Srpanj 18, 2025, 00:19:30 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Diskusi rupe u glavi  (Posjeta: 2922 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Tomek_87

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
Diskusi rupe u glavi
« u: Lipanj 07, 2011, 20:46:38 poslijepodne »
Došla mi bolest u akv . diskus mi imaju rupe u glavi odma sam stavijo ljek medija mor i povečo temperaturu .... imam li još kaj za napraviti da mi ozdravi diskus palo mi je na pamet UV lampa ali nisam siguran dali bi pomogla

HITNO POMOĆĆĆĆĆĆ !!!

Offline mbogdan

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • Diskusari
Odg: Diskusi rupe u glavi
« Odgovori #1 u: Lipanj 07, 2011, 20:52:36 poslijepodne »
Najbolji lijek za hexamitu je od sere flagellol,temperatura koju si poveceao je ok,uv lampa nece pomoci!
E sad jedno drugo pitanje?
Da li ribe jedu,da li se normalno ponasaju,kakav im je izmet?
Rupe u glavi ne moraju biti nuzno da ribe boluju od hexamite,moguce je i pomanjkanje calcija u vodi,to se dogadja u akvarijima gdje se koristi cista osmozna voda.

Offline Tomek_87

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Lipanj 07, 2011, 20:59:01 poslijepodne »
Kaj od ovog ljeka nula bodova ?

Vada je ok nije čista omoza pola pola cca , a riba malo slabije jede to sam primjetijo prije par dana ali nisam reagiro no sada kada sam išo hraniti vidijo sam da mi jedan ima bjelu bobuljicu i odma sam znao o čemu se radi

tvoja preporuka je da kupim sera ljek ili da idem s ovim do kraja kada sam več počeo ??

Offline mbogdan

• Punopravni član
    • Diskusari
« Odgovori #3 u: Lipanj 07, 2011, 21:27:51 poslijepodne »
kako se riba ponasa,jel pliva jel se skriva,kakva mu je stolica?

Offline mbogdan

• Punopravni član
    • Diskusari
« Odgovori #4 u: Lipanj 07, 2011, 21:32:28 poslijepodne »
Aquarium Münster medimor is a treatment against most infections of ornamental fresh water fish like protozoa (e.g. Ichthyobodo, Chilodonella, Ichthyophthirius), bacteria (e.g. Columnaris) and fungus (e.g. Saprolegnia). Infections of ornamental fish may be shown though symptoms like white-yellowish velvet-like coatings, cotton wool-like coatings, ulcers, wounds and inflammations. Further signs are bloody spots, loss of skin and scales, raised scales, fin rot, clouded mucous membrane, white mouths, staggering, popeye (Exophthalmus), swollen abdomen (dropsy).
ovo su upute lijeka koji si ubacio,ali ne vidim da je protiv rupa u glavi -?

Offline Tomek_87

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Lipanj 07, 2011, 22:01:49 poslijepodne »
kako se riba ponasa,jel pliva jel se skriva,kakva mu je stolica?

Sad ga gledam i ima mi sasvim ok ponašanje uglavno pliva , a kakica neznam nisam vidio

Offline Tomek_87

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Lipanj 07, 2011, 22:04:25 poslijepodne »
Ovi u dučkasu su mi rekli da je taj media mor za sve između ostalog i te rupe u glavi niš sutra po novi ljek i promjenti ču vodu 30%

Offline penang eruption

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
  • Dob: 63 Lokacija: Osijek
  • Savjeti i info:0915822089
« Odgovori #7 u: Lipanj 07, 2011, 23:35:21 poslijepodne »
Ovi u dučkasu su mi rekli da je taj media mor za sve između ostalog i te rupe u glavi niš sutra po novi ljek i promjenti ču vodu 30%
prvo razmisli dobro sta si napravio drugaćije nego inače  :question:pa čemo ti lakše pomoči  jel rupe mogu biti od 5 faktora
heksamita
voda stara jako bez kalcija
bakterije
bakar u vodi
loša njega

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
    • Facebook profil
« Odgovori #8 u: Lipanj 08, 2011, 09:29:43 prijepodne »
E moj Tomek_87  ;),  opet brzaš i srljaš...

Rupe u glavi se javljaju uslijed nedostatka esencijalnih minerala i esencijalnih vitamina u vodi koja nije najbolje kvalitete.

U istraživanjima je dokazano da bolest nije povezana sa hexamitozom ali se često pojavljuje zajedno sa njom jer je okidać i jednom i drugom upravo nedostatak esencijalnih minerala i vitamina te loša kvaliteta vode, odnosno, pad imuniteta ribe uslijed ovih i drugih faktora.

Lijek Medimor je po meni totalno sra :-X od lijeka jer je to zapravo "ČUDOTVORNI" lijek za sve tri vrste bolesti: bakterije, gljivice i parazite a zapravo je slabo uspješan jedino u liječenju bakterijskih bolesti. Lijek je vrlo opasan za ribe jer jako teško pada na njihovu jetru, a bitno je i napomenuti da ubija dobre bakterije u filteru (nadam se da je riba u karanteni a ne u velikom akvariju).

Vodu iz osmoze moraš obogaćivati dodavanjem mineralnih soli za osmozu a ostatak potreba riba za mineralima i vitaminima moraš zadovoljavati dodavanjem kvalitetne biljne i proteinske hrane.

Offline mbogdan

• Punopravni član
    • Diskusari
« Odgovori #9 u: Lipanj 08, 2011, 09:36:05 prijepodne »
E moj Tomek_87  ;),  opet brzaš i srljaš...

Rupe u glavi se javljaju uslijed nedostatka esencijalnih minerala i esencijalnih vitamina u vodi koja nije najbolje kvalitete.

U istraživanjima je dokazano da bolest nije povezana sa hexamitozom ali se često pojavljuje zajedno sa njom jer je okidać i jednom i drugom upravo nedostatak esencijalnih minerala i vitamina te loša kvaliteta vode, odnosno, pad imuniteta ribe uslijed ovih i drugih faktora.

Lijek Medimor je po meni totalno sra :-X od lijeka jer je to zapravo "ČUDOTVORNI" lijek za sve tri vrste bolesti: bakterije, gljivice i parazite a zapravo je slabo uspješan jedino u liječenju bakterijskih bolesti. Lijek je vrlo opasan za ribe jer jako teško pada na njihovu jetru, a bitno je i napomenuti da ubija dobre bakterije u filteru (nadam se da je riba u karanteni a ne u velikom akvariju).

Vodu iz osmoze moraš obogaćivati dodavanjem mineralnih soli za osmozu a ostatak potreba riba za mineralima i vitaminima moraš zadovoljavati dodavanjem kvalitetne biljne i proteinske hrane.
ovo za medimor se u potpunosti slazem :up:

Offline Tomek_87

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Lipanj 08, 2011, 18:42:00 poslijepodne »
Treiram cjeli akvari ali ovaga ču premjestitu u karatenski akv. Hvala vam na uputama  :zagrljaj:

Hvala još jedamput !!

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
    • Facebook profil
« Odgovori #11 u: Lipanj 09, 2011, 08:53:22 prijepodne »
Tomek, s obzirom da si tim lijekom poubijalo dosta dobrih bakterija, odmah mijenjaj dosta vode (više od 50%), jedan dan cikliraj preko aktivnog ugljena. Potom slijedeći dan aktivni ugljen napolje a u vodu dupla doza FFM-a i kolonije dobrih bakterija na filter materijal. Meni su se najbolje pokazali Easy Life EasyStart.