Kolovoz 11, 2025, 00:53:43 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Ferplast filter?  (Posjeta: 1481 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline tania

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
Ferplast filter?
« u: Rujan 08, 2011, 15:31:10 poslijepodne »
Molim savjete ukoliko imate iskustva sa Ferplast filterima...
Ako hoćeš - naći ćeš način, ako nećeš - naći ćeš razlog...

Offline vlado53

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Rijeka
Odg: Ferplast filter?
« Odgovori #1 u: Rujan 08, 2011, 22:05:10 poslijepodne »
koji model?

Offline tania

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Rujan 08, 2011, 23:22:17 poslijepodne »
koji model?

Dakle radi se o unutarnjim (znam da bi trebalo vanjski za aq 200 litara ali trenutno nemam mogućnosti pa privremeno ide unutarnji) Bluwave 07 (900 l/h) ili Blumodular 01 ili 02 (isto 900l/h)

Offline rokimon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
    • malawi by rokimon
« Odgovori #3 u: Rujan 09, 2011, 08:42:39 prijepodne »
imao ja u caymanu 110! filter nije loš i za jedno 200 litra je sasvim dovoljan......samo je estetski dosta ...hmmm, upitan!! reci točno što te zanima?
Onaj koji pita ispadne budala pet minuta, ali onaj koji ne pita ostane budala cijeli život.

Offline tania

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Rujan 09, 2011, 08:58:27 prijepodne »
imao ja u caymanu 110! filter nije loš i za jedno 200 litra je sasvim dovoljan......samo je estetski dosta ...hmmm, upitan!! reci točno što te zanima?

Hvala na odgovoru! Zanima me da li je dovoljan za ciklide u 200 litara (dok ne budem u mogućnosti kupiti vanjski), odnosno kakav je što se tiče same filtracije (da ne bude mutna voda), protoka... Budući da mu je cijena stvarno pristupačna. Idem u pet shop još se raspitati o garanciji i sl.

Offline alen_zgb

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #5 u: Rujan 09, 2011, 10:10:44 prijepodne »
ja sam imao bluwave 07 u 200lit i unutra cca 30ak malawaca, odradjivao je svoje super, filtracija mu je bila u redu, al nebi skodilo dodat jos koju cirkulacijsku pumpu u akv.. A daj mi reci ti imas te filtere ili namjeravas kupiti? Koje su sada cijene tih filtera ak nije problem da kazes? 

Offline rokimon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
    • malawi by rokimon
« Odgovori #6 u: Rujan 09, 2011, 12:53:11 poslijepodne »
ja sam imao bluwave 07 u 200lit i unutra cca 30ak malawaca, odradjivao je svoje super, filtracija mu je bila u redu, al nebi skodilo dodat jos koju cirkulacijsku pumpu u akv.. A daj mi reci ti imas te filtere ili namjeravas kupiti? Koje su sada cijene tih filtera ak nije problem da kazes? 
slažem se sa alenom....i meni je  bio ok! ali ne toliko ok da bi ga ostavio kao stalno riješenje! za prvu ruku dok ne kupiš nekakav vanjski filter bit će ti bluwave dobar!
Onaj koji pita ispadne budala pet minuta, ali onaj koji ne pita ostane budala cijeli život.

Offline tania

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Rujan 09, 2011, 13:34:07 poslijepodne »

Baš sam se vratila iz kupnje i uzela blumodular 02! Platila sam 270 kn... Dvoumila sam se između bluwave-a, ali je izbor pao na blumodular iz razloga što ne zauzima toliko mjesta u aq, a ima protok 900 l/h, dok je na bluwave-u pisalo 350 l/h?? Imam 200 litara, ali kad oduzmeš diy pozadinu, kamenje, podlogu, ne preostane baš previše mjesta... Ma nemam pojma, danima sam pregledavala forume i gledala što kupiti, jer mislim da je filter najbitniji dio opreme, vidjeti ću kako će filtrirati pa dodati još jedan manji unutarnji...

Offline alen_zgb

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #8 u: Rujan 09, 2011, 16:06:52 poslijepodne »
aha, a super, nadam se da ce ti dobro posluzit. Al ja mislim da bluwave 07 ima 900l/h protoka, a 350 ima ja mislim 05.. Cudno! Moj je imao 900, al sam zamjenio pumpu i stavio od 1100l/h i bilo je super. A mogla si dodat jos 100kn i kupit neki vanjski, al dobro, kako kazes filteri su glavni dio opreme, pa kakav god samo neka odradjuje svoje..

Offline tania

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Rujan 09, 2011, 16:24:57 poslijepodne »
aha, a super, nadam se da ce ti dobro posluzit. Al ja mislim da bluwave 07 ima 900l/h protoka, a 350 ima ja mislim 05.. Cudno! Moj je imao 900, al sam zamjenio pumpu i stavio od 1100l/h i bilo je super. A mogla si dodat jos 100kn i kupit neki vanjski, al dobro, kako kazes filteri su glavni dio opreme, pa kakav god samo neka odradjuje svoje..

E može biti da je taj koji sam ja gledala bio onda 05! Ali sjećam se da je pisalo da je 350 l/h... Baš proučavam ovaj koji sam kupila, piše u uputstvima da je moguće zamijeniti jednu od spužvi sa nekim drugim filter materijalom... Zanima me da li da to odmah napravim, ili da pustim neko vrijeme da filtira sa te 2 spužve...

Offline dante

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #10 u: Rujan 09, 2011, 17:01:18 poslijepodne »
Ne stavljaj u manje filtere ništa osim spužvi. Da ja puno ne drobim eto ti članak od 985plavog u kojem je sve potanko objašnjeno:

https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=52865.0

Offline tania

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Rujan 09, 2011, 17:11:20 poslijepodne »
Hvala!  :up: