Srpanj 05, 2025, 23:26:03 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: hibernacija kod čančare  (Posjeta: 3565 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline DaDa_

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Ženski   Lokacija: Split
hibernacija kod čančare
« u: Rujan 27, 2011, 20:46:07 poslijepodne »
imam čančaru staru oko dvije godine a vrijeme hibernacije se bliži.prvu godinu je nisam pustila jer je bila jako mlada i krhka pa sam se bojala da joj se nebi sto dogodilo. ovo mi je prvi put da ju puštam.neznam kako da to napravim.neki kažu da ih treba prestati hraniti 2  tjedna prije hibernacije ali neznam jeli to istina jer ne želim da gladuje ako nije.ako je kako odrediti kad će ona u hibernaciju pa da je prestanem hraniti.odlučila sam da će prezimiti u podrumu u maloj kutijci sa zemljom i slamom.molim odgovore
:)

Offline darx

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 31
  • Turtles before hoes
Odg: hibernacija kod čančare
« Odgovori #1 u: Rujan 30, 2011, 22:06:33 poslijepodne »
Htio bih ti odgovorit, al neću jer će me poklopiti. :zagrljaj:

Offline DaDa_

• Novi član
  • *
« Odgovori #2 u: Listopad 01, 2011, 17:06:56 poslijepodne »
Htio bih ti odgovorit, al neću jer će me poklopiti. :zagrljaj:
ne razumijem
« Zadnja izmjena: Listopad 01, 2011, 17:10:42 poslijepodne od DaDa_ »

Offline Lili

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 34
  • Fish freak
« Odgovori #3 u: Listopad 01, 2011, 23:48:25 poslijepodne »
Nitko ti nebude odgovorio jer nezakonito držiš kornjaču, odnosno uzela si ju iz prirode
Citat Tito
Citat:
Cancare su u Hrvatskoj zakonom zasticene i ne smiju se uzimati iz prirode.
...
Cinjenica je takodjer da ljudi koji zive na Jadranskoj obali imaju bukvalno te kornjace kao "kucne ljubimce" u svom vrtu,
htjeli to ili ne i to je sasvim normalno ...
Takodjer je cinjenica da ovaj Forum usmjerava na pravilno drzanje i po potrebi zivotinja i po regulativnom zakonu ...
I nece biti toga da se takvima nece usmjeriti paznja na krsenje zakona u tim pitanjima ako si uzmu kornjacu kuci, u stan ili sta ja znam di.

Offline Kori

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 35
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
« Odgovori #4 u: Listopad 02, 2011, 13:48:18 poslijepodne »
Nitko ne odgovara zato jer smo svi preokupirani AkTerom, s obzirom da je za sada jos dosta toplo pricekaj jos malo da ovo ludilo prođe pa ce ti netko od nas odgovoriti.
I'm only bad news for turtle keepers.
www.kornjace.com
www.akter.org

Offline DaDa_

• Novi član
  • *
« Odgovori #5 u: Listopad 02, 2011, 17:44:48 poslijepodne »
Nitko ti nebude odgovorio jer nezakonito držiš kornjaču, odnosno uzela si ju iz prirode
Citat Tito
Citat:
Cancare su u Hrvatskoj zakonom zasticene i ne smiju se uzimati iz prirode.
...
Cinjenica je takodjer da ljudi koji zive na Jadranskoj obali imaju bukvalno te kornjace kao "kucne ljubimce" u svom vrtu,
htjeli to ili ne i to je sasvim normalno ...
Takodjer je cinjenica da ovaj Forum usmjerava na pravilno drzanje i po potrebi zivotinja i po regulativnom zakonu ...
I nece biti toga da se takvima nece usmjeriti paznja na krsenje zakona u tim pitanjima ako si uzmu kornjacu kuci, u stan ili sta ja znam di.
ja je ne držim u kući ni stanu nego u velikom vrtu(ona je tu sama dosla,a poslje toga sam je zagradila).nekidan sam je pustila da malo razgleda prostor izvan ograđenog.malo je pogledala i opet se bacila u ograđeni dio(to je uspjela jer zemlja s druge strane pregrade dopire do vrha).to dakle dokazuje da joj se tu sviđa.ponavljam da je prostor ogroman tako da rijetko kad uopće i dođe do pregrade a nekad je čak i po par dana ne uspijem nać.ima pravilnu i raznovrsnu prehranu i lijepo se razvija.nisam tražila napade nego odgovore na pitanja.ovo je forum i nas okuplja ljubav prema životinjama i to je mjesto da se jedni druge savjetujemo.ako itko zna odgovor na moja pitanja molim lijepo da mi na njih odgovori jer ne želim da moja životinjica pati

Offline Lili

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 34
  • Fish freak
« Odgovori #6 u: Listopad 02, 2011, 18:55:25 poslijepodne »
raspravljalo se o tome več ali ja ću ti reći još samo ovo.
Ukoliko zelis najbolje za tu kornjacu onda ju pusti nekamo dalje od svog dvorista jer ju drzis ogradeno i stime si oduzela jedinku iz prirode, tj onemogucila si njeno daljne razmnozavanje te za prirodnu popullaciju ta jedinka ne postoji. Da ne govorim da krsis zakon...
Već će se ona snaći i ukopati nekamo za zimu.

To je moje skromno misljenje, ti radi kako zelis  ;)

Offline lanyco

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 41
« Odgovori #7 u: Listopad 04, 2011, 07:12:34 prijepodne »

(ona je tu sama dosla,a poslje toga sam je zagradila)
[/quote]

jer se tu ima jos sta nadodati

Offline lanyco

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 41
« Odgovori #8 u: Listopad 04, 2011, 07:14:38 prijepodne »
znao sam da ovo sa citatom neznam   :roll:

Offline Kori

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 35
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
« Odgovori #9 u: Listopad 10, 2011, 22:33:39 poslijepodne »
ja je ne držim u kući ni stanu nego u velikom vrtu(ona je tu sama dosla,a poslje toga sam je zagradila).nekidan sam je pustila da malo razgleda prostor izvan ograđenog.malo je pogledala i opet se bacila u ograđeni dio(to je uspjela jer zemlja s druge strane pregrade dopire do vrha).to dakle dokazuje da joj se tu sviđa.ponavljam da je prostor ogroman tako da rijetko kad uopće i dođe do pregrade a nekad je čak i po par dana ne uspijem nać.ima pravilnu i raznovrsnu prehranu i lijepo se razvija.nisam tražila napade nego odgovore na pitanja.ovo je forum i nas okuplja ljubav prema životinjama i to je mjesto da se jedni druge savjetujemo.ako itko zna odgovor na moja pitanja molim lijepo da mi na njih odgovori jer ne želim da moja životinjica pati

Da kornjaca zivi slobodno u tvom vrtu i moze otici kada god pozeli tu nema niceg ilegalnog, ali cim si je ti prebacila u ograđeni prostor krsis zakon: otuđila si zivotinju iz prirode, zatocila ju i omela ju u njenom slobodnom razvoju. Uvjeri se sama: LINK
Koliko je tocno velik taj ograđen prostor? Sigurno nije dovoljno velik da unutra sadrzi oko 200 vrsta bilja i trava sto ta zivotinja treba za pravilnu prehranu kroz godinu dana...

imam čančaru staru oko dvije godine a vrijeme hibernacije se bliži.prvu godinu je nisam pustila jer je bila jako mlada i krhka pa sam se bojala da joj se nebi sto dogodilo. ovo mi je prvi put da ju puštam.neznam kako da to napravim.neki kažu da ih treba prestati hraniti 2  tjedna prije hibernacije ali neznam jeli to istina jer ne želim da gladuje ako nije.ako je kako odrediti kad će ona u hibernaciju pa da je prestanem hraniti.odlučila sam da će prezimiti u podrumu u maloj kutijci sa zemljom i slamom.molim odgovore

Ti si sa podrucja gdje kornjaca zivi u svom prirodnom stanistu. Nema razloga da se uplices u prirodni ciklus hibernacije. Kada dovoljno zahladi kornjaca ce sama polako prestajati jesti i isprazniti probavu na vrijeme. Ako ti dodadno hranis kornjacu vocem i povrcem to i onako nema sta raditi na njenom jelovniku...
Prikladna temperatura za hibernaciju je negdje 4-6 stupnjeva, sto je za to podrucje neki prosjek tijekom zime. Split je zbog utjecaja covjeka cak i topliji od prirodnog stanista. Kada bi kornjacu stavila u podrum temperatura bi vjerovatno bila pre visoka za pravilnu hibernaciju. Kornjaca ne bi mogla uci u pravu hibernaciju niti bi mogla ostati aktivna, a to je idealno stanje da se razboli. Spremanje zivotinja u podrum samo vrijedi za sjeverni dio Hr. gdje klima nije suptropska/mediteranska. Jedino sto mozes napraviti za kornjacu je pustiti je da se ukopa u vrtu i eventualno je zastititi od glodavaca da je ne izgrizu tijekom hibernacije.
I'm only bad news for turtle keepers.
www.kornjace.com
www.akter.org

Offline DaDa_

• Novi član
  • *
« Odgovori #10 u: Listopad 11, 2011, 16:12:36 poslijepodne »

Da kornjaca zivi slobodno u tvom vrtu i moze otici kada god pozeli tu nema niceg ilegalnog, ali cim si je ti prebacila u ograđeni prostor krsis zakon: otuđila si zivotinju iz prirode, zatocila ju i omela ju u njenom slobodnom razvoju. Uvjeri se sama: LINK
Koliko je tocno velik taj ograđen prostor? Sigurno nije dovoljno velik da unutra sadrzi oko 200 vrsta bilja i trava sto ta zivotinja treba za pravilnu prehranu kroz godinu dana...

Ti si sa podrucja gdje kornjaca zivi u svom prirodnom stanistu. Nema razloga da se uplices u prirodni ciklus hibernacije. Kada dovoljno zahladi kornjaca ce sama polako prestajati jesti i isprazniti probavu na vrijeme. Ako ti dodadno hranis kornjacu vocem i povrcem to i onako nema sta raditi na njenom jelovniku...
Prikladna temperatura za hibernaciju je negdje 4-6 stupnjeva, sto je za to podrucje neki prosjek tijekom zime. Split je zbog utjecaja covjeka cak i topliji od prirodnog stanista. Kada bi kornjacu stavila u podrum temperatura bi vjerovatno bila pre visoka za pravilnu hibernaciju. Kornjaca ne bi mogla uci u pravu hibernaciju niti bi mogla ostati aktivna, a to je idealno stanje da se razboli. Spremanje zivotinja u podrum samo vrijedi za sjeverni dio Hr. gdje klima nije suptropska/mediteranska. Jedino sto mozes napraviti za kornjacu je pustiti je da se ukopa u vrtu i eventualno je zastititi od glodavaca da je ne izgrizu tijekom hibernacije.
hvala ti.ja san mislila da je treba u podrum jel na nekim stranicama to pise. evo danas ću joj maknuti pregrade. bas me zanima sto će bit