AKVARIJ:
- dimenzije/litraža - 200 litara
- temperatura - 2l6 stupnjeva
- parametri vode: pH, NO2, NO3, GH i KH - sve je ok, mjerim redovito
- vrijeme od pokretanja akvarija - mjesec ipo dana
- kad su nakon pokretanja akvarija useljene prve ribice - cca 2 tjedna
- koliko često i koliko mijenjate vode - svaki tjedan 30-40 posto, iz dodatak ffm-a
- da li prilikom izmjene vode usisavate dno akvarija - da
FILTER:
- model filtera (unutrašnji ili vanjski) i koliki je protok (koliko litara/sat) - unutranji, 1600 litara na sat (bar mislim)
- način i periodi čišćenja filter materijala - još nisam
- što imate od filter materijala u akvariju (spužva, aktivni ugljen, keramika, vata...) - spužva, keramika, kuglice
OSTALA OPREMA:
- panjevi i kamenje te ima li sluzi na panju ili na kamenju i podlozi? - pojavilo se nešto smeđe na kamenju koje je skroz osvijetljeno
- grijač - da
- pumpa za zrak - sa filterom
- CO2 sustav – kakav
- koju kemiju dodajete u akvarij? (Gnojiva za biljke, sredstva za pripremu vode i dr.) ffm i vitamine za ribe
STANOVNICI:
- popis vrsta riba i broj pojedinih primjeraka - careleusi 7 kom, lombardoi 5 kom, ornatusi 4 kom, politi 5 kom, saulosi 4 kom
- starost ribica - večina ih je na cca 3 cm
- ima li potencijalnih „terorista“ - ne
- hranjenje – koliko često hranite ribe i kojom hranom (da li je prošao rok trajanja) - svaki dan druga hrana, sera flora, tetra pro vegetable, dajana tablete za ribe dna (jer uzmu od soma), te samo jednom tjedno jbl grana discus, sinoć sam im prvi put dala grašak kuhani. hranim ujutro i navečer, ali male količine, da pojedu u par sekundi
PROMJENE:
- promjene u akvariju u zadnja 2 – 3 tjedna (nove ribice, biljke, oprema) - nove 2 ribice
- promjena kvalitete vode (zamućenje, miris) - nema
- da li vam trunu (propadaju) neke biljke - par listova ali ih odmah odrežem i izvadim iz akvarija
SIMPTOMI:
- detaljan opis simptoma - unazad par dana ženka lombardoi se skriva po kutevima akvarija, ima tanak končasti izmet
- promjene na koži, na perajama ili škrgama, očima... - ne
- da li uzima hranu, disanje, ponašanje (da li se sakriva...)
- kakav izmet imaju ribe (normalan ili končasto sluzavi ili končasto zamučeno-bijeli ili...) - kod nekih sam primijetila tanki končasti
- kad su se simptomi prvi puta uočili - prije par dana
- pokušaj liječenja, kojim lijekom/lijekovima - nisam pokušala liječiti
- koliko je ribica bolesno, da li je bilo uginuća? - 2 ribice uginule jer su zapele iza filtera, a jednu sam našla na dnu iz neutvrđenih razloga prije 20-ak dana
- stanje ostalih stanovnika - od danas nekako sve ribice mirnije, povučenije, a 2 ornatusa se ˝vuku˝ po dnu akvarija... Ne jedu, ne plivaju... Ženka lombardoi i dalje odbija hranu, također se zavlači u kuteve,a mužjaci su naglo narasli ( zato me i vuklo na pomisao malawi bloat-a...)