Srpanj 18, 2025, 00:09:50 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Vrana kao kucni ljubimac  (Posjeta: 4739 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline tomek1221

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
Vrana kao kucni ljubimac
« u: Lipanj 06, 2011, 10:53:33 prijepodne »
dobicu od prijatelja malu vranu koja je vec naucila na ljude .pa me zanima jel imo ko i kakav je ljubimac?jer sam cuo da su jako pametne ptice.

Offline 985plavi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
    • Facebook profil
Odg: Vrana kao kucni ljubimac
« Odgovori #1 u: Lipanj 06, 2011, 11:18:53 prijepodne »
Jesu, jako su pametne životinje kod njih je jedini problem što su JAKOOO glasne pa ako si spreman na to ti i tvoja obitelj sve ok.

(Grakanje počinje u ranu zoru...)  Sretno.

Offline Zorz

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #2 u: Lipanj 06, 2011, 11:23:48 prijepodne »
dobicu od prijatelja malu vranu koja je vec naucila na ljude .pa me zanima jel imo ko i kakav je ljubimac?jer sam cuo da su jako pametne ptice.

Ja sam imao vranu prije nekoliko godina. Bio sam ga nasao mladog u nekoj travi jer je vjerojatno ispao iz gnijezda. Odrastao je kod mene i bio skroz pitom, stalno je visio oko kuce jer je tu dobio hrane.

Jedino mu je mana sto krade, svaku sitnicu uzme i ako ga na vrijeme ne skuzis, sakrije to negdje. Imao sam jedno vrijeme problema jer je krao sarafe po radionici. Jednom susjedu je uzeo kljuceve od auta i zagurao ih ispod kotaca auta. :) Smijesan lik :)

U svakom slucaju, zanimljiva zivina.

Bilo mi je zao kad je otisao od nas. Vjerojatno je osjetio divljinu, pocelo je tako da ga nije bilo po dva tri dana, pa bi doso, pa opet odjurio na tjedan dva i onda je skroz otiso.  

I ko sto kolega plavi kaze, poprilicno su glasni, pogotovo kad zna da ce dobiti hrane, doslovno poludi :)

Offline tomek1221

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Lipanj 06, 2011, 11:29:33 prijepodne »
ova je ispala iz gnjezda i jos je mala.ali uredno prati ga po dvoristu i nejde nikamo.s cime je hranit?i dal napravit neki veci kavez za nju ili je pustit samo ovako recimo u neku prostoriju

Offline Zorz

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Lipanj 06, 2011, 11:35:02 prijepodne »
ova je ispala iz gnjezda i jos je mala.ali uredno prati ga po dvoristu i nejde nikamo.s cime je hranit?i dal napravit neki veci kavez za nju ili je pustit samo ovako recimo u neku prostoriju

Ja sam iz pocetka ima jedan veci kavez od zeca. Kasnije je kavez bio stalno otvoren vani ispred kuce i on bi tu navecer doso spavati.

Buraz i ja smo ga hranili nekim srotom za piceke ako se dobro sijecam. Najprije ga malo razmocili u vodi da ne bude suh. Nisam siguran dal je to ok, bili smo klinci :) I to je jeo nekih tjedan dva i pio vodu. Kasnije smo presli na sirovo meso, komadice piletine.   Kad je malo porastao, jeo je s mackama i psom domacu hranu, kljucao po kostima. Nije birao sto ce ugrabiti :)

Cak su se i slagali on i macke i pas :)

Offline biosvera

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 26
« Odgovori #5 u: Lipanj 06, 2011, 11:41:08 prijepodne »
koliko ja znam obožava orahe zato što sam čitao u enciklopediji da orahe baca pod auto kako bi ga pregazio i onda ga pojede čak sam100% siguran jer ima nekoliko vrana u susjedstvu koje kradu orahe kad dozrele pa ih sakrivaju u naše čemprese jednom smo čak našli i zlatni prsten kod nas u čempresu što su ga donjele :D

Offline tomek1221

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Lipanj 06, 2011, 11:51:54 prijepodne »
kolko dugo si ju imo?jel kolko citam samo odlete nakon nekog vremena.

Offline Zorz

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Lipanj 06, 2011, 11:52:44 prijepodne »
kolko dugo si ju imo?jel kolko citam samo odlete nakon nekog vremena.

oko 2 i pol godine.

Offline tomek1221

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Lipanj 06, 2011, 12:10:48 poslijepodne »
znaci cijeli dan je bila vani i navecer dosla u kavez?

Offline Zorz

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Lipanj 06, 2011, 12:12:13 poslijepodne »
znaci cijeli dan je bila vani i navecer dosla u kavez?

Da, uvijek su vrata bila otvorena i sam je ulazio-izlazio. Kasnije bi nekad spavao na drvu kraj kuce

Offline tomek1221

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Lipanj 07, 2011, 16:08:17 poslijepodne »
a kak pije vodu?da joj stavim neku posudu ili?jer neznam pit,pa joj ljevam iz bocice :)

Offline gvjeko

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #11 u: Lipanj 07, 2011, 22:21:13 poslijepodne »
Moj stari je pred par godina našao mladu vranu i othranio je skoro dvije godine.Zanimljivo je da iako smo svi skoro jednako provodili vrijeme jedino njemu prvo prilazi.Najbolje mi je bilo kada je stavi na ogradu ceste i onda zajedno gledaju aute,a svi zbunjeni.Ključeve,zlato,kartice,sve sakrivaj,sve ih zanima.Al što kakaju...Jedno jutro stari išao u vinograd,još je rekao da misli da ga jedan dio puta pratila i poslije toga je nismo nikad više vidjeli.I svake godine kad neka sleti na krov i sjedi i gleda mislimo da je ona.Ne znam koliko pamte i da li se ikad vračaju kao rode,lastavice i sl.Nadasve posebne i zanimljive životinje.