Kolovoz 02, 2025, 20:56:36 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Kribensis + apistogramma cacatuoidesa + ramirez + par pitanja. hvala  (Posjeta: 2130 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline bishop052

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
Kribensis + apistogramma cacatuoidesa + ramirez + par pitanja. hvala
« u: Listopad 14, 2011, 23:57:21 poslijepodne »
pozdrav , zanima me mogu li ove vrste zajedno .

140 litara je u pitanju ,nekih 6 mjeseci aktivan
bilja imam , svjetlo 50w

jatašice,corryji , anticitrusi
njih bi rijesio/editovao i sad bi ubacio

Kribensis (Pelvicachromis pulcher) +  apistogramma cacatuoidesa + Mikrogeophagus ramirez

1m+2 ženke za svaku vrstu .

jel moguće ovo držati skupa ?
hvala
« Zadnja izmjena: Listopad 15, 2011, 11:49:47 prijepodne od bishop052 »

Offline MEMO

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
Odg: Kribensis (Pelvicachromis pulcher) + apistogramma cacatuoidesa + ramirez
« Odgovori #1 u: Listopad 15, 2011, 09:14:44 prijepodne »
moguce je kada su to sve agresivnije ribe ciklidi.mislim da bi trebao 1 na 1 a ne 1 na 2 posto ce se samo jedan par uparit,a ovu zenku ce ganjati ili cak ubit.lako ih se moze razmnozit jer sam ih imao i bilo bi dobro da ne bacis ancitruse jer njima take ribe nece nista dok koridorasi zaju stradat.bar je kod mene bilo slucajeva
MEMO

Offline bishop052

• Punopravni član
Odg: Kribensis (Pelvicachromis pulcher) + apistogramma cacatuoidesa + ramirez
« Odgovori #2 u: Listopad 15, 2011, 11:48:32 prijepodne »
zanima me , imam vanjski filter , DIY , i stavio bih u njega raspršivač u zadnju komoru sa pumpom , jel to dosta O2 za ribice i regularan život akvarija ,bez posljedica ?

kupio sam
JBL The 7 Balls - gnojivo za korjenje u kuglicama

zanima me mogu li se te kuglice raskomadat i kao više manjih porcija pozabijat ispod korijenja biljki ?

hvala.

Offline MEMO

• Punopravni član
Odg: Kribensis + apistogramma cacatuoidesa + ramirez + par pitanja. hvala
« Odgovori #3 u: Listopad 15, 2011, 12:12:32 poslijepodne »
za taj filter ne znam,a za kugle sto hrane korjen biljke kazu da je najbolje cijelu stavit.ja sam stavljao cijelu ispod vecih biljaka npr.anubias,a manje biljke sam sadio oko kuglice tak da mi je ispalo na kuglicu 2-3 biljke.tako nekako probaj napraviti da jedna kuglic obuhvati makar 2 biljke.neznam posto ti placas kuglice al ja sam platio 30 kn a u kutiji ima 7 kom i to taje 1 godinu pa mi se cini i da 30 kn nije puno ;)
MEMO

Offline bishop052

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Listopad 15, 2011, 12:21:08 poslijepodne »
JBL The 7 Balls - gnojivo za korjenje u kuglicama 70g    25,20 kn

da, nije to tak skupo , cijelu godinu ako traje .

jel zna ko , mogu li recimo 5 ubacit u akv , a na neće štetit ribicama , ne znam kolika je koncentracija gnojiva, otapanje

:)

Offline MEMO

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Listopad 15, 2011, 12:27:22 poslijepodne »
zasto bi stetilo?ja sam stavio humus za cvijece i jos 14 kuglica i nista se ne desava sa ribama.jos imam domaci co2 koji nekad pici kao lud ako zaboravim smanjit na ventilu :)
MEMO

Offline Therion

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
« Odgovori #6 u: Listopad 15, 2011, 13:02:04 poslijepodne »
ja imam Pelvicachromis pulcher 2+2 i apistogramma 2m+1ž (nisam to htio ali je tako ispalo), a kako bi išli još ramirezi s njima ti ne mogu reći. ovi žive zajedno bez ikakvih problema u 180 l sa dosta bilja i 5 ancistrusa i 5 cory-ja, moliji, gupiji, sijamski algojedi.

Citat:
mislim da bi trebao 1 na 1 a ne 1 na 2 posto ce se samo jedan par uparit,a ovu zenku ce ganjati ili cak ubit.

ovo nije točno za apistogramme, Apistogramma Cacatuoides su poligamni, tj. jedan mužjak ima više ženki (harem).

Citat:
zanima me , imam vanjski filter , DIY , i stavio bih u njega raspršivač u zadnju komoru sa pumpom , jel to dosta O2 za ribice i regularan život akvarija ,bez posljedica ?

ako možeš, podesi izlaz iz filtera da mreška površinu, mislim da je to efikasniji način otapanja O2

Citat:
kugle sto hrane korjen biljke kazu da je najbolje cijelu stavit.ja sam stavljao cijelu ispod vecih biljaka npr.anubias

anubias se ne sadi pa samim tim nema govora za stavljanje pod korjen, anubias zavežeš za panj/kamen, staviš u "hladovinu" i bit će sretan!

p.s. ako imaš namjeru "rješavat" cory-je, javi, kod mene ima mjesta!  ;)

Offline MEMO

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Listopad 15, 2011, 13:38:26 poslijepodne »
otkud to da se anubias ne moze zasadit u pijesak??
ja anubiase imam svagdje.oces na panju,kamenu ili u pijesku.ja sam stavio kuglicu ispod ovih sto su u pijesku i uvjek rastu,a neki kazu da strunu i to nije istina :)
a ramirezi su kod mene u aq svako imao svoju druzicu a ne harem i savako je cuvao svoje :)
a i Pelvicachromis pulcher su takodjer svako svoju imao druzice :)
sada ne znam kako kod drugih al tako je bilo kod mene i tako kazem :)
MEMO

Offline Therion

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
« Odgovori #8 u: Listopad 15, 2011, 13:48:26 poslijepodne »
za harem sam naveo isključivo Apistogrammu, za ostale ne kažem!

Citat:
otkud to da se anubias ne moze zasadit u pijesak??

paaaa, svagdje!!! ili oni svi nisu u pravu... hm... evo za početak njima javi da pričaju gluposti:

http://www.ciklidi.com/akvarij/biljke/biljke_anubias.shtml
http://www.akvarij.net/index.php?option=com_content&view=article&id=518:anubias-barteri-var-nana-petiteq&catid=3:vrste&Itemid=142

Offline alen051

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Listopad 15, 2011, 13:57:03 poslijepodne »
Zanimljiva kombinacija riba... I kod mene je slično, samo bez ramireza... Imam 240l, dosta gusto zasađen akvarij, a u njemu 20tak razbora, 6 sijamaca, par botia i par ancistrusa.. Plan mi je bio nabaviti 2m apistograma i za svakoga po 2 ženke. Ali na kraju je ispalo da su 4m i 1ž. Bilo me jako frka da ne bude pokolja, ali kako su iz istog legla i od rođenja su zajedno, imaju super suživot. Nema nikakvih naganjanja i fajta.. Već mjesecima je tako! A nedavno sam dobio i jedan par kribenzisa koji se super uklopio u veselu družinu. Puno ljudi kaže da ponašanje ovisi o puno stvari; veličini akvarija, bilju, samim ribama, genima i ponašanju... Kod mene sve funkcionira, a  znam i ljude koji su imali masakr sa sličnim kombinacijama. Tako da vjerojatno nećeš znnati dok sam ne probaš. Mislim da je najbitnije nabaviti što manje i mlađe ribe!

Offline Dellete

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 38
  • P.
« Odgovori #10 u: Listopad 15, 2011, 14:03:33 poslijepodne »
Anubias se u NEKIM slučajevima može zasaditi ali to nije preporucljivo posto onda raste još sporije nego inače a i može doći do truljenja rizoma.

Jbl kuglice se smiju razmrviti. Ne traju god dana nego negdje 3 mjeseca.

Po mom mišljenju bilo bi ti dobro da izbacis Pelvicachromis pulchere jer kada se počnu pariti biti će velike frke jer će se sve ribe tući za špiljice i zaklonjena mjesta. A ionako ne pasu biotopski. Ako ih ipak hoćeš uzeti onda uzmi samo jedan par.

Pumpica za zrak ti netreba ako možeš usmjeriti izlaz filtera da malo mreska povrsinu

Memo koliko vidim ti si isto počeo prije par dana, a već dajes savjete pocetnicima.

Offline MEMO

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Listopad 15, 2011, 16:06:49 poslijepodne »
e dellete ne dajem ja savjete ngo samo govorim sta se desavalo kod mene i sta znam iz vlastitog iskustava.reci mi di sam ja dao savjet sta da netko nesto radi?pogledaj kod mene i vidjet ces da ja stalno nesto ispitivam druge i dajem samo komentar,a ne savjet :)
MEMO