Srpanj 21, 2025, 16:39:25 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Limun tetra ????  (Posjeta: 1658 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Sarma13

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Zadar
Limun tetra ????
« u: Listopad 15, 2011, 23:50:54 poslijepodne »
Imam 'problem' s ovim tetricama, nime one odkako sam ih uselio u aq stalno plivaju na istom mjestu i pomalo su čak dosadne, doslovno 99% vremena na isto mjestu...dali je to trenutno jer se navikavaju na aq i ostalo ili su one jednostavno takve...aq od 54l imam 4 limun tetre....

Offline 985plavi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
    • Facebook profil
Odg: Limun tetra ????
« Odgovori #1 u: Listopad 17, 2011, 09:37:05 prijepodne »
Pozdrav Sarma,

ne nešto jako ne valja u tvom akvariju a kako ribe ne bi pougibale odmah ispuni ovaj Upitnik:

https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=29767.0

čujemo se, pozdrav.

Offline Dreamer

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
« Odgovori #2 u: Listopad 17, 2011, 10:33:27 prijepodne »
Lemon tetre ti nisu bas jako dosadne obicno se znaju i natjeravati po akvariju, plivaju uokolo, prvih nekoliko dana mogu biti malo prestrasene, ima i zanimljivijih ribica od njih ali dosadne nisu :-)

Offline Sarma13

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #3 u: Listopad 17, 2011, 15:22:39 poslijepodne »
Pozdrav 985plavi i hvala...

Ovako aq je Dimenzije:60x30x30 Rasvjeta:1x15W Oprema: Filter pickup 2008. Grijač Jager 50 W Staklo: 4 mm 

Temp 26, akvarij pokrenut prije 16 dana, prve ribice stavljene nakon 10, 4 tetre dan poslije, 2 puta mjenjana voda, prvi put nakon 6 dana 40%, drugi put 30% nakon 11 dana, drugi put malo usisano dno....

Filter je unutašnji sa spužvom...

Imam jedan mopan panj koji ispušta boju, 3 kamena, na jednom je bilo algi i malo sluzi al čistači su ga očistili, par vrsta biljaka, anubias, rogolist, dalje neznam...nekoliko listova kripte propada i trune

Od ribica 2 cory pande, 1 anistrus, 3 gupya, sve ribice se normalno i dobro ponašaju, tetre su i dalje prozirne, takve su kupljene, hranim ih 1-2 puta dnevno samo malo i čini mi se da tetre najmanje jedu i slabo reagiraju na hranu.....

Parametre vode nažalost neznam

unaprijed hvala i javite što da radim....

U privitku šaljem sliku...

Offline Sarma13

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #4 u: Listopad 17, 2011, 17:02:40 poslijepodne »
Htio bi naglasiti da sam tetre donio takve iz zoo shopa i sve su bile prozirne u akvariju, a sad sam bio u drugom zoo shopu i tamo niti jedna u akvariju nije prozirna, a ima ih i manjih od mojih...
Izmjerili su i mi i vodu kojoj je sve u redu osim što je malo tvrda....sad sam uzeo 15 l kupovne u to ću zamjenit....

Što još da radim ??

Offline 985plavi

• Punopravni član
    • Facebook profil
« Odgovori #5 u: Listopad 18, 2011, 10:14:00 prijepodne »

Pozdrav Sarma,

Čuj prema fotografiji ti izgleda imaš Slijepe tetre (Astyanax jordani) umjesto Limun tetri a ove slijepe ribe normalno da se drže u jatu na zatamnjenim mjestima zato jer ne vide... Pročitaj malo više o njima na net-u.

Nisi isciklirao akvarij a u njega si ubacio ribe to nikako nije dobro i toplo se nadam da češ se izvući bez bolesti. Kako bi to spriječio moraš manje hraniti ribe a čašće mijenjati vodu a odlično bi bilo da kupiš i dobre bakterije pa kroz 3 tjedna tretiraš akvarijsku vodu (Easy Life EasyStart ili druge).

Nakon mjesec dana od pokretanja akvarija kreni na redovno održavanje a koje podrazumijeva:
1. obavezno tjedno uz usisavanje podloge mijenjati 30 do 35% vode sa vodom u koju je dodano sredstvo za neutralizaciju klora
2. ribe hraniti jednom do dva puta dnevno po vrlo malo a bilo bi dobro da jedan dan u tjenu budu bez hrane
3. jednom tjedno dodati vitamine
4. vidim da imaš algi pa reduciraj svjetlo na ukupno 8 sati a najbolje bi bilo 4 sata svjetlo gori pa nekoliko sati mrak pa opet gori 4 sata (nabavi tajmer)
5. filter materijal jednom mjesečno malo proprati u vodi izvađenoj iz akvarija.

Za sada toliko ako želiš naučiti više pročitaj naš priručnik za počenike (link je ispod moga posta)

PS ispuni ostale podatke u svom profilu radi lakše komunikacije (mjesto u kojem živiš te datum i godina rođenja), pozdrav i sretno plivaj u akvarijskim vodama.

Offline Sarma13

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #6 u: Listopad 18, 2011, 10:36:26 prijepodne »
Pozdrav 985plavi još jednom....

Pogledao sam slike od tih slijepih tetri i čini mi se da ove moje ne izgledaju baš tako, slične jesu ali mislim da je ipak riječ o limun tetri; a tako piše i u zoo shopu...

U svakom sličaju hvala na savjetima, sa tetricama ću imati još malo strpljenja al stvarno samo stoje na jednom mjestu i dosadne su skroz...

A što se tiče ostalih stvari, ja sam već tretirao par puta aq s dobrim bakterijama i sve ostale ribice djeluju jako dobro...algi ima, al sad već manje, ancsitrus se pobrinuo za to...meni je svjetlo upaljeno oko 15 ak sati dnevno, smanjit ću to samo neznam gdje da kupim taj tajmer i koji su dobri...

Koje vitamine da dodam ???

Koje bi mi ti ribice savjetovao da stavim jer ako ove tetre ne poprave svoj izgled i ponašanje morat ću ih mjenjati....poZDrav i hvala unaprijed !!!

Offline 985plavi

• Punopravni član
    • Facebook profil
« Odgovori #7 u: Listopad 18, 2011, 10:42:56 prijepodne »
Upiši u google naziv koji sam ti napisao gore za slijepe tetre pa pogledaj fotografije onih koje su skroz blijede poput tvojih pa onda usporeda dok zelene tetre imaju znatno tamnije peraje a oči im imaju obojenu šarenicu...

Tajmer možeš kupiti ili mehanički ili strujni u bilo kojem shopu gdje se prodaju električni uređaji i u svim velikim centrima poput Pevec, Bauhaus i dr.

Meni su se najbolje pokazali vitamini od JBL-a "Atvitol" a može i Sera Fishtamin

Citat:
Koje bi mi ti ribice savjetovao da stavim jer ako ove tetre ne poprave svoj izgled i ponašanje morat ću ih mjenjati....poZDrav i hvala unaprijed !!!

Moraš sam vidjeti koje ti se jatne ribe najviše sviđaju, da li neonke ili Rodostomusi ili neke druge, odi u Pet shop i odaberi.

Nisi napisao u profilu koliko imaš godina!

Offline Sarma13

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #8 u: Listopad 18, 2011, 11:04:38 prijepodne »
Upisao sam i usporedio slike sa svojima, razlika je što moje po fizionomiji izgledaju kao limun tetre i imaju isto crvenilo oko očiju dok ove slijepe ne izgledaju baš tako, a opet mislim da mi nebi prodali slijepe pod limun tetre...

Ja bih stavio neonke ali i neke serpice ili tetre.....

Ako mogu pitati kako ti se čini moj akvarij sa one prve slike imaš li kakav savjet što se tiče razmještaja panj, bilke....

Imam 29..ispunjavam al ne regisrira ;)))

Offline 985plavi

• Punopravni član
    • Facebook profil
« Odgovori #9 u: Listopad 18, 2011, 11:23:29 prijepodne »
Akvarij je baš lijep još da ubaciš nešto crvenih kozica i još kojeg corydoras pandu bit će još lijepše, pozdrav