AKVARIJ:
- dimenzije/litraža, d-60, š-30, v-30, 54l
- temperatura,25/26
- parametri vode: pH, NO2, NO3, GH i KH -neznam too
- vrijeme od pokretanja akvarija,2 mjeseca
- kad su nakon pokretanja akvarija useljene prve ribice- nakon tri tjedna
- koliko često i koliko mijenjate vode-svaki drugi tjedan oko 30% vode
- da li prilikom izmjene vode usisavate dno akvarija-ne
FILTER:
- model filtera (unutrašnji ili vanjski) i koliki je protok (koliko litara/sat) - super mini kameleon 360 unutrašnji(340l/h)
- način i periodi čišćenja filter materijala - isperem ju u akvarijskoj vodi(koja mi ostane prilikom mjenjanja vode) i čistim ga svaki mjesec jednom
- što imate od filter materijala u akvariju (spužva, aktivni ugljen, keramika, vata...) -spužvu
OSTALA OPREMA:
- panjevi i kamenje te ima li sluzi na panju ili na kamenju i podlozi?imam jedan panj i nema sluzi ni na panju ni na podlozi
- grijač-jager 50w
- pumpa za zrak-ne
- CO2 sustav – kakav-ne
- koju kemiju dodajete u akvarij? (Gnojiva za biljke, sredstva za pripremu vode i dr.)-gnojivo(easy-life profito)
STANOVNICI:
- popis vrsta riba i broj pojedinih primjeraka-5 barbusa tetrazon,4 čistača, bikolor i dvije kozice)
- starost ribica -nezz
- ima li potencijalnih „terorista“ -nema
- hranjenje – koliko često hranite ribe i kojom hranom (da li je prošao rok trajanja) -kad dodem doma cu napisat kojom hranom jer neznam ime
PROMJENE:
- promjene u akvariju u zadnja 2 – 3 tjedna (nove ribice, biljke, oprema) ne
- promjena kvalitete vode (zamućenje, miris)ne
- da li vam trunu (propadaju) neke biljke-ne
SIMPTOMI:
- detaljan opis simptoma
- promjene na koži, na perajama ili škrgama, očima... ne
- da li uzima hranu, disanje, ponašanje (da li se sakriva...)-jedan se stalno skriva u mracnijem djelu akvarija(mislim na barbusa)
- kakav izmet imaju ribe (normalan ili končasto sluzavi ili končasto zamučeno-bijeli ili...)pola crven a pola bjeli sluzavi(al sam jedan barbus ima takav izmet)
- kad su se simptomi prvi puta uočili -prije dva dana
- pokušaj liječenja, kojim lijekom/lijekovima -ništa
- koliko je ribica bolesno, da li je bilo uginuća?-jedino mi je prie mjesec dana uginuo čistač je se prenajeo(ja sam kriv)
- stanje ostalih stanovnikaodlično