što je za zakljućit da je ekipa iz veterinarsake ambulante najvjerojatnije kupila diplomu u nekoj buregđinici !
Na veterinarskom fakultetu imamo predmet Biologija i patologija riba na kojem smo naučili anatomiju i najčešće bolesti riba, međutim, to je predmet ako se dobro sjećam na trečoj godini studija.
Kada smo nakon 5 godina studiranja završavali veterinarski fakultet vrlo je malo toga ostalo u glavi tako da moram braniti svoje kolege.
Naime, kada sam obilazio fakultete u Americi jako me se dojmio njihov sistem školovanja. Oni se već u prvoj godini studija odlućuju za jedno područje, recimo ribarstvo i oni uz nešto općih predmeta vezanih za veterinu i struku cijelo školovanje uče samo o ribama i njihovim bolestima tako da kada čovjek završi fakultet on je profesionalac za sve vezano za ribe. Tako je isto i sa pticama, mesojedima, preživačima i kukcima.
Mi kada smo završili veterinarski fakultet znali smo relativno dosta o svim vrstama životinja i najčešćim bolestima ali više o velikim životinjama i peradi a manje o kukcima i ribama. Veterinari koje si pitao za savjet ne rade sa ribama tako da im ne zamjeram što su zaboravili nešto što su učili prije puno godina...
I na kraju, diploma sa veterinarskog fakulteta ne može se kupiti već se može dobiti nakon 6 godina mukotrpnog učenja i puno prakse.