Srpanj 31, 2025, 01:44:52 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Moji diskusi  (Posjeta: 941 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Damir_Sl

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
Moji diskusi
« u: Rujan 18, 2011, 13:46:11 poslijepodne »
Kud svi turci...znate kako se kaze.... :D

Ostvarila se i moja zelja, od sinoc sam presretni i ponosni vlasnik 4 mala diskusa..... malce nisam slikao, jos se navikavaju na novu okolinu, oporavljaju od prijevoza i slicno, zadnje sto im treba je moja njuska zabijena u staklo u pokusaju da slikam kakvu slikicu....ali bit ce za koji dan, danas vec pocimaju slobodnije plivati po akvariju i dolaze do prednjeg stakla...... :up: :up:

Sad, cim prilike budu dozvoljavale znam da bih trebao nabaviti jos kojega, zelim nabaviti jos kojega, ali eto, morat ce malo pricekati. Eh te financije.... :down:

Dakle, cisto tekstualno izvjesce, isprike svima koji su ocekivali sliku kakve ribe, biti ce i toga...

Velika javna zahvala kolegi krix-u na poklonjenim ribama. Da ponovim - poklonjenim. Znaci, ne prodanim, ne ustupljenim, iznajmljenim, pozajmljenim, zamjenjenim, vec cisto poklonjenim ribama.

Takodjer, zahvala i penang-u, na gostoprimstvu, i pogledu na njegove prekrasne ribe. Ono nisu akvariji, ono nisu ribe, ono je.....neopisivo.... :up:
Kao i nikoli, na prezentaciji njegovih diskusa...... :up:

Okej, eto, malo sam se pohvalio, slike slijede kad se malci malo opuste....

Svaki prijedlog, savjet, informacija, ideja ili prijedlog su naravno dobrodosli....

Offline celinjo33

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 54
  • askalafanza
Odg: Moji diskusi
« Odgovori #1 u: Rujan 18, 2011, 15:40:55 poslijepodne »
dobro dosa u klub
i moja malenkost ce se jos jednom zahvaliti krixu , doduse ne na poklonjenim,vec kupljenim,prekrasnim diskusima !!!

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Rujan 18, 2011, 16:56:04 poslijepodne »
Hvala!

Ja si vec predvidjam ili skori posjet cjenjenom penangu, ili, u najgorem slucaju ono "jel moze kakva vrecica busom".......  :up:

Moram im nabaviti jos drustva, oce li ta placa vec jednom....  :-X  :D

Offline celinjo33

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 54
  • askalafanza
« Odgovori #3 u: Rujan 18, 2011, 17:14:49 poslijepodne »
a cuj , moji su stigli iz OS u ST busom , unatoc skepsi ,da ce sve bit u redu , medjutim ,srecom , dosli su, i svi super  :)

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Rujan 23, 2011, 11:43:14 prijepodne »
Pitanje....

s obzirom da su ribe u samom staklu, dakle u akvariju nema nicega, redovito cistim ostatke hrane i smeca, medjutim, dali mogu staviti kakvog malog plehica unutra, ili mozda nesto da dodatno cisti malo dno, corydorase mozda? Hoce stetiti, hoce smetati, ili da nista (jos) ne stavljam sa malim diskusima?

Hvala!

Offline krix

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 53
« Odgovori #5 u: Rujan 23, 2011, 12:35:01 poslijepodne »
možeš

Offline 985plavi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
    • Facebook profil
« Odgovori #6 u: Rujan 23, 2011, 13:13:04 poslijepodne »

Ne znamo koliko je velik akvarij ali za početak s obzirom da nemaš podlogu u obzir dolazi gibiceps dok ne poraste jer on poput usisavaća čisti sve što padne na dno dok je plehostumus više biljojed i više mu treba da ima nekakav panj jer se voli skrivati. Corydorasi nemaju neku posebnu funkciju na dnu bez podloge (inaće su oni prozračivači podloge), malo mogu pojesti, osjetljivi su...

Dakle trenutno ovisno o veličini akvarija jedan ili 2 gibicepsa.

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Rujan 23, 2011, 13:44:11 poslijepodne »
akvarij je mali, 60 litara, u njemu je samo filter, grijac i zracni kamen....

Diskusi su jako mali, tako da je akvarij u principu prazan. S obzirom da se za te malce rjesava akvarij, plan je iducih mjeseci srediti jedan akvarij, trenutni plan na kojem radim je 135x60x60, nekih 480l. nista posebno, ali plan je srediti ga, posaditi, posteno isciklirati, dakle, koji mjesec je u pitanju.

U biti ono sto me muci je nekakv "talog" na dnu akvarija. Ostatak stakla je cist, voda je cista i bistra, filter se ciklirao mjesecima prije nego sto je usao u taj akvarij, ribe ne pokazuju nikakve znakove nezadovoljstva ili nedajboze bolesti, jedino sto mi smeta kad pogledam. Ostatke hrane, izmet i slicno usisam, nije problem, ali me zanimalo mogu li jos stogod ubaciti....

Gibiceps mi je ok varijanta, malo me brine kuda s njim poslije, koliko sam skuzio, raste nenormalno....

Offline 985plavi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
    • Facebook profil
« Odgovori #8 u: Rujan 23, 2011, 13:53:22 poslijepodne »
Taj talog su ti alge i sluz bakterija a to će sve kao pravi tata mata polizati i u tome uživati gibiceps.

Oni narastu u akvariju oko pola metra i malo više ali im za to treba dosta vremena pa će idealan biti ovaj veliki akvarij kojega pripremaš.