Bio sam neki dan kod frendice, ona ima dvije crvenouhe stare cca 5 , možda 6 godina, kod nje su oko 5 , stare kao i moj Đorđe.
Prvo ih je imala u akvariju od 40 litara, kasnije u 60, pa poslije u nekoj neuglednoj kadici, uglavnom nedovoljno mjesta, jedna je narasla cca 18 cm dužine oklopa, tu veličinu premaše obično već sa 3 godine, a druga, e druga je samo 8 cm, od prvog dana su skupa, u istim uvjetima, jedu od prvog dana sve, gotovu hranu, fobiase, malo mesa, i što je čudno , od prvog dana prihvaćaju i povrće i voće.
Sad, obzirom da hrane kao takve nije falilo, pazi ona da i mala jede, imaju iste uvjete a ova je praktički patuljak, malo veća od onih kakve su se znale prodavati.
Pretpostavljam da je ženka, iako može biti i zakržljali muškić. Moj Đorđe je isto bio mali i zakržljao ali je već imao duže nokte, a od kad je došao k meni se oporavio i u ovih zadnjih nekoliko godina postao pravi kornjačac, iako on the small side.
Ono što me zanima, da li je netko imao prilike sresti se sa time kod kornjača, da li je ona zakržljala jer možda priča sa hranjenjem ipak nije baš takva kakva je ispričana ili postoji neki drugi razlog, jer viđao sam kornjače u fakat lošim uvjetima a ipak bi narasle i prerasle svoje loše smještaje, za koji dan ću ponovo k njoj pa ću ih slikati čisto za usporedbu