Da, kao kod ove na prvoj slici je bio, danas i jucer nisam primjetila ali je i dalje jedna jako mirna i pri dnu provodi vecinu vremena
AKVARIJ:
- dimenzije/litraža - 45l
- temperatura-26
- parametri vode: pH, NO2, NO3, GH i KH -ne znam
- vrijeme od pokretanja akvarija, - dva i pol mjeseca
- kad su nakon pokretanja akvarija useljene prve ribice, - 2 tjedna
- koliko često i koliko mijenjate vode - svakih 5 dana 10-15l
- da li prilikom izmjene vode usisavate dno akvarija - da
FILTER:
- model filtera (unutrašnji ili vanjski) i koliki je protok (koliko litara/sat) - aqua szut 360l/h, unutrašnji
- način i periodi čišćenja filter materijala - jednom u dva tjedna u akvarijskoj vodi
- što imate od filter materijala u akvariju (spužva, aktivni ugljen, keramika, vata...) - spužva
OSTALA OPREMA:
- panjevi i kamenje te ima li sluzi na panju ili na kamenju i podlozi? - 1 panj i kamenje, nema sluzi
- grijač - 50w
- pumpa za zrak
- CO2 sustav – kakav
- koju kemiju dodajete u akvarij? (Gnojiva za biljke, sredstva za pripremu vode i dr.) - easy life pro fito, ffm, tetra vital-dodatak za ribe
STANOVNICI:
- popis vrsta riba i broj pojedinih primjeraka - 2 molija, 6 gupija 1 ancistrus - (1 jabučar i 1 mošusna)
- starost ribica
- ima li potencijalnih „terorista“ - mlada mošusna kornjača
- hranjenje – koliko često hranite ribe i kojom hranom (da li je prošao rok trajanja) -jednom tjedno povrče, jednom dnevno nutrafin basix, jednom tjedno post, s tim da nekad navale na sirovo meso kornjači dok ga kornjača jede
PROMJENE:
- promjene u akvariju u zadnja 2 – 3 tjedna (nove ribice, biljke, oprema) - 1 puž jabučar
- promjena kvalitete vode (zamućenje, miris) - nista
- da li vam trunu (propadaju) neke biljke - ne
SIMPTOMI:
- detaljan opis simptoma- prije 3 dana na 2 zenske gupi ribice primjetila sam crveni izmet, jučer i danas ga nisam primjetila jedna ribica je i dalje mirna i pri dnu
- promjene na koži, na perajama ili škrgama, očima...nema
- da li uzima hranu, disanje, ponašanje (da li se sakriva...) - jede, skriva se ponekad iza filtera
- kakav izmet imaju ribe (normalan ili končasto sluzavi ili končasto zamučeno-bijeli ili...) - crven
- kad su se simptomi prvi puta uočili - prije 3 dana
- pokušaj liječenja, kojim lijekom/lijekovima - ne, samo sam jucer promjenila vodu i ubacila ffm i danas dodala tetra vital
- koliko je ribica bolesno, da li je bilo uginuća?- cini mi se da samo dvije, kod drugih nisam primjetila
- stanje ostalih stanovnika - dobro