mora imati drukciju motore, tj elektroniku, ili se djelomicno moze rjesiti oblikom kucista, kao kod nekih skimer pumpi

Offline baica_s

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
  • ulovi i pusti
« Odgovori #36 u: Veljača 18, 2012, 09:12:28 prijepodne »
da neotvaram novu temu upadam
http://www.ebay.co.uk/itm/5000L-H-Aquarium-Fish-Stream-Wave-Maker-Vibration-Pump-/330552567841?pt=UK_Pet_Supplies_Fish&hash=item4cf677e821   
5000L/H Aquarium Fish Stream Wave Maker Vibration Pump
vaše mišljenje i iskustva sa istom.ako ste naručivali koliko je trebalo dana da stignu
 uzeo bi dvije i stavio na bočnu stranu akvarija da pušu prema usisu filtera
svi komentari i savjeti dobro došli
Slaven Jurkiv 0989815052    035433028
Facebooku "malawi mbune"
[email protected]

Offline majstor76

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Kutina
« Odgovori #37 u: Veljača 18, 2012, 10:46:21 prijepodne »
da neotvaram novu temu upadam
http://www.ebay.co.uk/itm/5000L-H-Aquarium-Fish-Stream-Wave-Maker-Vibration-Pump-/330552567841?pt=UK_Pet_Supplies_Fish&hash=item4cf677e821   
5000L/H Aquarium Fish Stream Wave Maker Vibration Pump
vaše mišljenje i iskustva sa istom.ako ste naručivali koliko je trebalo dana da stignu
 uzeo bi dvije i stavio na bočnu stranu akvarija da pušu prema usisu filtera
svi komentari i savjeti dobro došli

Imam takvu , baica, jvp-102 negdje godinu dana. Fino radi, nema nekih cudnih vibracija, kad je upalis ona se pokrene  :D, u 420L stvara dobru cirkulaciju. Treba bit pazljiv sa vakumskim drzacima tj treba iz muski priljepit jer su malo krute. Trosi nesto vise od deklarirane potrosnje tj oko 15W. Manji ancistrusi se vole zaglavit unutar kucista

Offline baica_s

• Punopravni član
  • ulovi i pusti
« Odgovori #38 u: Veljača 18, 2012, 12:19:50 poslijepodne »
oće biti dosta jedna na 180x60 ili dvije trebaju.neznam ni sam dali jednu 5000 ili dvije ili dvije od 3000l šta misliš
za stusnuti nije problem znaš da sam ja Klesar :D :D :D
« Zadnja izmjena: Veljača 18, 2012, 12:22:57 poslijepodne od baica_s »
Facebooku "malawi mbune"
[email protected]

Offline majstor76

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Kutina
« Odgovori #39 u: Veljača 18, 2012, 13:22:55 poslijepodne »
oće biti dosta jedna na 180x60 ili dvije trebaju.neznam ni sam dali jednu 5000 ili dvije ili dvije od 3000l šta misliš
za stusnuti nije problem

A gle , tvoj je jos pol metra dulji od mojeg (akvarij, jel)i mislim da ce ti trebati 2 x 5000, ali...

1. usteda na postarini kad narucujes 2 komada je cca 5-10kn, dakle nije neko ludilo
2. Ako narucis 2 komada , ukupna cijena paketa ce porasti na cca 200kn pa ti mozda lupe i porez/carinu

Stoga bi mozda bilo najbolje da narucis jedan pa ak vidis da ti treba jos, narucis jos jedan

znaš da sam ja Klesar :D :D :D

Kad mi se spomene klesar odmah se sjetim Macole  :D

Offline baica_s

• Punopravni član
  • ulovi i pusti
« Odgovori #40 u: Veljača 18, 2012, 13:43:14 poslijepodne »
crko od smijeha pa istu takvu "macolu" imam i ja :D :D :D
baš si me nasmijao