Srpanj 05, 2025, 17:02:22 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: zakržljala crvenouha  (Posjeta: 1699 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline kells1

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
zakržljala crvenouha
« u: Rujan 27, 2011, 09:13:12 prijepodne »
Bio sam neki dan kod frendice, ona ima dvije crvenouhe stare cca 5 , možda 6 godina, kod nje su oko 5 , stare kao i moj Đorđe.
Prvo ih je imala u akvariju od 40 litara, kasnije u 60, pa poslije u nekoj neuglednoj kadici, uglavnom nedovoljno mjesta, jedna je narasla cca 18  cm dužine oklopa, tu veličinu premaše obično već sa 3 godine, a druga, e druga je samo 8 cm, od prvog dana su skupa, u istim uvjetima, jedu od prvog dana sve, gotovu hranu, fobiase, malo mesa, i što je čudno , od prvog dana prihvaćaju i povrće i voće.
Sad, obzirom da hrane kao takve nije falilo, pazi ona da i mala jede, imaju iste uvjete a ova je praktički patuljak, malo veća od onih kakve su se znale prodavati.
Pretpostavljam da je ženka, iako može biti i zakržljali muškić. Moj Đorđe je isto bio mali i zakržljao ali je već imao duže nokte, a od kad je došao k meni se oporavio i u ovih zadnjih nekoliko godina postao pravi kornjačac, iako on the small side.
Ono što me zanima, da li je netko imao prilike sresti se sa time kod kornjača, da li je ona zakržljala jer možda priča sa hranjenjem ipak nije baš takva kakva je ispričana ili postoji neki drugi razlog, jer viđao sam kornjače u fakat lošim uvjetima a ipak bi narasle i prerasle svoje loše smještaje, za koji dan ću ponovo k njoj pa ću ih slikati čisto za usporedbu
premalo je slobodnih ravnih površina u stanu  :cupakosu:

Offline Lili

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 34
  • Fish freak
Odg: zakržljala crvenouha
« Odgovori #1 u: Rujan 27, 2011, 13:35:41 poslijepodne »
S tim se srela nisam ali... može bit od pretjeranog hranjenja (koje meso?), mali prostor ili kombinacija svega i svasta. Imaju kornjače kakvu rasvjetu? Filter?

Offline kells1

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Rujan 27, 2011, 17:53:35 poslijepodne »
imaju neki unutrašnji filter, vidio sam da ta voda piči ko u potoku , grijač imaju , lampa obična ja mislim, ne vjerujem da ima uvb-iće i uv-aiće obzirom da ih drži  u toj kadici , totalno čudno, jedna velika i jedna totalno mala

Offline Lili

• Punopravni član
  • Fish freak
« Odgovori #3 u: Rujan 27, 2011, 20:20:02 poslijepodne »
moguće je da ova veća nije dala manjoj jesti... jer ukoliko bi obje jele istu količinu hrane, morale bi biti ako ne iste onda barem slične veličine, a ne 10cm razlike( kako si i sam pretpostavio). Sumljam da je čučala pokraj kornjača svaki put kad su jele. A i podtlačena kornjača niti ne želi jesti (ako i da onda malo) kad je u blizini veča/dominantnija kornjača. zbog toga sa ja svoje morala odvojiti. Čudi me što se ne tuku u takvom malom prostoru...
Pretpostavljam da si joj objasnio da ne drži kornjače pravilno? Urodilo kakvim plodom?
« Zadnja izmjena: Rujan 27, 2011, 20:23:56 poslijepodne od Lili »

Offline kells1

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Rujan 27, 2011, 20:21:05 poslijepodne »
Nije , osim pitanjem da li ih ja želim možda  :down:

Offline Lili

• Punopravni član
  • Fish freak
« Odgovori #5 u: Rujan 27, 2011, 20:27:33 poslijepodne »
Ah da, tako to obično ide. Gledaju u čudu kad im objasniš...
A da li ih ti možeš uzet? 
U takvom stanju nikako nemogu ostati.  :down:

Offline kells1

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Rujan 27, 2011, 20:39:54 poslijepodne »
vidjet ću još s njom da li im ima namjeru osigurati bolji smještaj , ja imam jednog mužjaka u cca 140 litara vode , to je praktički i za njega na knap a i tko zna kako bi se složili, doduše imam jedan prazni akvarij neprevelik, 80 x 40 x 35 , u koji bi mogle privremeno dok se nekaj ne skemija, i to im je bolje od ovog dosadašnjeg, nisam pametan, vidjet ću

Offline cuki1

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 60
    • www.kornjace.com
« Odgovori #7 u: Rujan 28, 2011, 19:50:55 poslijepodne »
ovo što ću sada reći, nije zlonamjerno

no svi mi se u jednom trenutku zaletimo i natovarimo si previše životinja, jer ih volimo, pa popustimo
ti trebaš dobro razmisliti o toj obvezi, a vidim da razmišljaš, ali vidi dal bi ona te kornjače stavila u taj 80 cm akvarij, pa da ostanu kod nje

i moja je kornjača bila mala nikakva bolesna i završila nakon 7,5 god kao 23 cm oklop i preko dva kilograma težine, uz mužjaka to je velika obveza, da nemam frendove koji su ih voljni čuvari ili bar pogledati, ne bih mogla nikud maknuti, ipak je to voda i struja
Čovjek s novom idejom je luđak sve dok ta ideja ne uspije...

Cuki i Bublica       www.kornjace.com

Offline kells1

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Rujan 28, 2011, 19:57:09 poslijepodne »
Ja ti i inače bez prijatelja i familije nikam ne bih mogao, budući da u mojem stanu ima svega, pasa, riba, kornjače, zmija i naravno biljke pa kad trebam na neki seminar ili na godišnji onda je opća mobilizacija ljudstva za prihvat životinja ili čuvanje stana, psi obično ili idu samnom ili su na čuvanju kod frendova, a ove akvaterarijske i ine zveri budu čuvane u stanu.
Da mogu negdje nabaviti neki stari akvarij, dovoljno veliki za ženku, ne bih razmišljao previše, samo kaj se takvi ne poklanjaju a ja s druge strane nikad nemam previše novca niti se smijem previše zadužiti jer kad imaš puno ljubimaca onda imaš i puno neplaniranih troškova od strane veterinara tak da se ne smijem zadužiti sad i za to, ali ak nađem di neku veliku kadu koju više nitko ne treba jer je izgrebana i grda, onda ću vidjeti da kržlju i skoro kapitalku  uzmem , za sad niš od tog

Offline cuki1

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 60
    • www.kornjace.com
« Odgovori #9 u: Rujan 28, 2011, 20:44:20 poslijepodne »
možda se nakon aktera pojavi kakav višak akvarija da se pomogne tim kornjačama
imamo i letak o pravilnom držanju vodenih....pa možda pomogne tvojoj prijateljici sa nekim savjetima
Čovjek s novom idejom je luđak sve dok ta ideja ne uspije...

Cuki i Bublica       www.kornjace.com

Offline kells1

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Rujan 28, 2011, 20:57:14 poslijepodne »
i ovaj od 112 kad sam joj ponudio je rekla, ma joj pa kam bum to stavila, tak da niš od tog, ak nabavim neko staklo, sele se k meni jer nema namjeru ih poklanjati, osim ak ih ja ne uzmem