Kolovoz 08, 2025, 11:24:05 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Tanganyka II ili samo pokusaj...  (Posjeta: 1217 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline ChichazZ

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
  • Long Live Rock n Roll
Tanganyka II ili samo pokusaj...
« u: Studeni 09, 2011, 20:47:47 poslijepodne »
Pozzz, posto su mi malawi u 200 L poceli malo dosadjivati a vec odavno imam zelju da napravim jos jednu tanganyka kombinaciju trebao bih par savjeta...imam u planu da ubacim calvuse, julidochromise, leleupie i interesuje me kakve se jos kombinacije mogu napraviti ako je i moja postojeca zelja OK (mislim sto se tice kompatibilnosti riba) jer o ovim vrstama i ne znam bas puno. Interesuju me i cijene riba ali ne znam da li pravila foruma  ne dozvoljavaju pa moze i na PP...Imam jos jedan AQ sa tropheusima koji su me totalno kupili pa cu ga uslikati ovih dana i postaviti slike...pozdrav svima i unaprijed zahvalan  ;)
Svakim danom što više upoznajem ljude to svakim danom sve više volim svoje akvarijume...

Offline Vele bit

• Punopravni član
  • Tamo gore gdje...proljeće uvijek kasni
Odg: Tanganyka II ili samo pokusaj...
« Odgovori #1 u: Studeni 11, 2011, 08:46:57 prijepodne »
Citat:
Pozzz, posto su mi malawi u 200 L poceli malo dosadjivati

In everybody's face!! 8) :dirol:

Tanganykanci koje si naveo mogu skupa a o dodatnim kombinacijama nek se jave iskusniji Tanganykaši. Ja sam se ionako samo javio da te podržim i da malo pijem krv Malawi dijelu foruma :D

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
« Odgovori #2 u: Studeni 11, 2011, 09:40:55 prijepodne »
 :D :D Malawi mrzitelj

Vele bits malawi m'buna facebook HATE group

Offline Vele bit

• Punopravni član
  • Tamo gore gdje...proljeće uvijek kasni
« Odgovori #3 u: Studeni 11, 2011, 09:51:29 prijepodne »

I don't hate, I just don't appreciate :D

Offline kero

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 43
    • www.kids-snowboard.com
« Odgovori #4 u: Studeni 11, 2011, 10:11:47 prijepodne »
nakon duuuugo vremena neka tangica :klap:

Offline Triput

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
« Odgovori #5 u: Studeni 11, 2011, 10:22:07 prijepodne »
Ova navedena kombinacija bi po meni funkcionirala. Ako bi htio dodavati jos riba onda bi mogao bi mozda dodati leptosome koje ce plivati pri vrhu akvarija i/ili jos par brevisa i naravno dio sa školjkama za njih.

Offline papa

• Punopravni član
  • samo CARica od sada na dalje
« Odgovori #6 u: Studeni 11, 2011, 10:24:26 prijepodne »
Pozzz, posto su mi malawi u 200 L poceli malo dosadjivati a vec odavno imam zelju da napravim jos jednu tanganyka kombinaciju trebao bih par savjeta...imam u planu da ubacim calvuse, julidochromise, leleupie i interesuje me kakve se jos kombinacije mogu napraviti ako je i moja postojeca zelja OK (mislim sto se tice kompatibilnosti riba) jer o ovim vrstama i ne znam bas puno. Interesuju me i cijene riba ali ne znam da li pravila foruma  ne dozvoljavaju pa moze i na PP...Imam jos jedan AQ sa tropheusima koji su me totalno kupili pa cu ga uslikati ovih dana i postaviti slike...pozdrav svima i unaprijed zahvalan  ;)

Ribe koji si naveo da bi stavio u tank mogu ici zajedno ali problem je da su sve tri vrste ribe koje ce se drzati dna/kamenja/spilja/rupa, drugo leleupiji koliko god ih uzeo na pocetku na kraju ces zavrsiti sa jednim parom (m+ž) skoro sto posto da ce dominantni muski maltretirati ostale jedinke dok ne riknu cak nije iskljucivo da i zenke maltretira ostale koje nije odabrao ali moguce da ostanu vise od jedne zenke (kod mene osobno pak zenka koja je uparena maltretira drugu zenku), Altosi (calvusi ili compressicepsi) mogu bez problema ici vise jedinki 5-6 komada naci ce oni sebi svoj cosak, julici takodjer ce bez problema ici, sad ostaje ti sredina tanka i vrh pa ti definitivno preporucam jato cca 10 kom iz porodica Cyprichromis (leptosoma/jumbo leptosoma, microlepidotus ili pavo) ili pak Paracyprichromis. Sve navedene ribe su ti bliske prehranom tako da nemas frke oko toga. Sad jedino ako zelis nesto drugacije malo i mozda stavljat vise prostora otvorenog sa pjeskom a manje kamenja pa skombinirati na dnu neke od porodice Xenotilapia ili Enantiopus vrlo interesante ribe i uz njih opet mogu bez problema bilo koje od gore navedenih riba sredine/gornjeg dijela akvarija a takodjer moze i na jedno hrpi kamenja ili Atlosi ili pak par lelupija ili mozda dio sa skoljkicama pa staviti mini compressicepse sumbu....
Ovo su ti sve vise manje carnivori naravno mozes se orjentirati i na neke biljojede pa sloziti neku kombinaciju sa njima...

Evo nadam se da sam ti malo pomogao  ;)

Offline ChichazZ

• Punopravni član
  • Long Live Rock n Roll
« Odgovori #7 u: Studeni 11, 2011, 16:27:35 poslijepodne »
Stvarno ste mi svi pomogli i puno Vam hvala...samo da kazem da ja nemam nista protiv malawi ciklida samo mislim da ponekad treba nesto i promijeniti. Sto se tice malawaca koje ja imam najvjerovatnije ce zavrsiti kod prijatelja u akvarijumu koji trenutno ima tropske ribe tako da je to krug koji se vrti i mislim da generalno ciklidaristika nije u nikakvom opadanju samo sam misljenja da treba sve probati.

Sve ovo sam mogao naci i u ranijim postovima ali onda niko nista novo ne bi otvarao (jer na ovoj stranici ima bas sve,apsolutno) a mislim da smo tu da razmijenjujemo iskustva, druzimo se i savjetujemo tako da sam htio da se malo dopisujemo i pricamo o tome.

Sve ovo je jos u planu koji cu realizovati otprilike do nove godine (nadam se ove  :D) mada mi se ne zuri...mislim da je strpljenje pola akvaristike  :)
Svakim danom što više upoznajem ljude to svakim danom sve više volim svoje akvarijume...

Offline Dellete

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 38
  • P.
« Odgovori #8 u: Studeni 11, 2011, 16:40:22 poslijepodne »

Predomislit ce se on, ja upravo radim na planovima za Malawi akvarij. Tangići mi nisu fora, nisu mi dovoljno šareni.   :devil-smiley-029: :D :D

Sorry na ot, bilo je jače od mene :D

Koliko vidim dugo nije bilo nove tange, čekamo slike  :up:

Offline papa

• Punopravni član
  • samo CARica od sada na dalje
« Odgovori #9 u: Studeni 11, 2011, 17:34:06 poslijepodne »

Predomislit ce se on, ja upravo radim na planovima za Malawi akvarij. Tangići mi nisu fora, nisu mi dovoljno šareni.   :devil-smiley-029: :D :D

Sorry na ot, bilo je jače od mene :D

Koliko vidim dugo nije bilo nove tange, čekamo slike  :up:

Ti ne prdi previse mala znas!!!!  :zagrljaj:

Reci onom svom Fijumanu da se javi pa da odemo na pifu, naravno sad on placa!!   :up:

Offline Dellete

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 38
  • P.
« Odgovori #10 u: Studeni 11, 2011, 18:01:06 poslijepodne »
Haha, može !!  8)

Edit; Kako sam ja zabrijala da ti imaš malavce? Hm...
« Zadnja izmjena: Studeni 11, 2011, 18:08:52 poslijepodne od Dellete »

Offline dante

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #11 u: Studeni 13, 2011, 12:44:52 poslijepodne »

Eto, a Vele bit je nekad obožavao Malawce.

Offline ChichazZ

• Punopravni član
  • Long Live Rock n Roll
« Odgovori #12 u: Studeni 13, 2011, 15:03:34 poslijepodne »
Iako ne mrzim malawce potpuno razumijem Vele bit-a, pa sve dosadi jednom a da ne bi jednom dosadilo za sva vremena treba traziti i mijenjati...ko zna mozda jednog dana svi zavrsimo sa zlatnim ribicama  :'( ali ovo sam se samo grubo salio  :)