Kolovoz 07, 2025, 01:23:38 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Zenka apistogramme agassizi promjenila boju  (Posjeta: 1065 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Picek23

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 37
Zenka apistogramme agassizi promjenila boju
« u: Studeni 04, 2011, 20:38:53 poslijepodne »
Dragi moji,
postavila sam pitanje na temu o vrsti apistogrammca, ali nisam dobila odgovor pa otvaram novu temu.
nova sam sa ciklidima, pa nisam sigurna zapravo s cime sam se susrela, sa bolescu, problemom ili apsolutno normalnom pojavom.
curka je kod mene tocno tjedan dana, imala je normalne boje, zute s crnom crtom, no prekjucer navecer sam primjetila da je potamnila. i to dosta, jedva da joj se crna bocna crta vidi.
jel to normalno ili upucuje na neki problem?
u tanku je jos 1 cura i decko i 6 endlera. tank je 63l.

ko nije drvo razumeo prvo, pa tek onda sadio, taj nije nista uradio, i shvatit ce kat-tad da ne zna sto je HLAD...

Offline Vele bit

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
  • Tamo gore gdje...proljeće uvijek kasni
Odg: Zenka apistogramme agassizi promjenila boju
« Odgovori #1 u: Studeni 06, 2011, 09:17:46 prijepodne »
Kakvi su ti druga cura i dečko jesu li i oni promjenili boju i da li ženkica koja je promjenila boju pokazuje neke druge neobićne simptome? Da li jede, češe li se, da li je premirna, skriva li se?

Offline Picek23

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Studeni 06, 2011, 13:03:11 poslijepodne »
druga cura je normalna, zuta s crnom crtom. decko je dobio par crni flekica po glavi, al to je to, nista neobicno, nista drasticno kao ona.
koliko sam primjetila, ponasa se normalno. jede super, skriva se koliko i svi ostali, nista pretjerano, jedino sto mi se motala iza kokosa, i to je provela dosta dugo iza, kao da je nesto ''gradila'' ili smisljala, tako mi je djelovala. al sad je napustila taj kokos, pa mislim da nije nista posebno bitno bilo u cijeloj prici.
ona je manja curica, zna se malo naganjati sa vecom, pa ne znam jel to moze biti posljedica stresa.
al nisu agresivne jedna prema drugoj, cisto kad prolaze malo se cimnu i svaka nastavlja dalje.
ta manja zenkica je sad smeda s crnom crtom, a veca je zuta s crnom crtom...

p.s. pokusala sam ih slikati. sad sam skuzila kak mijenjanju okolis i dio aq, da mijenjaju i boju. moze li to biti cisto prilagodavanje okolisu (mimikrija)?

veca cura:
http://i1084.photobucket.com/albums/j414/Picek21/PB060082.jpg

manja cura:
http://i1084.photobucket.com/albums/j414/Picek21/PB060086.jpg

zajedno:
http://i1084.photobucket.com/albums/j414/Picek21/PB060090.jpg
ko nije drvo razumeo prvo, pa tek onda sadio, taj nije nista uradio, i shvatit ce kat-tad da ne zna sto je HLAD...

Offline aquatic

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Opatija
    • Terra Vulcanica
« Odgovori #3 u: Studeni 07, 2011, 07:57:42 prijepodne »
Sudeći po ponašanju svojih, to što je jedna potamnila znak je da se želi prikriti i da ne želi biti uočljiva, osim što je potamnila vjerojatnije se i skriva od ostalih većinu vremena ili se zabila negdje među bilje i kamenje. Vjerojatno da su se mužjak i druga ženka skompali, ili ova druga ženka želi pridobiti mužjaka pa tjera ovu prvu koja je potamnila. U počektu je i mene to brinulo, ali poslije sam shvatio da je to njihovo ponašanje. 63 litre, ako nema dovoljno zaklona, može biti i malo za 3 agassizia. Ako ti se pokušava mrijestit ih, izdvoji mužjaka i žutu ženku u manji akvarij. S obzirom na to da imaš samo endlere, ne vjerujem da je uzrok povlačenja neka druga riba osim ova druga dva agassizia.

Evo ti link na moj upit o tome https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=37870.0

Offline Sinkee

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #4 u: Studeni 07, 2011, 08:38:08 prijepodne »
Sudeći po ponašanju svojih, to što je jedna potamnila znak je da se želi prikriti i da ne želi biti uočljiva, osim što je potamnila vjerojatnije se i skriva od ostalih većinu vremena ili se zabila negdje među bilje i kamenje. Vjerojatno da su se mužjak i druga ženka skompali, ili ova druga ženka želi pridobiti mužjaka pa tjera ovu prvu koja je potamnila. U počektu je i mene to brinulo, ali poslije sam shvatio da je to njihovo ponašanje. 63 litre, ako nema dovoljno zaklona, može biti i malo za 3 agassizia. Ako ti se pokušava mrijestit ih, izdvoji mužjaka i žutu ženku u manji akvarij. S obzirom na to da imaš samo endlere, ne vjerujem da je uzrok povlačenja neka druga riba osim ova druga dva agassizia.

Evo ti link na moj upit o tome https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=37870.0

Ovo mogu potvrditi.
Istu situaciju sam i ja imao sa cacatuoidesima, jedan mužjak i dvije cure.
Nakon što su se uparili druga ženka je višak za njih i moram reći da su je uspijeli zatući jer sam presporo reagirao.
Moj savijet ti je da se riješiš te ženkice dok ne bude prekasno jer za nju jednostavno nema mjesta u tom tanku.
Abusus abusum invocat - Jedna greška vuče drugu za sobom.
Biljna Tanganyika u 60l http://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=63539.0

Offline Picek23

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Studeni 07, 2011, 09:38:56 prijepodne »
da, brinulo me to da ne bi bilo da se upare curica i decko i da je 2 curka viska. a za dva para nema mjesta.
mjesta za skirivanje ima (jest da nije ubiljen aq, nego samo lisce, kamenje, kokos i panj-s tim da je panj od momka), jako cesto znam, dugo vremena provest trazeci ih...  :D
gledala sam ih jucer, decko naganja malu zenkicu, svaki put kad je nanjusi, krene u pohod za njom. onda su curke jedna pored druge, pa se zaleti na njih obje. cini mi se da nisu jako agresivni prema njoj, da nema opasnosti da je ''zatuku''. jos.
promatrat cu ih jos danas i vidjet kakav je frajer s drugom curicom. jer nekad malena vrati boju, al vecinom je tamnija. pa me zanima kak se druze druga cura i frajer. ako cu vidjet da nju ne naganja, da zajedno mirno plivaju, budem izdvojila malenu van.
nemam drugi aq za mrijestit ih, na zalost. imam neki mali osmerokut, al sad mi je u njemu beba endler, jedini kojeg sam uspjela spasiti pa cu vidjet hocu li ga odhraniti da ide njima unutra. voljela bi jos barem 5 endlera staviti, malo mi fali boje u aq...
uglavnom, hvala na savjetima, javim kad vidim danas ponasanje druge zenkice i frajera...  :up:

Offline Picek23

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Studeni 07, 2011, 10:38:06 prijepodne »
e,da, stalno zaboravljam pitat. moj prvi odabir su zapravo bili cacatuoidesi, al sam na poklon dobila ovog svog prekrasnog frajera.
pretpostavljam da znam odgovor, al svejedno cu pitat, 63l su premale za par agassizija i par cactuoidesa? i funkcionira li uopce mijesanje te 2 vrste u akvariju?