Srpanj 29, 2025, 14:32:24 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: black molly se skriva u kutu kod filtera ?  (Posjeta: 6423 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline che guevara

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški  
black molly se skriva u kutu kod filtera ?
« u: Srpanj 13, 2011, 12:09:42 poslijepodne »
pozdrav,novi sam ovdje i imam problem .Dakle molly se cudno ponasa i previse je miran-najprije je bio dugo skriven kod filtera a sad je zauzeo jednu pecinu i neda nikom ni blizu.ako moze neko da mi pomogne bio bih do neba zahvalan !!!

Offline 985plavi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
    • Facebook profil
Odg: black molly se skriva u kutu kod filtera ?
« Odgovori #1 u: Srpanj 13, 2011, 12:14:00 poslijepodne »
Hajde ispuni Upitnik o bolestima riba (link je ispod moga posta) pa ćemo ti moči kazati u čemu je problem.

PS. ispuni i ostale podatke u svom profilu: datum i godina rođenja, mjesto u kojem živiš i dr. a radi lakše komunikacije.

Offline texlip

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
    • 150 L Biljni
« Odgovori #2 u: Srpanj 13, 2011, 12:38:31 poslijepodne »
Jel ti taj Black Molly zenka, obicno se one skrivaju i znaju biti malo agresivne prije nego sto trebaju roditi mlade?
Otkad sam otkrio Akvaristiku puno sam opusteniji!
http://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=67806.new#new

Offline 985plavi

• Punopravni član
    • Facebook profil
« Odgovori #3 u: Srpanj 13, 2011, 12:42:12 poslijepodne »
Jel ti taj Black Molly zenka, obicno se one skrivaju i znaju biti malo agresivne prije nego sto trebaju roditi mlade?

Da, u pravu si texlip.

Svejedno neka ispuni Upitnik pa će sve biti puno jasnije.

Offline texlip

• Punopravni član
    • 150 L Biljni
« Odgovori #4 u: Srpanj 13, 2011, 12:47:18 poslijepodne »
Mozda je skotna i treba se uskoro okotiti.

Offline che guevara

• Novi član
  • *
« Odgovori #5 u: Srpanj 13, 2011, 17:31:14 poslijepodne »
 ovako znaci,akv. 70l, mijerio sam samo ph 7.8,filter unut. atman f102,temp,27c,ribice uselio prije 15 dana prije toga akvar. ciklirao 30 dana,black molly je zenka,simptomi su skrivanje i agresivnost promijene na tijelu nema,simptomi stari 2dana nisam probao lijeciti,nema uginulih ribica,ali primjecujem da od danas i jedna gupika se isto ponasa

Offline 985plavi

• Punopravni član
    • Facebook profil
« Odgovori #6 u: Srpanj 14, 2011, 08:35:23 prijepodne »
Nisi napravio ono što sam te zamolio a kako vrijeme protiće manje su šanse da se ribe izlijeće ako su bolesne  :down:

Citat:
Hajde ispuni Upitnik o bolestima riba (link je ispod moga posta) pa ćemo ti moči kazati u čemu je problem.

PS. ispuni i ostale podatke u svom profilu: datum i godina rođenja, mjesto u kojem živiš i dr. a radi lakše komunikacije.

Vjerojatno ti se naglo pokvarila kvaliteta akvarijske vode jer u tih 45 dana nisi niti jednom oprao filter materijal, nisi usisao nečistoće sa podloge, vjerojatno previše hraniš ribe (jednom na dan a jedan dan u tjednu ribe trebaju biti bez hrane) i kojekakve druge stvari. Sve bismo to mogli vidjeti da si ispunio Upitnik sa svim traženim podatcima.

Još jednom, što prije ispuniš upitnik prije ćeš moči pomoči svojim ribama da prežive...

Offline che guevara

• Novi član
  • *
« Odgovori #7 u: Srpanj 14, 2011, 13:30:14 poslijepodne »
AKVARIJ:
-   dimenzije/litraža, 70l
-   temperatura,27c
-   parametri vode: pH, NO2, NO3, GH i KH  --ph 7,8
-   vrijeme od pokretanja akvarija,   46 dana
-   kad su nakon pokretanja akvarija useljene prve ribice,   nakon 30 dana
-   koliko često i koliko mijenjate vode-svake subote 25 litara
-   da li prilikom izmjene vode usisavate dno akvarija-da

FILTER:
-   model filtera (unutrašnji ili vanjski) i koliki je protok (koliko litara/sat)   -unutrasnji atman f102 protok 400l/h
-   način i periodi čišćenja filter materijala  -svake subote kad mijenjam i vodu ,isperem i spuzvu filtera u vodi koju sam izbacio iz akvarija.
-   što imate od filter materijala u akvariju (spužva, aktivni ugljen, keramika, vata...) -spuzva 

OSTALA OPREMA:   
-   panjevi i kamenje te ima li sluzi na panju ili na kamenju i podlozi? kamenje,nema sluzi 
-   grijač-150w
-   pumpa za zrak  -da
-   CO2 sustav – kakav   -nemam
-   koju kemiju dodajete u akvarij? (Gnojiva za biljke, sredstva za pripremu vode i dr.)-nista

STANOVNICI:
-   popis vrsta riba i broj pojedinih primjeraka -5 black molly,5 guppy red cobra,5 guppy tuxed red,2 ancistrusa i 2 amonijeria 
-   starost ribica   
-   ima li potencijalnih „terorista“   -ne
-   hranjenje – koliko često hranite ribe i kojom hranom (da li je prošao rok trajanja) -2 puta na dan kad se upali svijetlo i prije nego se izgasi vrste hrane su VIPAN,VIPAGRAN, i FLORA (SERA)

PROMJENE:
-   promjene u akvariju u zadnja 2 – 3 tjedna (nove ribice, biljke, oprema)  -ne
-   promjena kvalitete vode (zamućenje, miris)-ne
-   da li vam trunu (propadaju) neke biljke-malo anubias bateri po rubovima lisca

SIMPTOMI:
-  detaljan opis simptoma-skrivanje i mirnoca
-  promjene na koži, na perajama ili škrgama, očima... -ne
-  da li uzima hranu, disanje, ponašanje (da li se sakriva...)-uzima hranu,ostalo normalno
-  kakav izmet imaju ribe (normalan ili končasto sluzavi ili končasto zamučeno-bijeli ili...)-normalan
-  kad su se simptomi prvi puta uočili  -prije 3 dana
-  pokušaj liječenja, kojim lijekom/lijekovima   -ne
-  koliko je ribica bolesno, da li je bilo uginuća? -nije bilo uginuca. 
-  stanje ostalih stanovnika-dobro osim guppy-a zenke koja ima slicne simptome kao black molly

Offline texlip

• Punopravni član
    • 150 L Biljni
« Odgovori #8 u: Srpanj 14, 2011, 13:39:22 poslijepodne »
Ja bh i dalje rekao da su i Molly i Guppy zenke trudne i trebaju se uskoro kotiti.
Nisi izmjerio N02 i No3 i Amonijak pa neznamo kakva je voda zapravo, ja mislim da je to, naime obje zivorotke imaju sposobnost cuvanja mjieci muzjaka pa sa mogu kotiti svakih 30-tak dana, a posto ima dosta stanovnika u akvariju , cekaju i jedna i druga najpovoljniji trenutak da se okote. Znaci pokusavaju da im prezivi sto vise mladih.

Offline che guevara

• Novi član
  • *
« Odgovori #9 u: Srpanj 14, 2011, 13:48:35 poslijepodne »
hvala na odgovoru,ja bih volio da je to upitanju ali evo vec dva sata pokusavam da vidim gdje mi je molika nestala je- jednostavno nigdje je nema... ?
zaboravio sam napisat da imam i 15 beba u mrijestilici i oni su ok.

Offline 985plavi

• Punopravni član
    • Facebook profil
« Odgovori #10 u: Srpanj 14, 2011, 13:52:00 poslijepodne »
Kolega texlip je u pravu, naime, zapravo ne znamo kakva je trenutna kvaliteta vode.

Međutim, s obzirom da vodu mijenjaš redovito svakih 7 dana pretpostavljam da je voda relativno u redu osim nisam siguran za fosfate jer puno hraniš ribe.
Također se nadam da ti neka riba nije negdje uginula pa trune iza filtera ili pod panjem a to može biti jako opasno za ostale ribe.

Ja bih za prvu ruku odmah napravio promjenu vode sa vodom u koju prethodno uliješ neko sredstvo za neutralizaciju klora a potom tu vodu u akvarij. Dobro bih usisao podlogu (šljunak) i oprao unutrašnju stranu stakala. Također bih kupio proizvod Easy Life FFM i odmah nakon promjene vode ulio bih duplu dozu FFM-a na litražu akvarija da se još bolje popravi kvaliteta vode.

Uz navedeno trebaš napraviti slijedeće:

Temperatura vode treba biti 25C
imaš prejak filter pa bi bilo možda dobro da za 1/4 smanjiš protok vode
spužvu ne smiješ prati svaki tkedan, spužva se pere jednom mjesečno
ribe hrani jednom na dan a jedan dan u tjednu ribe trebaju biti bez hrane
jednom tjedno nakapaj ribama na hranu ili u akvarijsku vodu vitamine za ribe

Nadam se da se ribe trebaju okotiti pa su zbog toga mirne i zadržavaju se na skrovitim mjestima.

Ne bi bilo zgorega da ribe fotografiraš i ovdje nam staviš fotografije kako bismo mogli biti sigurni u ove pretpostavke.

Pozdrav i sretno.

Offline che guevara

• Novi član
  • *
« Odgovori #11 u: Srpanj 21, 2011, 15:46:48 poslijepodne »
tuga ljudi moji  :'( ,sve sam uradio kako ste mi rekli ali evo prije pola sata mi ugine moja molly  :'( :'( :'(. inace u posljednje vrjeme se dobro ponasala a juce sam je zatkao skroz napuhanu da nije mogla plivati ,sta bi to moglo biti ? sliku iz nekog razloga nisam mogao postaviti...

Offline Narayan

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 57
« Odgovori #12 u: Srpanj 21, 2011, 19:07:56 poslijepodne »

Offline che guevara

• Novi član
  • *
« Odgovori #13 u: Srpanj 21, 2011, 23:53:33 poslijepodne »
da i moja molly je izgledala kao guppy na slici, ali je ona uzimala hranu i nije kotila mlade

Offline che guevara

• Novi član
  • *
raspadanje repa i peraja ?!
« Odgovori #14 u: Studeni 09, 2011, 11:30:11 prijepodne »
dobar dan ! dakle imam problem u aq. prije nekoliko dana primjetio sam da u vecine ribica nedostaje malo repa ,ali evo izgleda da se stanje pogorsava... procitao sam vasu temu o raspadanju peraja i repa ali imam jos jedan problem a to je da nigdje ama bas nigdje nemogu naci nejodiranu sol. pa ako ima nesto drugo volio bi da mi neko napise... hvala unapr.

Offline 985plavi

• Punopravni član
    • Facebook profil
« Odgovori #15 u: Studeni 09, 2011, 11:36:55 prijepodne »
Pozdrav Che.

Nejodirana sol se može kupiti u večini Pet shopova i to od firme Sera "Ectopur". Međutim, ako ne uspiješ kupiti baš nejodiranu sol tada može poslužiti i kuhinjska sol (kamena) a ne morska sol.

Još nešto, pitanje je zašto se to događa sa perajama pa je tada bitno Ukloniti sam UZROK. Naime, ribe mogu grickati peraje zato jer im nedostaje vitamina i minerala u hrani, peraje mogu propadati zbog loše kvalitete vode, virus, gljivica ili zbog neke druge bolesti i dr.

Dakle, bilo bi dobro da otvoriš novu temu u podforumu Slatkovodne bolesti, da detaljno ispuniš upitnik (link je ispod moga posta) te da postaviš nekoliko što oštrijih fotografija.