Kolovoz 10, 2025, 19:19:32 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Lijecenje_HITNO  (Posjeta: 860 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Malawi988

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: BiH
Lijecenje_HITNO
« u: Studeni 25, 2011, 19:33:08 poslijepodne »
Molim sve clanove da mi pomognu u lijecenju riba...naime, vec 4 dana pokusavam izlijeciti 2 GOLDFISH ali mi ne ide, na perajama im se pojavilo crvenilo(kao popucani kapilari) i nesto kao "vata", sivo-mutno, u akvariju imam 2 velike goldfish koje su DUUUUGO kod mene, 1 skalara, nekoliko ancitrusa i paar cistaca...sve su zdrave izuzev goldfisha. Ne posjedujem nikakav dodatni akvarij da ih izdvojim i zasebno lijecim pa sam u ovaj akvarij 100l,  stavio od Tetre General tonic i Fungi stop, ono sivo sa peraja se povuklo, ali su mi ribe i dalje slabe i ne krecu se kao ranije??? je li ostavilo kakve posaljedice ili??? Prije pocetka lijecenja sam promijenio 50% vode....nisam imao ranije susreta sa ovom bolesti....

Offline Venom

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
  • Juwel Rio 180 !
Odg: Lijecenje_HITNO
« Odgovori #1 u: Studeni 25, 2011, 20:15:13 poslijepodne »
Ribe bi morao lijeciti odvojeno ali nece se nista desiti , al zasto ljeciti zdrave ribe ? Napravio si veeliku gresku drzis : Zlatne ribice koje su hladnovodne i Tropske ribice koje su toplovodne a + i - ne idu nikako zajedno , Imas skalara , ancica i zlatne zajedno  :o , daj neke slike te bolesti pa da vidimo o cemu se radi , mislim da ce ti nas kolega 985 Plavi pomoci samo daj nam slike i ispuni upitnik o bolestima.Evo ti upitnik : https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=29767.0

Offline Malawi988

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: BiH
« Odgovori #2 u: Studeni 25, 2011, 21:05:55 poslijepodne »
ne znam prijatelju...ja tako ribe drzim zajedno vec pune 2 godine, sve su zdrave i zive u miru, NIKAD nisam problema imao, osim ponekad one bijele tockice se pojave, ali da mi ovako obole to NIKAD!!! ako uspijem sa cega prebaciti slike onda cu postaviti...nemam aparat a trenutno su ribe u mraku pa ih ne zelim sada uznemiravati, naime samo im je ostalo to crveno i peraja su im LOSA, ispucala, i primjetim da ih jedan od cistaca gricka non-stop!!!

Offline 985plavi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
    • Facebook profil
« Odgovori #3 u: Studeni 28, 2011, 09:36:02 prijepodne »
Pozdrav Malawi988,

Moraš ispuniti upitnik o bolestima riba (link je postavio kolega Venom) a ako ih ne možeš fotografirati postavi nam koju fotografiju sa interneta.

Ja također postavljam par fotki pa kaži da li su simptomi isti.