Kolovoz 05, 2025, 10:39:33 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Manji u Veci  (Posjeta: 1325 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline profish

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 61
  • http://www.youtube.com/watch?v=3xbdF959AS0&feature
Manji u Veci
« u: Siječanj 12, 2012, 12:03:15 poslijepodne »
Ovako:Imam namjeru premjestiti ribe iz manjeg akv u veci.Zanima me postupak?Ja bih uradio ovako,pa molim ispravke i ideje,vasa iskustava......U ovom nemam zemljanu podlogu,pa bih u novi to svakako napravio.Znaci zemlju mogu vec sada kupiti i staviti mociti,da li kupiti u akv shopu ili moze iz Bauhausa?Sta dalje?Sta se sve moze iskoristiti iz starog akvarija?Imam namjeru sav filter materijal prebaciti u novi,je to ok?Sta je sa sljunkom?On je navodno isto pun poz.bakterija?Da li ce biti dovoljno napraviti podlogu,znaci sa zemljom i sa sljunkom,presaditi bilje iz staroga,filter materijal iz staroga,a sta sa Vodom,da li da i nju svu iskoristim ili da stavim skroz novu vodu?Da li ce to biti djelomicno vec zaciklirani akvarij,potpuno nece,da li ce biti u redu za ribe?Za bette znam da ce biti sve u redu ali brinu me neonke?Slobodno savjetujte stagod i kako god....Na mjesto starog dolazi nano sa bettanom a na vecu komodu bi stavio novi.da li trebam staviti stiropor od ispod,jer taj ce biti tezi od ovog,a on je trenutno na betonskoj podlozi,koja je presvucena sa drvom?Akvarij ce biti od 60 do 110litara,jos se dvoumim,jer neznam kako ce se zenke Bette ponasati,pa jos studiram o velicini,svaka pomoc dobrodosla..... :)

Offline Marko_Sp

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
Odg: Manji u Veci
« Odgovori #1 u: Siječanj 12, 2012, 12:44:11 poslijepodne »
Sigurnije i brže je kupiti kvalitetnu podlogu u akv shopu, zemlja za cvijeće je jeftinija ali ju treba namakati, a i pitanje je sadržaja teških metala i ostalih štetnih tvari u njoj.
Bilo bi najbolje voziti oba akvarija pa kad se zaciklira novi rasturiti stari, što će se ubrzati ako nakon 2 dana (kad ispari klor) opereš stari filter u novom akvariju.
Ako odmah pređeš na novi, iz starog upotrijebi sve što možeš, bakterije su svuda (dok ne stradaju), na staklima, cijevima, opremi i podlozi, ali će to ipak biti samo djelomično zacikliran akvarij.
Svakako stavi stiropor ispod osim ako u uputama akvarija baš izričito ne piše da se ne stavlja.

Offline Venom

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
  • Juwel Rio 180 !
« Odgovori #2 u: Siječanj 12, 2012, 12:53:17 poslijepodne »
Ako je akvarij mali (do 50-60L) onda uzmi podlogu iz zoo shopova a ako je neki veliki uzmi zemlju za cvijece florabella.Sljunak bi bilo dobro isto tako prebaciti , ribe stavis u neki sic sa grijacem i filterom dok ti to sredujes.Vodu obavezno sacuvaj i napuni sa starom "zacikliranom" vodom ovaj novi i mozes unutra ubaciti ribice , samo neznam za neonke jer dosta su osjetljive da nebi bilo  :dead:

Offline koraljka

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 50
« Odgovori #3 u: Siječanj 12, 2012, 12:55:16 poslijepodne »
Baš sam ovih dana bila u takvoj raboti, ni kašalj, ni temperatura nisu me natjerali da odustanem :D.Podloga u novom akvariju mi je skroz nova, doduše nisam se igrala sa zemljom nego sam stavila gotovu za akvarije + vulkanit,gore šljunak, panjevi i kamenje isto novo, predhodno namakano i prokuhano. Iz starog akvarija sam uzela bilja,ko i u svim mojim ak. propisna količina, i svu vodu. Filter je jači i veči pa sam u njega natrpala stare i nove spužve, stari treset i novi ugljen, iako me ljudi uvjeravaju da ugljen nije ptreban, sam odluči.Akvarij je 60l, u njemu dva ramireza, brigitice13 komada, plave i crvene koze, koji pužonja, tjedan dana od selidbe sve šljaka, ribe razigrane, jedu ko lude, parametri vode bez promjene, koze po cjelom akvariju, čiste dno dok gazda ramirez ne rastjera ekipu :). Ribe povadi u neku kantu, stavi grijač i filter nek rade, prije nego ih vrračaš pobrini se da ti je voda u novom ak. ugrijana na temperaturu na koju su ribe navikle, ribice  u toku radova zamrači a i nakon vračanja nemoj paliti lampe, da im smanjiš stres, ja sam u vodu dodala FFM, eto da im voda bude kak treba, e sad to ti je moje iskustvo, vidjet češ kaj vele drugi.

Offline profish

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Siječanj 12, 2012, 13:09:22 poslijepodne »
Baš sam ovih dana bila u takvoj raboti, ni kašalj, ni temperatura nisu me natjerali da odustanem :D.Podloga u novom akvariju mi je skroz nova, doduše nisam se igrala sa zemljom nego sam stavila gotovu za akvarije + vulkanit,gore šljunak, panjevi i kamenje isto novo, predhodno namakano i prokuhano. Iz starog akvarija sam uzela bilja,ko i u svim mojim ak. propisna količina, i svu vodu. Filter je jači i veči pa sam u njega natrpala stare i nove spužve, stari treset i novi ugljen, iako me ljudi uvjeravaju da ugljen nije ptreban, sam odluči.Akvarij je 60l, u njemu dva ramireza, brigitice13 komada, plave i crvene koze, koji pužonja, tjedan dana od selidbe sve šljaka, ribe razigrane, jedu ko lude, parametri vode bez promjene, koze po cjelom akvariju, čiste dno dok gazda ramirez ne rastjera ekipu :). Ribe povadi u neku kantu, stavi grijač i filter nek rade, prije nego ih vrračaš pobrini se da ti je voda u novom ak. ugrijana na temperaturu na koju su ribe navikle, ribice  u toku radova zamrači a i nakon vračanja nemoj paliti lampe, da im smanjiš stres, ja sam u vodu dodala FFM, eto da im voda bude kak treba, e sad to ti je moje iskustvo, vidjet češ kaj vele drugi.
Da li si mjerila ph i ostalo,ili si isla na intuiciju i na ponasanje ribica?Kazem,jer mnogi govore da kad se prve dane mjeri novi akvarij da sve poludi,pa me zanima sta se desava kad se skoro sve premjesti iz staroga?Uglavnom ta ideja da se ribe privremeno spreme mi se svidja,jer htio bih to napraviti bas kako spada,da ne radim na brzinu,pa da se poslije kajem sto nisam ovako ili onako,a valjda ce se jos poneki javiti sa svojim iskustvom,ipak su neonke najosjetljivije.

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #5 u: Siječanj 12, 2012, 15:09:02 poslijepodne »
ako je tebi veci "od 60-110 litara" onda pretpostavljam da imas nesto stvarno malo tak da bih preporucio da se radi sve po PSu

Offline profish

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Siječanj 12, 2012, 16:24:49 poslijepodne »
ako je tebi veci "od 60-110 litara" onda pretpostavljam da imas nesto stvarno malo tak da bih preporucio da se radi sve po PSu
a to je?Sta?Sve iznova?