Možda će netko trebati uskoro rastaviti akvarij, pa čisto da podjelim svoje iskustvo....
Samo rastavljanje (Slika 1)
--------------------------
Opcija sa žiletom koja je već bila spominjana na forumu, mi se baš i nije pokazala kao najbolje rješenje za razdvojiti stranice zbog toga što na nekim mjestima žilet uopće nije mogao proći, dok s druge strne ponestalo mi je flastera. Korištena je kombinacija svilenog konca za sube koju sam namotao na dva drvena štapića, te kombinacija sa oguljenim paricama UTP kabela.
Alat ( Slika 2)
-------------------------
U pravilu koristio sam sve i svašta.

Nakon rastavljanja akvarija, višak silikona očistio sam sa žiletom i nožem dok nisam došao do samog stakla. Nakon toga premazao sam ostatak silikona SILI-KILL premazom i pričekao 30-tak minuta.
Nakon toga strugalica za led u kombinaciji sa spužvicom za pranje suđa dala je prilično dobre rezultate. U slučaju da je silikona ostalo na staklu, potrebno je postupak ponoviti.
Za one koji misle da ako premažu silikon SILI-KILL-om i ostave ga preko noći da će dobiti bolje rezultate, grdo će se prevariti. Premaz se nakon par sati totalno stvrdne, te se stvari dodatno zakompliciraju.
Isprobao sam i varijantu sa acetonom, ali kada uzmem u obzir isparavanja i ne baš sjajne rezultate gore navedeno rješenje mi se čini puno bolje..
Silikon (Slika 3)
--------------------------
Nakon dosta sati rada, dobiti će te ovakvu hrpicu silikona, što bi značilo da je vaš akvarij spreman za ponovno lijepljenje..